Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail’in 10’dan fazla ülkedeki casusluk faaliyetleri deşifre oldu..
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Washington Post Gazetesi Afganlıların daha iyi koşullarda yaşamak için Türkiye’ye geldiğini yazdı!. (dünya basınından)

Washington Post Gazetesi Afganlıların daha iyi koşullarda yaşamak için Türkiye’ye geldiğini yazdı!. (dünya basınından)
24.01.2020
A+
A-

Washington Post gazetesi, Sovyetler Birliği’nin 1979’da Afganistan’ı işgal etmesinden sonra binlerce Afgan’ın komşu İran’a kaçtığını, bu mültecilerin şimdiyse daha iyi ekonomik koşullar arayışı nedeniyle Türkiye’ye geldiğini kaydediyor.

Washington Post gazetesi, Amerika’nın yaptırımlarının ağır ekonomik şartları daha da kötüleştirdiği İran’da yaşayan çok sayıda Afgan mültecinin Türkiye’de kendilerine yeni bir hayat arayışına girdiğine aktardı.

Gazete, Sovyetler Birliği’nin 1979’da Afganistan’ı işgal etmesinden sonra binlerce Afgan’ın komşu İran’a kaçtığını, bu mültecilerin şimdiyse daha iyi ekonomik koşullar arayışı nedeniyle Türkiye’ye geldiğini kaydediyor.

Habere göre Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye’de 170 bin kayıtlı Afgan mülteci bulunuyor. İran sınırına yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Van, Afgan mülteci akınından en çok etkilenen kentlerden biri.

Gazete, bu yeni mülteci krizinin, Başkan Trump’ın İran’ı nükleer enerji ve balistik füze programlarından vazgeçirmeyi ve müzakere masasına oturmaya zorlamayı amaçlayan ”azami baskı politikasının” kasti olmayan sonuçlarından biri olduğu yorumu yapıyor.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre Afganlar, sınırı yasadışı yollarla aşarak Türkiye’ye giriş yapan en büyük göçmen topluluğu. Buna göre geçen yıl 184 binden fazla Afgan, geçen yıl İran-Türkiye sınırını kaçak olarak geçti.

Bu sayı, 2018’deyse yüz bin civarındaydı. İran’da Birleşmiş Milletler’in kayıt altına aldığı ve bazı sektörlerde çalışmalarına izin verilen yaklaşık bir milyon Afgan mülteci yaşıyor. Ancak İran’daki kaçak Afgan sayısı 3 milyona yaklaşıyor. Kaçak göçmenler, ekonomik ve sosyal çalkantılardan çok daha fazla etkileniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.