Site Rengi

HABER ÖZETİ
Arife gününde 23 bin 275 araca radar cezası!.
Donald Trump ile Elon Mask arasındaki gerilim devam ediyor!.
İşçiye asgari ücretliye çakma enflasyon ile sadaka, ihaleciye otomatik zam!.
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İsrail gazetesi İsrail Hume: “Filistinlilerin elindeki Osmanlı arşivi, İsrail’i tedirgin ediyor!.” (çeviri haber)

İsrail gazetesi İsrail Hume: “Filistinlilerin elindeki Osmanlı arşivi, İsrail’i tedirgin ediyor!.” (çeviri haber)
31.01.2020
A+
A-

İbranice Israel Hume gazetesi, Türk hükümetinin Osmanlı tapu (arazi mülkiyeti) kayıtlarının elektronik bir kopyasını Filistin tarafına vermesinin İsrail’i tedirgin ettiğini öne sürdü.

İbranice Israel Hume gazetesi, Türk hükümetinin Osmanlı tapu (arazi mülkiyeti) kayıtlarının elektronik bir kopyasını Filistin tarafına vermesinin İsrail’i tedirgin ettiğini öne sürdü.

Tapu kayıtlarının Filistinlilere verilmesinin, “İsrail’in meselelerine Türkiye’nin müdahalesinde bir artış” olduğunu öne süren gazete; Ankara’nın özellikle, İsrail’in Kudüs ve Batı Şeria’daki toprak mülkiyetine itiraz ettiğine dikkat çekti.

Gazete, “Osmanlı İmparatorluğu döneminden bu yana Filistin topraklarının tescili ile ilgili binlerce veri içeren 288 kayıtta 36 bin sayfa şimdi Filistinlilerin elinde” dedi.

“Geçen yıl Türkiye, Filistin Yönetimi’ne 1516-1917 yılları arasında Filistin’i yöneten Osmanlı İmparatorluğu topraklarında on binlerce gayrimenkul kayıt belgesini içeren Osmanlı Arşivlerinin bir kopyasını teslim etti” diyen gazete; Türkiye tarafından verilen arşivin, işgal altındaki Kudüs’ün doğusundaki Abu Dis kasabasında bulunan İslam Mirası Canlanma ve Araştırma Vakfı’nda elektronik olarak tutulduğunu yazdı.

Vakıfın, İsrail ayrılık duvarı ile Kudüs şehrinden ayrıldığını ve balkonundan Mescid-i Aksa Camii’nin kubbesinin görüldüğünü belirten gazete; tapu belgelerinin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) sağladığı arşivleme özel kasalarında saklandığını öne sürdü.

Vakıf binasının restorasyon çalışmalarının da TİKA tarafından gerçekleştirilidiğini yazdı.

Gazete, Filistinlilerin Türkiye’nin Osmanlı arşivini Filistinlilere açmasını, İsrail’e karşı koruyacak en önemli ve en büyük işbirliği olduğuna inandıklarını söyledi.

Türkiye’nin Filistin Yönetimi’ne sunduğu arşivde, 1917 öncesi dönemdeki tapu kayıtlarının yer aldığı; belgelerin ise Osmanlıca yazıldığını ve tercüme sürecinin Filistinli uzmanlar tarafından yürütüldüğünü belirtildi.

Filistin devlet arşivleri kurumu MİSAK Genel Müdürü Halil Karaca er-Rifai ise, çeşitli Türk kurumları ve kurumu arasında büyük bir işbirliği olduğunu belirtti.

“Türkiye bize istediğimiz her şeyi akıcı bir şekilde gönderiyor” diyerek arşivin ana amacının bilimsel araştırma olduğunu açıkladı.

Kurumunun, Kudüs’ün Yahudileşmesini ve gerçeklerin tahrif edilmesini önlemek için büyük çaba sarf ettiğini belirten Rafai; işgal devletinin gerçeği değiştiremeyeceğini ve Osmanlı arşivininin gerçeği kanıtlamak için en büyük silahları olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.