Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başkan Bozbey tutuklanırsa Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçecek..
CHP’li başkan dördüncü sevgilisine ev almış!.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltına alındı..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
İran İsrail’i bomba ve füze manyağı yaptı!.
Başkan otel de 37 yaş küçük çalışanıyla basıldı, CHP’liler belediye önünde demokrasi nöbetine başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Covid-19 ekonomiyi vurdu! Fitch küresel tahminini düşürdü!.

Covid-19 ekonomiyi vurdu! Fitch küresel tahminini düşürdü!.
20.03.2020
A+
A-

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınının küresel ekonomiyi baskılamasından dolayı küresel büyüme tahmini neredeyse yarı yarıya düşürdü ve yüzde 2,5’ten yüzde 1,3’e indirdi.

Fitch Ratings’ten yapılan açıklamada, Covid-19 krizinin küresel büyümeyi olumsuz etkilediği vurgulandı.

Küresel resesyonun söz konusu olduğuna dikkati çekilen açıklamada, temel küresel büyüme tahminin neredeyse yarı yarıya düşürüldüğü ve yüzde 2,5’ten yüzde 1,3’e indirildiği kaydedildi.

Açıklamada, küresel ekonomik büyüklüğün bu yıl için daha önce öngörülen 850 milyar dolar seviyesinden daha düşük olacağı bildirildi.

Çin ekonomisine büyük şok

Acil durum makroekonomik politikalarının şu aşamada ekonomideki hasarları sınırlamaya yönelik olduğunun aktarıldığı açıklamada, söz konusu politikaların 2020’nin ikinci yarısında toparlanmaya yardımcı olması gerektiğinin altı çizildi.

Açıklamada, Çin ekonomisindeki şokun çok ciddi olduğuna işaret edilerek, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYH) bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5’in üzerinde, yıllık bazda ise yüzde 1 düşmesinin muhtemel olduğu aktarıldı.

Çin’deki Covid-19 vakalarının çok keskin şekilde düştüğünün belirtildiği açıklamada, bu durumun yılın ikinci çeyreğinde belirgin bir ekonomik toparlanmaya imkan sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, tedarik zincirindeki aksamalar ve Çin ürünlerine olan talebin azalamasının etkilerinin özellikle Asya’nın geri kalanı ve euro bölgesinde derin bir şekilde hissedilmeye devam edeceği bildirildi.

Büyük ekonomilerde durma riski

Virüsün Çin dışında hızla yayılmasının seyahat ve turizm sektörlerinde keskin düşüşlere ve iş ile eğlenceye yönelik etkinliklerin iptaline neden olduğunun anımsatıldığı açıklamada, İtalya, İspanya ve Fransa gibi ülkelerin GSYH’lerinde gelecek aylarda büyük ölçüde düşüşe neden olabileceği kaydedildi.

Açıklamada, riskin kısa süre içinde salgının yayılmasıyla tüm büyük ekonomilerde ani durgunluğun görülmesinin olduğu belirtildi.

Çin ekonomisinde yılın ikinci çeyreğinden itibaren toparlanma beklenmesine rağmen büyüme performansının bu yıl yüzde 3,7 düşeceğine işaret edilen açıklamada, İtalya ve İspanya GSYH’lerinin ise sırasıyla yüzde 2 ve yüzde 1 düşmesinin beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, euro bölgesinin ekonomik bu yıl yüzde 0,4 daralmasının beklendiğine dikkat çekilirken, virüs öncesi yüzde 2 olarak öngörülen ABD ekonomisinin büyümesinin bu yıl yüzde 1 olarak tahmin edildiği ve GSYH’nin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,5 düşmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Petrol fiyatı tahminleri

Fitch’in açıklamasında, geçen yıl yüzde 2,7 olan küresel büyümenin bu yıl yüzde 1,3’e düşmesinin beklendiği ve bu oranın 1990’ların başı ve 2001’de küresel ekonominin kötüye gittiği dönemlerden daha zayıf olacağı aktarıldı.

Petrol fiyatlarına ilişkin tahminlerinde yer aldığı açıklamada, brent petrolün fiyatının bu yıl vari başına ortalama 41 dolarda kalmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi arasındaki işbirliğinin çökmesi ve petrol arzına yönelik beklentilerin artırmasıyla, 2021 yılı için daha önce 60 dolar olarak tahmin edilen petrol fiyatlarının varil başına ortalama 48 dolar olmasının beklendiği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.