Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İmran Han, İran ve Suudi Arabistan’a seslendi: “Savaş Pakistan için felaket olur!.”

İmran Han, İran ve Suudi Arabistan’a seslendi: “Savaş Pakistan için felaket olur!.”
18.01.2020
A+
A-

Pakistan Başbakanı İmran Han, İslamabad’ın, İran ve Suudi Arabistan arasındaki bölgesel gerilimleri sonlandırmak için her türlü çabayı gösterdiğini, çünkü kontrolden çıkmaları halinde Pakistan için felaket olabileceğini söyledi.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Alman medya kuruluşu Deutsche Welle’e (DW) İran ile Suudi Arabistan arasındaki bölgesel gerilimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Suudi Krallığı’nın Pakistan’ın en büyük arkadaşlarından biri olduğunu belirten Han, anca İslamabad’ın Tahran’la da her zaman iyi ilişkileri sürdürdüğünü söyledi.

Han, iki rakip güç bölgede hakimiyet için mücadele ederken Pakistan’ın taraf tutmadığını, gerilimi bitirmek için çalıştığını belirtti.

İRAN-SUUDİ ARABİSTAN ÇATIŞMASI PAKİSTAN İÇİN FELAKET OLUR

Bu iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştiğininde emin olmak için Pakistan’ın elinden geldiğini yaptığını söyleyen Han, ‘Suudi Arabistan ile İran arasındaki askeri çatışma Pakistan için felaket olacaktır.’ dedi.

Han, İslamabad’ın arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu ima ederken, bölgenin başka bir çatışmayı göze alamayacağını söyledi.

3 Ocak’ta İranlı üst düzey komutan Kasım Süleymani’nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından İran, ABD birliklerinin bulunduğu Irak’taki El Esed hava üssüne misilleme saldırısı düzenlemişti.

Pakistan Başbakanı Han, gerilimlerin yeni çatışmalara yol açmaması için Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi’nin ‘barış için rol alacaklarını ve olası bir savaşta taraf tutmayacaklarını’ izah etmek için İran ve Suudi Arabistan makamlarıyla görüşmesini istedi.

Han ayrıca, ordunun komuta kademesine de, ülkelerin askeri makamları ile görüşerek durum değerlendirmesi yapmaları emrini vermişti.

“PAKİSTAN BİR DAHA ASLA SAVAŞIN BİR PARÇASI OLAMAZ”

İmran Han, geçtiğimiz hafta ABD – İran gerilimi ile ilgili, “Pakistan barış için rolünü oynamaya hazır, ancak bir daha asla savaşın bir parçası olamaz.’ açıklamasında bulunmuş ve Kureyşi’yi BM’nin harekete geçmesi için bastırmak üzere görevlendirmişti.

BM Güvenlik Konseyi’ni krizin çözümüne yardım etmeye çağıran Dışişleri Bakanı Kureyşi, krizin diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini ve bölgenin “başka bir savaşı göze alamayacağını” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.