Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Fenerbahçe Türkiye Kupası’na veda etti..
Tunceli eski Valisi Tuncay Sonel Gülistan Doku davası kapsamında tutuklandı!.
ABD Başkanı Trump ateşkesi uzatmak istemediğini açıkladı..
Macaristan’ın yeni lideri Netenyahu’yu tutuklayacağını açıkladı..
Trump yine aptal aptal cümlelerle kahramanlık taslamaya devam ediyor!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şiddete karşı yol haritasını açıkladı..
Gülistan Doku cinayetinin kilit ismi Vali bey de oğlu gibi “Görmedim, Duymadım, Bilmiyorum” yalanına sarıldı!.
Okul saldırılarında son durum: 171 savcı görevlendirildi, 68 kişi tutuklandı!.
Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem!.
İsrailli alçaktan Gazze’yi tamamen işgâl çağrısı!.
Kabine bugün Orta Doğu başlığı altında toplanıyor..
ABD ile İran arasındaki karşılıklı saldırılar tekrar başladı..
Hürmüz’de tansiyon yine yükseldi!. Trump “Vurduk” dedi İran yalanladı!.
Gülistan Doku’nun katil zanlısı Vali Beyin oğlunun ifadesine ulaşıldı!. Görmemiş, Duymamış, Bilmiyormuş!.
İran’dan ABD’ye “Savaş‘a Hazırız” mesajı..
İran’dan Trump’a rest: Afganistan’a Heyet Göndermiyoruz!.
Okul saldırılarından sonra BTK’dan kritik hamle!.
Gülistan Doku davasının cinayet zanlısı olan Vali’nin oğlu linç edilmekten son anda kurtuldu!.
CHP’li başkanların çarpık sapıklıkları deşifre oldu!.
İran Hürmüz Boğazı’nı yeniden trafiğe kapattı!.
Mutlak Butlan kararı çıkarsa CHP içinde neler olur..
Trump’ın “Uranyumu Teslim Edecekler” sözlerine İran’dan jet yalanlama!.
Bir yolsuzluk operasyonu da CHP’li Ataşehir Belediyesi’ne!.
İran Hürmüz Boğazı’nı sadece sivil gemilere açık olduğunu açıkladı..
Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda ağır darbe!.
Gülistan Doku davasında tanık polis Vali hakkındaki tüm skandal gerçekleri anlattı!.
Hürmüz Boğazı açıldı, petrol fiyatları çakıldı!.
Yapı Kredi Bankası’ndan radikal karar!. Şiddet içerikli dizilere reklam verilmeyecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bilim Kurulu üyesi açıkladı! İyileşen covid hastası tekrar enfekte olur mu?.

Bilim Kurulu üyesi açıkladı! İyileşen covid hastası tekrar enfekte olur mu?.
06.04.2020
A+
A-

Coronavirüs salgını ile mücadelede cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de “Coronavirüs geçiren hasta bağışıklık kazanacak mı?” oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, hastalığı geçiren kişilerin virüse karşı antikor oluşturduğunu ve salgını atlatanların bir daha yakalanmayacağını belirtti.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 70 bini, toplam vaka sayısı ise 1 milyon 200 bini aştı. Tüm dünyada büyük paniğe neden olan ölümcül salgın ile ilgili tıp dünyası önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor, tedavi yöntemlerini arıyor.

Koronavirüs salgınının yoğun olarak görüldüğü ülkelerin açıkladığı veriler ise bu açıdan önem kazandı. Kovid-19’un seyrini etkileyecek konuların başında ise “Hastalığı geçirenler bağışıklık kazanıyor mu?” sorusu geliyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Çin’den gelen bazı verilerin baz alındığında bu hastalığa yakalananların bir daha yakalanmadığını belirtti.

“Salgını geçiren kişiler antikor oluşturuyor”

Salgının bulaştığı kişilerde bağışıklık oluştuğunun altını çizen Özlü, “Biz bu hastalığı geçirip iyileşen kişilerden aldığımız plazmayı hastalığı geçirmekte olan hastalara verip, onları tedavi ediyoruz. Hastalığı geçiren kişiler, virüse karşı antikor oluşturuyorlar. Bu antikorlar ise bu hasta kişilere verildiğinde onu iyileştiriyor. Bunlar yeni bilgiler. Zaman içerisinde bağışıklık ne kadar korur, güçlü bir bağışıklık mı? Bunları zamanla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Bağışıklık kazanmak ne demek?

Bağışıklık; insan ya da hayvan bedenine giren mikroorganizmalara (virüs, bakteri) ve yabancı maddelere karşı doğal ya da sonradan kazanılan koruma mekanizmasıdır. Yani vücudumuzun bize zarar verecek olan virüslere karşı olan direncidir. Hastalık üreten virüs ve bakterilere karşı bedenin kendini doğal olarak korumasıdır. Bağışıklık sisteminin aynı zamanda kanser hücrelerine karşı beden savunmasında önemli olduğu saptandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.