Site Rengi

HABER ÖZETİ
Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya salvador: ŞEREFSİZ YAVŞAK!.
ABD Çin’in gümrük vergisini yüzde 104’e çıkardığını açıkladı!.
KKTC’de başörtülü öğrencilerin derslere girişi resmi olarak yasalaştı!.
MHP Lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sarayına komşu oldu..
Savcılık Ümit Özdağ hakkında 7 yıl 10 ay hapis cezası talep etti!.
Erdoğan’dan Özel’e 500 bin liralık “Cuntacı” davası!.
Brent petrol fiyatları dibe vurunca akaryakıt indirimleri pompalara yansıdı!.
ABD borsaları güne çöküşle başladı!.
Sözde ekonomist prof. Özgür Demirtaş’ın analiz yazısı çalıntı çıktı!.
Kara bulutlar tüm Türkiye’yi kaplayacak!.
Trump’un aptalca politikaları dünya piyasalarını alt üst etti!.
Brent petrol fiyatları dibe vurdu!.
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a seçim çağrısı: Korkma, Gel Yarışalım!.
CHP kurultayında ortalık fena karıştı!. Berhan Şimşek’ten Özgür Özel’e “Tablalı Don” göndermesi!.
Bakanlıktan sokak köpekleri için “Kalıcı Çözüm” açıklaması..
Hakkında yakalama kararı çıkarılan İBB’nin reklamcısı KKTC’de yakalandı!.
İmamoğlu’ndan avukatına talimat: BENİ MAĞDUR DEĞİL CESUR GÖSRERİN!.
Olaylı derbi sonrası Mourinho’ya verilen ceza belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli 2 ay sonra siyaset sahnesine geri döndü..
Katar Türkiye’yi satıp Yunanistan tarafına geçti!.
Çarşı pazar yangın yeriyken TÜİK yine aklımızla alay ediyor!.
Boykot çağrısı soruşturmasında 11 gözaltı!.
Trump’un haraç gibi ek vergilerinden Türkiye’de nasibini aldı!.
CHP’de Kemâl Kılıçdaroğlu paniği!.
ABD Başkanı Trump dünyaya vergi yağdırıyor!.
Master Şef Somer’de boykota destek vermek için restoranını kapattı!.
Devlete parmak sallayanlar kıçlarına tekmeyi yedi!.
Yukardakilerin siyasi ikbâl kavgası yine vatandaşa patladı!. Benzine zam!.
CHP’nin yerli ve milli markalar için yaptığı boykot çağrısına tepkiler büyüyor!.
TSK’dan ihraç ihraç edilen 5 teğmen geri dönmek için harekete geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Darbeci Sisi’den Müslümanlara skandal yasak!.

Darbeci Sisi’den Müslümanlara skandal yasak!.
27.01.2020
A+
A-

Darbeci Sisi yönetimi, Kahire Üniversitesi Rektörlüğü’nün üniversitenin öğretim kadrosu üyelerinin peçe giymesini yasakladı..

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi, Kahire Üniversitesi Rektörlüğü’nün üniversitenin öğretim kadrosu üyeleri üzerinde peçe giyilmesini yasaklama kararını destekleyen nihai, temyiz edilemez bir karar çıkardı.

Darbeci Sisi yönetimindeki Mısır mahkemesi, Kahire Üniversitesi’nde öğretim üyelerinin peçe giyilmesini yasaklayan bir karara imza attı.

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi, Kahire Üniversitesi Rektörlüğünün üniversitenin öğretim kadrosu üyeleri üzerinde peçe giyilmesini yasaklama kararını destekleyen nihai, temyiz edilemez bir karar çıkardı.

Mahkeme kararı

Mahkeme kararında, “bireyin kıyafetlerini seçme özgürlüğünün anayasa tarafından güvence altına alınan kişisel özgürlük kapsamında olduğu; ancak, bu özgürlüğün mutlak olmadığını, Kamu ahlakına saygı göstermenin de sınırları olduğu” hatırlatmasında bulunuldu.

Mahkeme, özgürlüğün yasalar, yönetmelikler, idari kararlar, idari gelenekler veya iş gelenekleri tarafından öngörülen kısıtlamaları taşıyabileceğini de ekledi.

Mısır’da Sisi’ni kanlı bir darbe ile yönetimi ele geçirmesinden sora, darbe hükümeti burka ve peçeyi devlet kurumlarında ve kamuya açık bölgelerde giyilmesini yasaklayan bir yasa tasarısı hazırlıyordu.

El-Ezher Üniversitesi’nde karşılaştırmalı hukuk profesörü Amna Nasır, peçenin İslami bir gereklilik olmadığını ve İslami olmayan kökenlerinin olduğunu savunmuş; peçe ve burkanın bir Yahudi geleneği olduğunu ve Kur’an’la çeliştiğini de iddia etmişti.

2016’da Mısır’da Kahire Üniversitesi Rektörlüğü öğretim görevlilerinin peçeli ders vermelerini yasaklamıştı.

Rektör Nassar, söz konusu durumun eğitimi olumsuz etkilediğini savunarak, özellikle de yabancı dil eğitiminde peçeli ders veren öğretim görevlilerinin son derece başarısız olduklarını iddia etmişti.

Konunun mahkemeye taşınması sonucu, Mısır Yüksek İdare Mahkemesi bugün son sözünü söyleyerek, öğretim görevlilerinin üniversitede peçeli ders vermesini yasaklayan karara imza attı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.