Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe evladı Netenyahu kana doymuyor!.
Türkiye ambargosu İsrail basınında!.
1 Mayıs’ta polise saldıran andavallar teker teker paketleniyor..
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
DOLAR 32,2645
EURO 34,7245
ALTIN 2.395,46
BIST 10.276,88

”İyi bir üniversite eğitimi kişiyi çok yönlü geliştirir”

Resmi olarak 23 Temmuz’da başlayacak olan üniversite tercihleri için aday öğrenciler en uygun üniversiteyi seçme arayışında. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun ise iyi bir üniversitenin kişiyi çok yönlü geliştireceğini belirtti.

”İyi bir üniversite eğitimi kişiyi çok yönlü geliştirir”
23.07.2019
A+
A-

Resmi olarak 23 Temmuz’da başlayacak olan üniversite tercihleri için aday öğrenciler en uygun üniversiteyi seçme arayışında. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun ise iyi bir üniversitenin kişiyi çok yönlü geliştireceğini belirtti.

Türkiye’de son yıllarda yükseköğretim kurumlarının sayısı hızla artarken nitelik olarak da çıta her geçen gün yükseliyor. Bu durum, adayların tercih dönemini an az üniversite sınavı kadar önemli hale getiriyor. Uzmanlar, haziran ayında üniversite sınavına giren ve 23-29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak öğrencilere kendilerini çok yönlü olarak geliştirecek üniversiteleri seçmeleri önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, üniversitelerin aynı zamanda kimliği şekillendiren kurumlar olduğunu ifade ederek "Bu nedenle birçok iş alanında aynı mesleğe sahip adaylar değerlendirilirken öncelikle hangi üniversiteden mezun olduğuna bakılır. Bu bir anlamda bir mesleği ne kadar iyi bildiğinin yanında günceli takip etme, iletişim becerileri, sorumluluk, entelektüel kapasite gibi özgeçmişte yazmayan özellikleri de tahmin etmek içindir. Bazı üniversiteler işte öğrencilerine kazandırdıkları bu bakış açılarıyla fark yaratır” dedi.

ÜNİVERSİTELERİN İNTERNET SİTELERİNİ İNCELEMEK ÖNEMLİ

Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, üniversitenin sadece meslek kazanılan bir yer olmadığını kaydederek, “İyi bir üniversite eğitimi kişiyi çok yönlü geliştirir” ifadelerini kullandı. Öğrencilerinin gerek kişisel gerekse sosyal özelliklerini yaşıtı olan gençlerden üstün hale getirme çabasında olan üniversitelerden mezun gençlerin fark yarattığına dikkati çeken Doç. Dr. Coşkun, şöyle devam etti:

"Çünkü temel becerileri iyi kazanmanın yanı sıra girişimci, kariyer gelişimi odaklı ve üretken olurlar. Bu özellikteki üniversitelerin ders programları zengin ve güncel olmalı. Alanla ilgili uzmanlık derslerinin yanında farklı bakış açıları kazandıracak seçmeli dersler ve yan dal-çift ana dal olanakları bulunmalı. Üniversite eğitiminde üniversitenin kurumsal kimliği ve akademik kalitesi mezunların kariyerlerinin belirleyicisidir. Akademik kalitenin ön koşulu öğretim üyelerinin bilimsel çalışmaları, yürüttükleri projelerdir. Üniversitelerin eğitim kaliteleri birinci sırada olmak üzere burs, yurt, yemek, kütüphane, ulaşım gibi özellikleri de iyi araştırılmalı. Adaylar, bunları mutlaka üniversitelerin internet sitelerini incelemeliler."

MESLEK TERCİHİ VE İSTEKLER BELİRLENMELİ

Günümüzde üniversite eğitimine erişimin kolaylaştığını anımsatan Doç. Dr. Coşkun, sayısı giderek çoğalan üniversitelerin çok farklı alanlarda programlar sunduğunu ve mesleki çeşitliliğe katkı getirdiğini anımsattı. Adayların çok sayıdaki seçeneği iyi değerlendirerek tercih yapması gerektiğine işaret eden Doç. Dr. Coşkun, "Adayların üniversitelerle ilgili önemli kriterleri göz önünde bulundurması ve kendilerince en olası tercihleri listelemesi doğru olacaktır. Bu listeleme sırasında özellikle seçilecek üniversiteden beklentilerin somut biçimde bilinmesi, öğrenilmesi önemlidir" ifadelerini kullandı.

Adayların ilgi duydukları meslekleri ve istekleri belirlemelerinin önemli olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Coşkun ulaşım koşulları, ekonomik durum, bölümden beklentileri, öğretim üyesi sayısı ve kalitesi, yabancı dilde eğitim, kurumsal özellikler gibi kriterleri değerlendirmeleri gerektiğine dikkati çekti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.