Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hamas’tan Suudi Arabistan açıklaması…

Hamas’tan Suudi Arabistan açıklaması…
16.01.2020
A+
A-

Hamas yöneticilerinden Halil el-Hayye, hareketin Suudi Arabistan ile ilişkilerinde Riyad kaynaklı kopukluk yaşandığını ancak aralarında düşmanlığın bulunmadığını söyledi.

Hayye, Hamas’ın resmi internet sitesine verdiği röportajda, “Hamas, hiçbir Arap veya İslam ülkesine düşmanlık duymaz. Onlar bizim ailemiz, gururumuz. Halkımızın direnişini desteklemelerini ve yanımızda yer almalarını istiyoruz. Bu hep böyleydi ve bugün de istediğimiz bu” dedi.

Hamas yetkilisi, şöyle devam etti:

“(İlişkilerde) Suudi Arabistan’daki kardeşlerimiz tarafından uygulanan bir kesinti ve kopukluk olduğu söylenebilir. Ancak biz Filistin davasının kucaklanması, desteklenmesi ve tüm ülkelerle ilişkilerin sürdürülmesi temelinde Suudi Arabistan ile ilişkilerimizi önemsiyoruz.”

Hamas’ın ülkelerle siyasi ilişkilerinin denge ve açılım üzerine kurulu olduğuna işaret eden Hayye, örgütün kuruluşundan bu yana, isteyen tüm ülkelerle iletişim kurduğunu, hareketin hem resmi olarak hem halk düzeyinde birçok ülke ile seçkin ilişkileri bulunduğunu aktardı.

Hayye, İran’a işaret ederek, herhangi bir ülkenin boykot edilmesini istemediklerini kaydetti.

“BİZ FKÖ’NÜN ALTERNATİFİ DEĞİLİZ”

Öte yandan, Hayye, Filistin yönetimine ve Fetih Hareketi’ne bağlı medya kuruluşlarının ortaya attığı “Hamas’ın, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ile rekabet ettiği” yönündeki iddiaları yalanladı.

Hayye, “Biz kendimizi FKÖ’ye alternatif olarak önermiyoruz. Ancak FKÖ, fonksiyonunu, konumunu, stratejini kaybetti, zayıfladı. Etrafındaki destekçileri dağıldı. Öncelik, dava için destek toplamaktır” diye konuştu.

Hamas’ın İslam aleminin birliğini sağlayacak tüm oluşumların içerisinde olmaya çalıştığını vurgulayan Hayye, Filistin davasının ve FKÖ’nün itibarının yeniden kazanılması gerektiğini belirtti.

Hamas yetkilisi, hareketin seçim için hazır olduğunu da vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin geçen pazar, Umman’ın başkenti Muskat’ta yeni Sultan Heysem bin Tarık bin Teymur Al Said ile görüşmesi, Fetih Hareketi ile Filistin yönetimini kızdırmıştı.

Filistin yönetimine bağlı basın organları, Hamas’a FKÖ’nün alternatifi olmaya çalıştığı ve Filistin davasına saygısızlık ettiği yönünde suçlamalar yöneltmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.