Site Rengi

HABER ÖZETİ
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
İmamoğlu İnşaat ve 24 şirkete kayyum atandı!.
Asılsız ihbar yapıp 112’yi meşgûl edenlere 15 bin lira ceza geliyor!.
İnsan sağlığı ile oynamanın bedelini basit bir özür ile geçiştirdiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Çin’in en büyük ikinci şirketi Tencent: “Coronavirüsten ölenlerin sayısı 24 bin 589…” (dünya basınından)

Çin’in en büyük ikinci şirketi Tencent: “Coronavirüsten ölenlerin sayısı 24 bin 589…” (dünya basınından)
06.02.2020
A+
A-

Çin merkezli dünyanın en büyük video oyunları üreten şirketi Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı.

Çin’in bütün dünyayı etkisi altına alan koronovirüs’ten ölenlerin sayısını gizlediği ortaya çıktı.

Çin merkezli dünyanın en büyük video oyunları üreten şirketi Tencent, ülkede koronavirüsten ölen kişi sayısını internet sitesinde 24 bin 589 olarak yazdı.

606x340_cmsv2_4d658edd-9e1b-5b7e-8cbd-32e70edbfebb-4483888

Şirketin internet ana sayfasında yayımlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılan rakamlarda enfekte hasta sayısı da 154 bin olarak ifade edildi.

Pekin hükümetiyle Tencent’in açıkladığı ölü sayısı arasında 80 kat fark bulunuyor. En son paylaşılan resmi rakamlara göre virüsten ölenlerin sayısı 564.

Vuhan’da ortaya çıkan koronavirüs salgınının kısa bir sürede hızla yayılması sonrası bazı yayın organları ve sosyal medyada Çin’de hükümette bulunan Komunist Parti’nin gerçek rakamları sakladığı söylentileri dolaşıyordu.

5e3bd2cb4c59b74fe83c01ad

Çin’in en büyük ikinci şirketi konumunda bulunan Tencent’in cumartesi günü yayımlayıp, kısa süre sonra kaldırdığı koronavirüsle ilgili paylaşımda enfekte sayısı 79 bin 808, koronavirüs taşıdığından şüphelenilen kişi sayısı 154 bin 23, ve virüs bulaşıp iyileşen hasta sayısı ise 269 olarak açıklandı.

Taiwan News’in haberinde Tencent’e ait enfekte hasta sayısı 79 bin 808 iken bu sayısı resmi rakamlarda 14 bin 446.

Pekin hükümetinin 6 Şubat tarihinde güncellediği rakamlara göre çoğunluğu Vuhan’da olmak üzere koronovirüsten ölenlerin sayısı 563, enfekte hasta sayısı da 28 bin 18 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Vuhan’da çalışan bir doktor olan Li Wenliang’ın koronavirüs salgınını resmi açıklama yapılmadan 3 hafta önce tespit edip insanları uyardığı, ancak Çinli yetkililer tarafından “internette söylenti yaymak ve kamu düzenini bozmak” suçlamasıyla susturulduğu ortaya çıkmıştı.

Şu anda koronavirüse yakalanan ve hastanede tedavi altında olan 34 yaşındaki doktor, sosyal medya üzerinden Vuhan’da karakola götürülüp aynı suçu bir daha işlemeyeceğine dair kendisine imzalatılan belgeleri paylaşmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.