Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

G7 görüşmesine, Wuhan virüsü polemiği damga vurdu!.

G7 görüşmesine, Wuhan virüsü polemiği damga vurdu!.
27.03.2020
A+
A-

G7’nin dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen telekonferans toplantısına ”Vuhan Virüsü” polemiği damga vurdu. Pompeonun ısrarlı tutumu nedeniyle ortak bildiri yayınlanamadı.

Ekonomisi en gelişmiş 7 ülkeden oluşan G7’nin dışişleri bakanları videokonferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından yayınlanması gereken ortak bildiri, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetiminin koronavirüsü “Vuhan virüsü” şeklinde nitelendirmesi nedeniyle yayınlanamadı.

Washington Post gazetesinde yayınlanan habere göre, ABD dışındaki ülkeler, koronavirüs pandemisini yavaşlatmak ve tıbbi malzeme eksikliğini aşmak için uluslararası işbirliğinin gerektiği dönemde gereksiz şekilde bölücü etki yaratacağı gerekçesiyle “Vuhan virüsü” nitelemesini kullanmayı reddetti.

“ÇOK KONUŞTUK KONUŞMAYALIM”

Habere göre Fransa’nın toplantıda koronavirüsün konuşulması talebini “Çok konuştuk” diye reddetmeye çalışan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sonunda baskılara boyun eğdi, ama bu kez de “Vuhan virüsü” teriminin kullanılmasında diretti.

“ÇİN DÜNYAYI UYARMADI”

Sanal toplantının ardından bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, virüsün Çin’in Vuhan kentinden geldiğini ve Çin hükümetinin dünyayı uyarma sorumluluğunu yerine getirmediğini vurgulamanın önemli olduğunu iddia etti.

“Vuhan virüsü” teriminde ısrar etmenin G7 toplantısında çatlak yaratıp yaratmadığının sorulması üzerine haberi yalanlamayan Pompeo, aralarındaki anlaşmazlıkların genel değil, sadece taktik düzeyde olduğunu savundu.

Basın toplantısı boyunca defalarca “Vuhan virüsü” terimini kullanan Pompeo, Çin Dışişleri Bakanlığı’nın koronavirüsü ülkeye ABD’nin getirdiğine dair iddialarını da diye reddetti.

ABD PANDEMİYİ SİYASİ AMAÇLARA ALET EDİYOR

Pekin’de ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Şuang, Çin’in tüm dünyayla bilgi paylaştığını, ABD’nin pandemiyi siyasi amaçlarına alet etmeye son vermesi gerektiğini söyledi.

Şuang, Trump yönetimini koronavirüs meydan okumasıyla baş etmek ve küresel halk sağlığı güvenliğini sağlamak için Çin ve uluslararası toplumla birlikte çalışmaya çağırdı.

Pekin’in koronavirüsün kaynağıyla ilgili tutumunu pek çok vesileyle net şekilde ifade ettiğini ve Çin’in yaftalanmasına kesinkes karşı çıktığını belirten Dışişleri Sözcüsü, “Virüsler ulusal sınır ya da ırk tanımaz ve insanlık onlara karşı verdiği mücadeleyi ancak birlikte çalışarak kazanabilir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.