Site Rengi

HABER ÖZETİ
TBMM Başkanı Kurtulmuş CHP Lideri Özel’i ziyaret edecek..
CHP’de Bay Kemâl’i geri getirme operasyonu başladı..
Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli anlaşma..
Gözler yarın Beştepe’deki terör ve emekli ikramiyesi kararında..
İstanbul’da kuduz vakaları patlak verdi..
ABD ile İran arasındaki müzakereler perşembe günü devam edecek..
Özgür Özel’den Abdullah Gül açıklaması..
Gazze’de can kayıpları 72 bini geçti..
Trump küresel vergi oranını yüzde 10’dan yüzde 15’e çıkardığını açıkladı..
Metrobüsü birbirine katıp “Savcıyım” yalanıyla tehditler savuran köpekperest gözaltına alındı!.
Mazota 2,40 TL zam!. Çok şükür litresi 60 lirayı geçti..
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP Ankara İl Başkanı: “Siyasetin yeri balıkçı değil il başkanlığı…”

CHP Ankara İl Başkanı: “Siyasetin yeri balıkçı değil il başkanlığı…”
15.01.2020
A+
A-

Ankara İl Örgütü’nde krize neden olan ‘balıkçı zirvesi’nin ikincisi yapıldı. 10 vekil ve belediye başkanları katıldı. Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Parti işleri balıkçıda değil il binasında tartışılır. Her koşulda il başkanlığına adayım” dedi.

CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın organize ettiği balıkçı buluşmalarının ikincisi önceki akşam Kolyoz Balıkçısı’nda gerçekleşti. Adaylığını açıklayan Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Parti işleri balıkçıda değil il binasında tartışılır. Her koşulda il başkanlığına adayım” dedi.

CHP’nin yaklaşan Ankara il kongresinde başkanlık için tek adayın çıkmasını isteyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bu süreci yönetmesi için görevlendirdiği Yenimahale Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kolyoz Balıkçısı’nda ikinci toplantıyı yaptı. Geçtiğimiz günlerde adaylığını açıklayan mevcut il başkanı Rıfkı Güvener ile aday Umut Akdoğan’ı bir araya getiren ve her iki isimden de tek adaylık konusunda olumsuz cevap alan Yaşar’ın düzenlediği ikinci toplantıya CHP Ankara milletvekillerinin tamamı katıldı. Toplantıda ayrıca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın da yer aldı.

Parti balıkçıdan mı yönetiliyor?

BALIKÇI YANLIŞ OLDUToplantıyla ilgili Akşam’a açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener şunları söyledi: “Bunlar aday belirleme toplantısı değildir. Toplantılarda herhangi bir adayın ismi geçmedi. Toplantı genel başkanımız Kemal Bey’in talimatıyla yapıldı. Bu görev Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a verildi. Yenimahalle Belediyesi’nde toplanılsaydı ‘milletvekillerini ayağına çağırdı’ diyeceklerdi. Fethi Bey balıkçıda toplanılmasına karar vermiş. Ancak balıkçı değil de il binasında toplanılsaydı keşke. Ya da özel odası olan bir yerde toplanılsaydı. Parti içi siyasetin tartışılacağı adres balıkçı değil parti binasıdır. Sonuçta o toplantıya katılan kişiler örgütün seçtiği isimler. CHP’de seçilen herkes örgüt tarafından seçiliyor. Kemal Bey’le geçen hafta yaptığımız toplantıda aday olduğumu söyledim. O da kararıma saygı duyduğunu, başka adayların da olduğunu söyledi. Bu tartışmalar olmasaydı aday olduğumu bir toplantıyla açıklayacaktım.”

MİLETVEKİLLERİ DE ‘TEK ADAY’ DEDİ 

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre 4 saat süren toplantıda Ankara milletvekilleri, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da tek ay gösterilmesi fikrini destekledi. Gerekçe olarak da partinin genel merkezinin ve kendi ikametgâhının olduğu şehirde il başkanıyla yakın bir çalışma içinde olması gösterildi. Toplantıda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in adayın örgüt tarafından belirlenmesi önerisini getirdiği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ise, “Birlik içinde çalışacağımız bir isim olursa sorun olacağını düşünmüyorum” ifadesini kullandığı öğrenildi. Toplantının her ay yapılması kararı alındığı da gelen bilgiler arasında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.