Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
Adliye vurguncusu Erdal Timurtaş hakkında Kırmızı Bülten kararı!.
235 emniyet müdürü emekliliğe sevk edildi..
90 lirayı geçen gümüş sessiz sedasız rekor kırıyor..
ABD Başkanı Trump Venezuela için abluka emri verdi..
Ankara’da sigortalı fuhuş rezaleti!.
PKK-SDG için son 15 gün!. 80 bin kişilik ordu emir bekliyor!.
Gram altın 6 bin lirayı test etti..
İşte vergi borçlarını ödemeyen yüzsüzler listesi!.
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil!.
AK Parti’den 3 aşamalı Terörsüz Türkiye raporu..
Jeff Bezos da MASAK’a takıldı!.
Gain Medya’ya operasyon: Kayyum atandı..
Mehmet Akif Ersoy’un uyuşturucu testi pozitif çıktı!.
Ekrem İmaoğlu ile Enver Aysever cezaevinde birbirlerine girdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerika’da sağlık sistemi resmen çöktü!.

Amerika’da sağlık sistemi resmen çöktü!.
04.04.2020
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan bir salgına dönüşen koronavirüs zaten berbat durumda olan ABD sağlık sistemini resmen çökertti. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio 45 bin sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs dünyanın en güçlü ülkeleri olarak görülen ülkelerdeki sağlık sistemini çökertti. Pahalı olmasına rağmen yetersiz hizmet verildiği gerekçesiyle sık sık eleştirilen ABD sağlık sistemi ise adeta iflas etti. Sokaklara çadır hastanelerin kurulduğu ve hastaların adeta ölüme terk edildiği ABD’de sıkıntılar bitmiyor.

Sağlık çalışanları yetersiz kaldı

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio 45 bin sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 45 bin profesyonel sağlık çalışanına ihtiyaçları olduğunu açıklayan New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, “Henüz bu mücadeleye hazır olmayan herkes, size ihtiyacımız var” diyerek sağlık çalışanlarını başvuruda bulunmaya davet etti. Blasio, “Size şunu söylemek zorundayım, Mayıs ve Nisan aylarında mücadelemize katılması için 45 bin profesyonel sağlık çalışanına ihtiyacımız var. Böylece bu sürecin üstesinden gelebiliriz. Bu yüzden lütfen; eğer bize yardımcı olabilirsen ya da olabilecek başka birini tanıyorsan şimdi bize yardım et” dedi.

“Sürecin uzamasına hazırlıklı olun”

Aynı zamanda sorulan bazı soruları da yanıtlayan Blasio; restoran, spor salonu gibi yerlerin 30 Nisan’da bitmesi planlanan karantina süreci ile birlikte açılıp açılmayacağı sorusuna ise, sürecin Mayıs’ta da devam edeceğini öngördüklerini ve insanların buna hazırlıklı olmasını istediğini söyledi ve sürecin uzayacağını belirtti. Mayıs’tan sonra durumun daha iyi olacağını da ifade etti.

Blasio koronavirüsün mevsimsel olup oldumadığı hakkında ise, “Koronavirüs hakkında hala öğrenmemiz gereken çok şey var. Ama size ilginç bir şey söyleyeyim; evet, virüs mevsimsel olabilir, kesin bir bilgi yok. Şunu biliyoruz ki zorlu birkaç aydan geçeceğiz” diye konuştu.

“Maskesiz hastalara bakmaya razı mısınız?”

Sağlık altyapısı yetersiz olan ve vatandaşlarını ölüme terk eden ABD’nin dün sağlık çalışanlarına sorduğu akılalmaz soru gündeme gelmişti. ABD’de hastane yönetimlerinin doktorlara ve hemşirelere bir yazı göndererek “Eldivensiz ve maskesiz hastalara bakmaya razı mısınız?” diye sorduğu öğrenildi.

Sağlık personeli bakımında yetersiz olan ABD’nin tıbbi malzeme bakımında da yetersiz olduğu ortaya çıktı. Bu durumun virüs sürecinde sarsılan ABD’nin sağlık sisteminin iflas ettiğinin kanıtı niteliğinde oldu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.