Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan komşu ülkelere mesaj..
Dünya petrol zamları ile çalkalanırken Türkiye’de fiyatlar nasıl sabit tutulacak..
İran’ı savaşarak yenemeyen ABD muhalifleri silahlandırmaya çalışıyor!.
İran Hürmüz Boğazı’nda 10 petrol tankeri vurduğunu açıkladı!.
İran ABD’nin Dubai Başkonsolosluğunu vurdu!.
Savaş açtığı İran Trump’un kâbusu oldu!.
Trump iti geberen askerlerin tabutlarını yayınlamayı yasakladı!.
İran Tel Aviv’i füzelerle vurmaya devam ediyor..
ABD ve İsrail saldırılarında öldürülen 165 öğrenci toprağa veriliyor!.
İspanya Trump’a resti çekti!. İran’ı Vurmak İçin Üssümüzü Kullanamazsın!.
ABD ve İsrail’in İran’a saldırıları ile petrol fiyatları durdurulamıyor..
İran İsrail’in Demir Kubbe’sini deldi, ülke yangın yerine döndü!.
İran Hürmüz Boğazı’nı tamamen trafiğe kapattıklarını duyurdu!.
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı!.
Trump’tan İran’a yeni tehdit: Büyük Dalga Yakında Geliyor..
Amerikan şerefsizliği yine devrede!.
Rusya 3. Dünya Savaşı’nın başlayacağını duyurdu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail, ABD ve İran’a ateşkes çağrısı!.
Katar İsrail ve ABD tarafına geçerek İran’a karşı savaşa dahil oldu..
İran’dan gelebilecek göç dalgasına karşı tedbirler açıklandı..
Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 48 fırladı..
Netenyahu Almanya’da saklanıyor, karısı ve oğlu Miami’de!.
İran ABD ile müzakere masasına oturmayı reddedi!.
Kahpe İsrail 100 bin yedek askeri acil göreve çağırdı!.
İngiltere üslerini ABD’ye açma kararı aldı!.
Saldırılara misilleme yapan İran ABD üslerini vuruyor..
Trump İran’ın 9 donanma gemisini batırdıklarını açıkladı..
ABD Başkanı Trump Hamaney operasyonunun ayrıntılarını paylaştı..
Öldürülen Hamaney’in yerine geçen isim belli oldu..
İran Hamaney’in öldüğünü doğruladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrasya Tüneli için “Devletin kasasından beş kuruş çıkmayacak” denildi, arabası bile olmayan vatandaşlardan 177 milyon zorla alındı!.

Avrasya Tüneli için “Devletin kasasından beş kuruş çıkmayacak” denildi, arabası bile olmayan vatandaşlardan 177 milyon zorla alındı!.
22.02.2020
A+
A-

Yap-İşlet-Devret projeleri vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor!. Yıllık 25 milyon 125 bin araç garantisi verilen Avrasya Tüneli’nde hedef tutmadı ve tüneli kullanmayan yaklaşık 8 milyon aracın parasını Hazine ödeyecek!. 2019 yılı için 177 milyon lira olan tutarın bu yıl yaklaşık 300 milyon liraya çıkması bekleniyor!.

Yıllık 25 milyon 125 bin araç garantisi verilen Avrasya Tüneli’nde yaklaşık 8 milyon aracın parasını ödemek yine vatandaşa kaldı. Avrasya Tüneli için verilen araç garantisi nedeniyle 2018 yılında işletmeci firmaya 155 milyon lira ödenirken, 2019 yılı için bu tutar 177 milyon lira olacak. 2020’de ise yaklaşık 300 milyon liralık bir faturanın çıkması bekleniyor.

Yap-işlet-devret projeleri olarak hayata geçirilen Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde 2019 yılında araç geçişlerinde büyük düşüş yaşanmış ve Hazine işletmeci firmalara daha büyük tutarlar ödemek durumunda kalmıştı.

KÖPRÜLERDE DE AYNI DURUM

Sözcü’ye konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 2019’da Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerindeki araç sayılarının düşmesi ile Hazine’nin 2 milyar 735 milyon lira ödemek durumunda kaldığını belirtti. Akar, “2019’da 17 milyon 271 bin araç geçişi sağlandı ve 2018 yılında geçiş yapan araç sayısı ile aynı düzeyde kaldı. Yıllık 25 milyon 125 bin araç garantisi verilen Avrasya Tüneli’nde 8 milyon aracın ödemesi yine Hazine’ye yüklendi” dedi.

DOLAR KURU ÜZERİNDEN

Dolar kuruna göre belirlenen köprü ve tünel geçiş ücretlerine bu yıl yüzde 50’nin üzerinde zam geldiğini belirten Haydar Akar, Hazine’nin ödemesi gereken tutarların katlanacağına dikkat çekti. Avrasya Tüneli’nde geçen yıl 23 lira olan geçiş ücretinin yüzde 56 zam ile 36 lira olduğunu belirten Akar, şunları söyledi:

“Yıl sonundaki fatura yaklaşık 300 milyon lira olacak ve Hazine’ye kesilecek fatura da 2 kat artacak. ‘Milletin cebinden bir kuruş çıkmayacak diyenlerin, sadece 3 proje için 1 yılda ödeyecekleri 3 milyar lirayı açıklaması gerekir. 2019 yılında Osmangazi Köprüsü için 6 milyon, Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 36 milyon ve Avrasya Tüneli’nden de 8 milyon aracın bedelini Hazine ödemek durumunda kaldı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.