Site Rengi

HABER ÖZETİ
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
Libya Genelkurmay Başkanının jeti Ankara’da düştü!.
Asgari Ücret 28 bin 75 TL oldu..
Ve Özgür Ekrem’i sattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: “Karantinayı ilk keşfeden İbn-i Sina’dır!.”

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama: “Karantinayı ilk keşfeden İbn-i Sina’dır!.”
12.04.2020
A+
A-

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, karantinayı ilk keşfeden kişinin Müslüman tıp araştırmacısı İbn-i Sina olduğunu söyledi.

Foto - Başbakan Rama, Müslüman tıp araştırmacısı İbn-i Sina'nın (980-1037) bazı hastalıkların mikroorganizmalar tarafından yayıldığından şüphelendiğini yazdı.

Başbakan Rama, Müslüman tıp araştırmacısı İbn-i Sina’nın (980-1037) bazı hastalıkların mikroorganizmalar tarafından yayıldığından şüphelendiğini yazdı.

Foto - İbn-i Sina'nın, insandan insana geçen enfeksiyonu önlemek için, 40 gün boyunca insanları tamamen izole etme yöntemini icat ettiğini belirten Arnavutluk Başbakanı Rama, bu yönteme “Erbain (kırk)” adını verdiğini söyledi.

İbn-i Sina’nın, insandan insana geçen enfeksiyonu önlemek için, 40 gün boyunca insanları tamamen izole etme yöntemini icat ettiğini belirten Arnavutluk Başbakanı Rama, bu yönteme “Erbain (kırk)” adını verdiğini söyledi.

Foto - Venedik tüccarlarının da, İbn-i Sina'nın başarılı yöntemini duyarak, bu yöntemin İtalya'da da uygulamasına vesile olduklarını belirten Başbakan Rama, İtalyanların ise karantinayı, “quarantena” dediklerini anımsatarak, “Karantina” isminin ve uygulamasının Avrupa'da ilk uygulandığı yer İtalya olmuştur” dedi.

Venedik tüccarlarının da, İbn-i Sina’nın başarılı yöntemini duyarak, bu yöntemin İtalya’da da uygulamasına vesile olduklarını belirten Başbakan Rama, İtalyanların ise karantinayı, “quarantena” dediklerini anımsatarak, “Karantina” isminin ve uygulamasının Avrupa’da ilk uygulandığı yer İtalya olmuştur” dedi.

Foto - Başbakan Rama, Kur'an-ı Kerim'den, “Her kim bir canı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.” (Maide suresi 32) ayetini örnek vererek, “Bugün bile İbn-i Sina'nın yöntemi binlerce değil, belki de milyonlarca hayat kurtarıyor” dedi.

Başbakan Rama, Kur’an-ı Kerim’den, “Her kim bir canı kurtarırsa, bütün insanları kurtarmış gibi olur.” (Maide suresi 32) ayetini örnek vererek, “Bugün bile İbn-i Sina’nın yöntemi binlerce değil, belki de milyonlarca hayat kurtarıyor” dedi.

Foto - İbn Sina'nın tam adı Ebu Ali el-Hüseyn bin Abdullâh bin Ali bin Sinâ olduğunu belirten Arnavutluk Başbakanı Rama, Batı'da aynı zamanda isminin Latince versiyonu olan ‘Avicenna' (Bilginlerin Hükümdarı) olarak bildiğini de söyledi.

İbn Sina’nın tam adı Ebu Ali el-Hüseyn bin Abdullâh bin Ali bin Sinâ olduğunu belirten Arnavutluk Başbakanı Rama, Batı’da aynı zamanda isminin Latince versiyonu olan ‘Avicenna’ (Bilginlerin Hükümdarı) olarak bildiğini de söyledi.

Foto - Öte yandan İtalya'dan gelen bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından yurt içi seyahati de yasaklayan Arnavutluk hükümeti, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla 30 gün süreyle

Öte yandan İtalya’dan gelen bir kişide koronavirüs tespit edilmesinin ardından yurt içi seyahati de yasaklayan Arnavutluk hükümeti, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla 30 gün süreyle “doğal felaket durumu” ilan edildiğini duyurdu.

Foto - Rama'nın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım...

Rama’nın sosyal medya hesabından yaptığı o paylaşım…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.