Site Rengi

HABER ÖZETİ
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İlk kurbanlardan biriydi!. Hikâyesi yürek yaktı!.

İlk kurbanlardan biriydi!. Hikâyesi yürek yaktı!.
04.02.2020
A+
A-

32 yaşındaki Weng, hamile olduğunu öğrendiği günün akşamında rahatsızlandı. Başta soğuk algınlığına yakalandığı düşünülen kadının durumu giderek kötüleşti. 2 haftada tedavisi için 172 bin lira harcanan genç kadın 21 Ocak’ta, hastalığının adını öğrenemeden hayatını kaybetti.

Çin Wuhan kentinde yaklaşık 1 ay önce koronavirüs salgını başladığından beri 361 insan hayatını kaybetti. Dünyanın 25 ülkesinde 17 binden fazla insan bu virüsün neden olduğu hastalıkla mücadele ediyor. Şu ana kadar milyonlarca insanın yaşadığı şehirler tecrit altına alındı, havayolu şirketleri Çin uçuşlarını iptal etti, dev şirketler bu ülkedeki mağazalarını bir bir kapatmaya başladı.

Haber merkezleri ise “rutin” şekilde ölü sayılarını güncelliyor. Peki sayılar tüm hikâyeyi anlatıyor mu? Çin merkezli Sixth Tone isimli internet sitesinde yayımlanan Ming Que imzalı bir makale olup bitene kurbanların gözünden bakma imkânı tanıyor. Weng Qiuqiu ve Chen Yong takma isimleriyle hikayesi aktarılan ikili 7 yıldır evli ve bir küçük kız çocukları var. Salgının merkez üssü Wuhan’a sadece 75 kilometre uzaklıkta, Çin’in Hubei bölgesindeki Huanggang şehrinde yaşayan çiftin 2 haftada yaşadıkları şöyle:

HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİĞİ GÜN HASTALANDI

32 yaşındaki Weng, 7 Ocak’ta, ikinci çocuğuna hamile olduğunu öğrendiği günün akşamında rahatsızlandı. Başta soğuk algınlığına yakalandığını düşünen kadın, ertesi gün 38 derece ateşe eşlik eden şiddetli baş ve boğaz ağrısıyla ilk kez hastaneye başvurdu. Sonrasında şikayetlerine durmaksızın devam eden öksürük de eklenen Weng, 11 Ocak gecesi virüsün merkezi Wuhan’daki bir hastaneye sevk edilene kadar 5 kez farklı bölüm ve hastanelere gitti. Durumu ağırlaşan, nefes almakta, konuşmakta ve yürümekte zorlanan kadına hamile olduğu için bu ana kadar ilaç da verilemedi. Wuhan’da akciğerinde enfeksiyon olduğu söylenen kadın yoğun bakıma alındı. Daha sonra hastalık için “bilinmeyen bir tip zatürre” denildi.

EŞİNİ GÖRMESİNE İZİN VERİLMEDİ

12 Ocak’ta doktorlar Chen’e eşinin durumunun kritik olduğunu söyledi. “Onu görmek istedim. Nasıl olduğunu, bir şey yemek isteyip istemediğini sormak istedim” diyen Chen’e doktorlar izin vermedi. Ve o, 11 Ocak’tan sonraki 10 gün boyunca eşini bir daha göremedi. 21 Ocak’ta, tedavisi için büyük kısmı borç olarak alınmış 200 bin yuan (yaklaşık 172 bin lira) harcadıktan sonra, hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyen eşinin yaşam desteğinin sonlandırılmasına izin verdi. Ölüm sertifikasında “solunum yetmezliği, şiddetli zatürre” yazan kadın kendisiyle beraber yüzlerce insanın canını alan hastalığın ne olduğunu ise hiçbir zaman öğrenemedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.