Site Rengi

HABER ÖZETİ
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerika’da sağlık sistemi resmen çöktü!.

Amerika’da sağlık sistemi resmen çöktü!.
04.04.2020
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir salgına dönüşen koronavirüs zaten berbat durumda olan ABD sağlık sistemini resmen çökertti. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio 45 bin sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs dünyanın en güçlü ülkeleri olarak görülen ülkelerdeki sağlık sistemini çökertti. Pahalı olmasına rağmen yetersiz hizmet verildiği gerekçesiyle sık sık eleştirilen ABD sağlık sistemi ise adeta iflas etti. Sokaklara çadır hastanelerin kurulduğu ve hastaların adeta ölüme terk edildiği ABD’de sıkıntılar bitmiyor.

Sağlık çalışanları yetersiz kaldı

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio 45 bin sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 45 bin profesyonel sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu açıklayan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, “Henüz bu mücadeleye hazır olmayan herkes, size ihtiyacımız var” diyerek sağlık çalışanlarını başvuruda bulunmaya davet etti. Blasio, “Size şunu söylemek zorundayım, Mayıs ve Nisan aylarında mücadelemize katılması için 45 bin profesyonel sağlık çalışanına ihtiyacımız var. Böylece bu sürecin üstesinden gelebiliriz. Bu yüzden lütfen; eğer bize yardımcı olabilirsen ya da olabilecek başka birini tanıyorsan şimdi bize yardım et” dedi.

“Sürecin uzamasına hazırlıklı olun”

Aynı zamanda sorulan bazı soruları da yanıtlayan Blasio; restoran, spor salonu gibi yerlerin 30 Nisan’da bitmesi planlanan karantina süreci ile birlikte açılıp açılmayacağı sorusuna ise, sürecin Mayıs’ta da devam edeceğini öngördüklerini ve insanların buna hazırlıklı olmasını istediğini söyledi ve sürecin uzayacağını belirtti. Mayıs’tan sonra durumun daha iyi olacağını da ifade etti.

Blasio koronavirüsün mevsimsel olup oldumadığı hakkında ise, “Koronavirüs hakkında hala öğrenmemiz gereken çok şey var. Ama size ilginç bir şey söyleyeyim; evet, virüs mevsimsel olabilir, kesin bir bilgi yok. Şunu biliyoruz ki zorlu birkaç aydan geçeceğiz” diye konuştu.

“Maskesiz hastalara bakmaya razı mısınız?”

Sağlık altyapısı yetersiz olan ve vatandaşlarını ölüme terk eden ABD’nin dün sağlık çalışanlarına sorduğu akılalmaz soru gündeme gelmişti. ABD’de hastane yönetimlerinin doktorlara ve hemşirelere bir yazı göndererek “Eldivensiz ve maskesiz hastalara bakmaya razı mısınız?” diye sorduğu öğrenildi.

Sağlık personeli bakımında yetersiz olan ABD’nin tıbbi malzeme bakımında da yetersiz olduğu ortaya çıktı. Bu durumun virüs sürecinde sarsılan ABD’nin sağlık sisteminin iflas ettiğinin kanıtı niteliğinde oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.