Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kılıçdaroğlu’nun avukatından olay gönderme!.
Gürsel Tekin CHP il binasına çevik kuvvet eşliğinde girdi!.
CHP’li Mahmut Tanal polise parmak sallayarak tehditler savurdu!.
Fenerbahçe’nin yeni hocası belli oldu..
İzmir’de polis merkezine silahlı saldırı!. 2 polis şehit oldu!.
Gürsel Tekin CHP il binasına gitmekten vazgeçti!.
Gürsel Tekin’den hodri meydan: Beni İl Binasına Sokmayacak Babayiğit Karşıma Çıksın!.
İçişleri Bakanlığı’ndan sokakları terörize etmeye kalkan CHP’lilere sert uyarı!.
Valilikten sokakları karıştırmaya kalkan CHP’ye miting ve eylem yasağı!.
Gözaltına alınan Antalya Emniyet Müdürü tutuklandı!.
Antalya emniyet müdürü ile Böcek ailesinin baş döndüren rüşvet trafiği!.
Balıkesir’de 4,9’luk deprem!.
Yolcu uçaklarında zorunlu su ikramı dönemi başlıyor..
Çoban krizi büyümeye devam ediyor!. 130 bin lira maaşa bulunamıyor!.
Rusya kanser aşısının hazır olduğunu ve ücretsiz uygulanacağını açıkladı..
Evinde karısı ile bastığı jandarmayı öldüren başkomiser hakkında yüreklere su serpen karar!.
30 İl Başkanından Kılıçdaroğlu’na “Geri Dön” çağrısı!.
Antalya Emniyet Müdüründen polislere dublörlü tuzak!.
Görevden alınan Antalya Emniyet Müdürü için gözaltı kararı!.
Antalya emniyet müdürünü yakan Muhittin Böcek iddiası!.
CHP’de şaibeli kurultayı ayak oyunları ile yasalaştırma uyanıklığı!.
Yoksuldan alınan ÖTV yüzde 25, zenginden alınan ÖTV yüzde 8!.
Gürsel Tekin’in kayyum heyetinden bir kişi daha çekildi!.
Diktatörden satılık ultra lüks spor araçlar!.
FETÖ’cülerden alınan Maydanoz Döner TMSF tarafından satışa çıkarıldı!.
Klıçdaroğlu’nun geri dönerse tanımayacaklarmış!.
Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin göreve başladı..
CHP’de gerçekleri söyleyenlere tahammül yok!. Barış Yarkadaş’ta partiden kovuluyor!.
Erdoğan fahiş emlak vergisinde geri adım attı!.
Kahpe İsrail işgâl planının ikinci aşamasına geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kılıçdaroğlu başörtülülere hakaret eden alçak ile ilgili trajikomik açıklamalarda bulundu!.

Kılıçdaroğlu başörtülülere hakaret eden alçak ile ilgili trajikomik açıklamalarda bulundu!.
05.02.2020
A+
A-

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli isimli ahlaksızın başörtülülere ağır hakaretler etmesi ile ilgili İBB Başkanı İmamoğlu’ndan bir açıklama gelmişti.. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da konu ile ilgili açıklama yaptı ancak yaptığı açıklamada Meltem Şişli ile ilgili gerekeni yapacağına topu disiplin kuruluna attı!.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başörtülü kadınlara hakaret ettiği öne sürülen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli hakkında konuştu.

Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’ye açıklamalarda bulunan CHP lideri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konu hakkında açıklama yaptığını belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız. Bakın, bugün grupta en ön sırada Levent Gök Bey’in yanında oturan kişi bizim Fatih belediye meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü, Türkiye’nin bunları aşması lazım.”

İşte Abdulkadir Selvi’nin yazısından ilgili bölüm:

İMAMOĞLU BİLGİLENDİRMİŞ

“Ekrem Bey aradı, bilgi verdi. Medyaya zaten açıklama da yaptı” diye karşılık verdi. Genel sekreter yardımcısı Şişli’nin kendisi hakkında soruşturma açılmasını istediğini ifade etti. Bunları belirttikten sonra net konuştu. “Şunu herkesin çok iyi bilmesini isterim. Hiç kimseyi kılık kıyafetinden ötürü yargılayamayız, sorgulayamayız. Bakın, bugün grupta en ön sırada Levent Gök Bey’in yanında oturan kişi bizim Fatih belediye meclis üyemiz (Nazmiye Durgut) başörtülü kadınımız. Dolayısıyla başı açık, başı örtülü, Türkiye’nin bunları aşması lazım”dedi.

Kılıçdaroğlu, “Ekrem Bey söyledi, yani eğer bu eylem, faaliyet ya da söylem doğruysa kesinlikle olmaz, olmaz yani, olmaz. Çünkü o zaman bizim izlediğimiz politikaya aykırı bir tutum çıkmış olur. Biz insanları inançları, kimlikleri ve yaşam tarzları dolayısıyla asla ayıramayız. Ayırdığımız andan itibaren zaten Türkiye’nin partisi olamayız” dedi.

ŞİŞLİ’YE KIRMIZI KART

Geçmişte “Başörtüsü yasağını biz kaldırdık” diyen, muhafazakâr kesime açılım siyasetinin mimari olan Kılıçdaroğlu’nun bu tavrı önemliydi. Ekrem İmamoğlu da “Bu şekilde hareket eden bir insan, zaten benimle çalışmak istemiyor demektir. Öyle bir insanın benim yanımda yeri olmaz. Nokta” demişti. İmamoğlu’ndan sonra Kılıçdaroğlu da Yeşim Meltem Şişli’ye kırmızı kart gösterdi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’ndan AK Partililerin gösterdiği tepkiyi göstermelerini beklemiyorum. Ama sanki biraz daha cesur olabilirlerdi. Çünkü siyaset bir duruş demektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.