Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
Papara 100 milyon dolara satıldı..
CHP’li Uşak Eşme Belediye Başkanı da rüşvetten tutuklandı..
Amerika Suriye’deki son askeri üssünü de boşalttı..
ABD Başkanı Trump İran ile anlaşmak üzere olduklarını söyledi!.
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Ölüme her an hazır olmamız lazım!.”

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “Ölüme her an hazır olmamız lazım!.”
27.01.2020
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. “Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz” ayetini hatırlatan Erbaş, “Ölüme her an hazır olmamız lazım. Bunun da en büyük dersi, ibreti depremde var. Bu hepimizin başına gelebilir” ifadelerine yer verdi..

Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası bölgeye giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlana Camii Taziye Evi’nde, depremde yakınını kaybeden vatandaşları ziyaret etti. Dün cenaze namazını kıldırdığı eşi Fatma Yıldız ve 1,5 yaşındaki oğlu Doruk Abbas Yıldız için baba Murat Yıldız’a ve yakınlarına taziyede bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, depremde vefat edenlerin hükmen şehit olduklarını ifade etti.

“Her canlı ölümü tadacak ve sonunda dönüp huzurumuza geleceksiniz” ayetini hatırlatan Erbaş, “Ölüme her an hazır olmamız lazım. Bunun da en büyük dersi, ibreti depremde var. Biraz önce birlikte oturup yemek yediğimiz, çay içtiğimiz, sohbet ettiğimiz insanlarla depremle birlikte hep birlikte birkaç saniye içerisinde toprağın altında olabiliyoruz. Bu hepimizin başına gelebilir” dedi.

Zilzal Suresi’nde kıyametin “zelzele” kelimesi ile anlatıldığını ve depremin, kıyametin bir alıştırması olduğunu kaydeden Erbaş, şunları söyledi:

“Depremden, diğer afetlerden alacağımız dersler var. Rabbim ders almayı hepimize nasip eylesin, vefat eden kardeşlerimize rahmet eylesin. Onlar şehittir. Hükmi şehit diye bir ifade vardır. Depremde, yangında, selde, bu tür afetlerde hayatını kaybeden, denizde boğulan, bütün bunlar hükmi şehittir, hükmen şehittir. Geride kalan kardeşlerimizi sağ salim kurtarmak nasip olur inşallah.”

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ilk andan itibaren yanınızdayız”

Devlet kurumlarının ve kuruluşlarında görevli olanların deprem bölgesinde büyük bir gayretle aralıksız çalıştıklarını hatırlatan Erbaş, şöyle devam etti:

“Rabbim kardeşlerimize yardım eylesin, onların azmini, enerjisini, gücünü arttırsın inşallah. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman acılarımız azalıyor. Üzüntülerimiz paylaşıldıkça azalıyor. İnşallah birliğimiz beraberliğimiz daim olur. Şuradaki birliğimizi sürekli bir şekilde muhafaza etmek zorundayız. İnşallah böyle olduğumuz müddetçe birliğimiz beraberliğimiz daha da artacak.”

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ilk andan itibaren bölgede depremzedelerin yanlarında olduklarını kaydeden Erbaş, “Cenab-ı Hak birliğimizi beraberliğimizi daim eylesin, her türlü afetten hepimizi, milletimizi, vatanımızı, bütün insanlığı muhafaza eylesin inşallah. Vefat eden deprem şehidi kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Allah hepinizden razı olsun. Cenab-ı Hak yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Bölgede bulunan Bakanlarla birlikte devam eden arama kurtarma çalışmalarını inceleyip yetkililerden bilgi alan Erbaş ayrıca, Kışla Camii’nde ve Onurlar Camii’nde depremde vefat eden vatandaşların cenaze namazlarını kıldırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.