Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

20 yıldır topladığı antika eşyalarla evini müzeye çevirdi

Eskişehir’de emlakçılık yapan Hakan Uzun (46), 20 yıldır topladığı eski eşyalarla evinin bir odasını adeta müzeye dönüştürdü.

20 yıldır topladığı antika eşyalarla evini müzeye çevirdi
24.07.2019
A+
A-

Eskişehir’de emlakçılık yapan Hakan Uzun (46), 20 yıldır topladığı eski eşyalarla evinin bir odasını adeta müzeye dönüştürdü.

İstiklal Mahallesi’nde emlakçılık yapan 3 çocuk babası Hakan Uzun, 20 yıldır antika eşyaları biriktiriyor. Gramofon, bisiklet ve radyo gibi eşyaların yanı sıra Osmanlıca yazılmış eski belgeleri de toplayan Uzun, Osmanlı’nın son dönemlerine ışık tutan; tapu, tezkere, mahkeme evrakları gibi birçok belgeyi koleksiyonunda yaşatıyor. Topladığı eserlerle evini adeta antika müzesine çeviren Uzun, artık yeni eşyaları odasına sığdıramadığını, eserlerin manevi açıdan kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. İlk olarak eski bakır süs eşyaları biriktirmeye başlayan Uzun, şimdi ise birbirinden değerli antika eşyaları evindeki odaya sığdıramıyor. İşi gereği birçok eve girip çıkan Hakan Uzun, insanların değersiz gördüğü için evlerinde bıraktığı eşyaları toplayarak böyle bir koleksiyon oluşturduğunu belirtti. Uzun, “Yaklaşık 20 yıldır eski eşyaları biriktiriyorum. Önce insanların evine süs olarak koyduğu küçük bakırlarla başladım biriktirmeye. Sonrasında bu merak ilerledi ve elime geçen ürünleri değerlendirmeye, odamın bir köşesinde saklamaya başladım. Bu antika merakı eskiden beri bende var. Emlakçı olduğum için insanların evlerinden çıkarken bıraktıkları eski malzemeleri değerlendirdim. Biriktirdim, eşya, giysi derken evin bir odasını tamamen eski eşyalarla doldurdum. Ayrıca bunlar için kullandığım depomda da yer kalmadı. Böylelikle insanların attığı malzemeleri ben değerlendirmiş oldum" diye konuştu.

TAPULARI, EVE ARABAYA DEĞİŞMEM

Topladığı eserlerin manevi açıdan çok değerli olduğunu ifade eden Uzun, “Elimdeki eski Osmanlı tapularını ve belgelerini bir evden buldum. Çöp olarak atmak üzereydiler. Bunları benim gibi antika biriktiren arkadaşım Ali Çelik’e tercüme ettirdim ve 110 yıllık bir Osmanlı kira sözleşmesi olduğunu öğrendim. Benim için değeri büyük. Osmanlı tapuları, askerlik belgeleri ve ismini sayamayacağım birçok eski belge var elimde. Şu anda elimde olan kira sözleşmesini bir arabaya veya eve değişmem. Maddi açıdan bir şey ifade etmeyebilir ama benim için manevi değeri yüksek. Böyle bir tarihin, Odunpazarı evlerinin tapularının, resimlerinin benim elimde olması gurur veriyor bana. Eskiyi yaşıyorum" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.