Site Rengi

HABER ÖZETİ
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
PKK’lıların tahliyeleri kısmen başladı!.
Şehit olan 2 askerle ilgili MSB’den açıklama!.
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

TOGG’dan flaş hamle!. Fabrika 12 ay içinde kurulacak!.

TOGG’dan flaş hamle!. Fabrika 12 ay içinde kurulacak!.
16.01.2020
A+
A-

Anadolu Grubu CEO’su Özilhan “Türkiye’nin Otomobili birçok sektörün önünü açacak. Gemlik fabrikasını 12-18 ay içinde tamamlarız” dedi.  Özilhan Türkiye’nin üretimle büyümesi gerektiğini de söyledi..

Anadolu Isuzu, 30’dan fazla ülkede yer alan distribütörlerini İstanbul’da toplayıp yeni hedeflerini paylaştı. Toplantıda konuşan Anadolu Grubu CEO’su Tuncay Özilhan, 2020’nin toparlanma ve istikrar yılı olacağını vurgulayıp, “Türkiye artık inşaatla değil, üretimle büyümeli. Bu yıl için koyulan yüzde 5’lik büyüme hedefi oldukça iddialı. Yüzde 3-3.5 büyümeyi yakalamamız bile toparlanma ve istikrarı hızlandırır. 2020 daha iyi bir yıl olacak, ihracat ve turizmde önemli artışlar bekliyoruz” açıklaması yaptı.

40 BİN YERİNE 8 BİN PARÇA 

Aynı zamanda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Özilhan, “Tesla Çin ve Almanya’da 12 ayda fabrika kurdu, benzer bir planlama yapılıyor mu? sorusunu, “Türkiye’nin otomobili için geliştirilen yeni teknolojiler ve AR-Ge çalışmaları birçok sektörün önünü açacak. Otomobilde 40 bin olan parça sayısı elektriklide 8 bine düşüyor. Gemlik’te temel atıldıktan sonra 12-18 ay içinde üretime başlanabilir” diye yanıtladı.

METROBÜS TEST EDİLİYOR 

Türkiye’de 2 milyondan fazla 10 yaş üstü ağır ticari araç olduğunu vurgulayan Anadolu Grubu Otomotiv Grup Başkanı Bora Koçak, “Ticariye özel hurda indirimiyle hem çevre hem de ekonomiye büyük zarar veren bu araçlar azaltılabilir” dedi. Koçak, “Almanya’ya bu yıl, ABD’ye de 5 yıl içinde gireceğiz. Metrobüs için 18 metre araç ürettik, dizelini yaptık, İsrail’e sevk ettik. CNG’sini yapıyoruz. Seri üretim taleplerine bakıyoruz. Hem dizel hem CNG’li versiyonu 1-2 sene içinde hazır olacak” diye konuştu.

İHRACAT 60 ÜLKEYİ GEÇECEK 

Ticari araç satışlarında 2015’ten bu yana iç pazar kaybının yüzde 75’e düştüğünü vurgulayan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, “Küresel bir otobüs üreticisi ve satıcısı olma yolunda ilerliyoruz. 42 ülkeye ihracat yapıyoruz. 2023’te hedefimiz bunu 60’ın üzerine çıkarmak. Avrupa’nın ihracatta payı yüzde 70. 2020’de 150 milyon doları, 2023’te 240 milyon doları aşacağız. En büyük avantajımız 150 kişiye ulaşan Ar-Ge departmanımız. 2020’de 1.2 milyar TL hedeflediğimiz cironun yüzde 7’sini Ar-Ge’ye ayıracağız” dedi.

BARCELONA YOLCUSU

Bu yıl “Sınırsız Akıllı Teknoloji” temalı, 24-27 Şubat’taki Barcelona MWC Fuarı’nda Türkiye’nin Otomobili de Turkcell standında ilk kez uluslararası areneda  boy gösterecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.