Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna ile geçici ateşkes ilan etti..
İran’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ AMA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMEYİZ..
Kahpe İsrail’in bomba yağdırdığı Lübnan’dan kaçışlar sürüyor..
Motorine 13 lira indirim geliyor..
Dubai’den İstanbul’a gelecek milyarlarca dolarlık sermaye Almanları rahatsız etti..
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
Özkan Yalım cezaevinden haber yolladı: Bana sahip çıkmazsanız hepinizi bitiririm!.
Özkan Yalım’ın manitasına bankamatiklik yapan Bornova Belediye Başkanı gözaltında..
Kahpe İsrail 1 gün de 254 Lübnanlı sivili katletti!.
Mescid-i Aksa 41 gün sonra tekrar ibadete açıldı..
İran yenilgisini hazmedemeyen Trump saçmalamaya devam ediyor..
Zincir Market Çetesi üreticiden 30-40 liraya aldığı ürünleri 180-200 liraya satıyor!.
İran halkı ABD ile yapılan ateşkesi protesto etmek için tekrar meydanlarda..
İran ABD’ye rest çekti: İsrail Lübnan’a Saldırıları Durdurmazsa Ateşkes Biter!.
İran İsrail’in Lübnan’a saldırılarına devam etmesi nedeni ile Hürmüz’ü yeniden kapattı!.
İsrail medyası Trump ve Netenyahu’yu yerden yere vurdu!.
Yenilgiyi hazmedemeyen ABD atıp tutmaya devam ediyor..
Katiller ordusu İsrail Lübnan’da katliam yapıyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD İran ateşkessi ile ilgili açıklama..
Tehditler savuran Trump neden dansöz gibi kıvırdı!.
İran’dan Trump’a “Kumarbaz Kaybetti” manşeti!.
ABD ile İran arasında sağlanan ateşkesin ardından akaryakıtta indirim bekleniyor..
İran’dan ateşkes sonrası zafer açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sanatçılar için önemli karar… Muazzez Ersoy davayı kazandı

Şarkıcı Muazzez Ersoy, “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” isimli iki albümünün mali haklarını geri almak için eski müzik şirketine karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iki albümün mali haklarının da Ersoy’a ait olduğuna hükmetti.

Sanatçılar için önemli karar… Muazzez Ersoy davayı kazandı
25.07.2019
A+
A-

Şarkıcı Muazzez Ersoy, “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” isimli iki albümünün mali haklarını geri almak için eski müzik şirketine karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, iki albümün mali haklarının da Ersoy’a ait olduğuna hükmetti.

Muazzez Ersoy, İstanbul Unkapanı’nda bulunan Öncü Müzik Prodüksiyon Dağıtım San. Ve Tic. Limited Şti’ye yönelik geçen Eylül ayında noter yolu ile ihtarname gönderdi. Ersoy, daha önceki müzik şirketine gönderdiği ihtarnamede “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” adli albümleri için cayma hakkını kullandığını bildirdi. İhtarnamede Ersoy, iki albümüne ilişkin mali haklarının tehlikeye girdiğini kaydetti.

ŞİRKET İTİRAZ ETMEDİ

Şirket, bir aylık yasal süre içinde söz konusu ihtarnameye itirazda bulunmadı. İhtarnameye itiraz gelmeyince Ersoy bu kez ‘tespit’ için mahkemeye başvurdu. İstanbul 2. Fikrî ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, iki albümün mali haklarının Ersoy’a ait olduğuna ilişkin tespit talep edildi.

BİLİRKİŞİ HAKLI BULDU

Mahkeme tarafların savunma ve taleplerini aldıktan sonra dosyayı bilirkişiye verdi. Hürryiet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre bilirkişi, hazırladığı raporda Ersoy’un talebinde haklı olduğu yönünde rapor düzenledi. Geçen 19 Temmuz’da görülen karar duruşmasında Ersoy’un avukatı Nazlı Tuba Çatı, davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Davalı Öncü Müzik şirketinin avukatı Ege Selin Erol ise “Aşamalardaki beyanlarımızı tekrar ediyoruz. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

MALİ HAKLARI ERSOY’UN

Son savunmalardan sonra kararını açıklayan mahkeme, “Kraliçe’den Nostaljiler” ve “Mozaik” isimli albümlerin mali haklarının Ersoy’a ait olduğuna karar verdi.

ZARARA UĞRAYAN SANATÇILAR İÇİN ÖNEMLİ KARAR

Ersoy'un avukatı Nazlı Tuba Çatı karara ilişkin açıklamasında "Yapımcıların, sanatçıların haklarını ödememesi ve sanatçıları zarara uğratması durumunda sanatçıların albümleri üzerindeki hakların tamamını geri alabileceğini gösteren önemli bir karar" yorumu yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.