Site Rengi

HABER ÖZETİ
Jeffrey Epstein’in kardeşi: Abimi Trump öldürttü!.
Türkiye Suriye’ye radar yerleştiriyor..
CHP’li Şile Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu!.
Özel Harekât Başkanı SDG’yi kazımak için Suriye’de!.
Şehit babasının ayakkabısız hali yürekleri dağladı!.
AK Partili vekilin 52 bin TL’lik ayakkabısı ortalığı fena karıştırdı!.
Dubai üzerinden uyuşturucu ve fuhuş tuzağına çekilen Türk kızları!.
Garipoğlu uyuşturucu testinin negatif çıkması için şeytanın akına gelmeyecek bir plan yaptı!.
Altın ve gümüş tüm rekorları alt üst etti!.
Yandaş medya da “AK Parti’yi Kim Savunsun” tartışması!.
Valilikten İstanbul için kar uyarısı!.
Zincir Marketlere Pazar Tatili uygulaması geliyor..
Sadettin Saran adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı..
CHP’nin rüşvetçi başkanı görevden alındı!.
Türkiye’nin verdiği sürenin dolmasına günler kala SDG’de kopuşlar başladı..
Meclis’teki taciz skandalı için istenen ceza belli oldu..
TBB’ye göre Saran’ın uyuşturucu kapsamında gözaltına alınması hukuka aykırıymış!.
Başsavcı Akın Gürlek uyuturucu operasyonlarının genişleyeceğini açıkladı..
Uyuşturucu baskınına giden polis içerde savcı ile karşılaştı!.
ABD İsrail görüşmesinde Türk askerinin Gazze’deki varlığı masaya yatırılacak..
Fenerbahçe’den gözaltına alınan Sadettin Saran ile ilgili açıklama..
Saadettin Sarhan tekrar gözaltına alındı..
50 bin mahkum cezaevlerinden tahliye edilecek..
Rezan Epözdemir’in MASAK raporunda milyon dolarlar hava da uçuşuyor!.
ABD PKK/PYD için 24 saatte 4 kargo uçağı yolladı!.
Cezaevinde darp edilen Güllü’nün kızı Silivri’ye sevk edildi!.
Sadettin Saran uyuşturucu testi için bağımsız bir kuruma test verdi!.
MHP Lideri Bahçeli’den düşen Libya uçağı ile ilgili açıklama..
Uyuşturucu testi pozitif çıkan Sadettin Saran’ın Fenerbahçe Başkanlığı sona erecek mi!.
Sadettin Saran pozitif çıkan kokain testine itiraz edeceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Suriye’de rejimi sarsan suikast! 15 kişi hayatını kaybetti!.

Suriye’de rejimi sarsan suikast! 15 kişi hayatını kaybetti!.
20.04.2020
A+
A-

Suriye’nin Dera şehrinde Esed güçleri ve Lübnan Hizbullah’ı hedef alındı. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçtiğimiz hafta Dera şehrinin doğu ve batı kırsalında Esed güçleri ve onlarla işbirliği yapan Lübnan Hizbullahı’ndan 15 kişinin ölümüne sebebiyet veren 10’dan fazla noktanın hedef alındığını belgeledi. Silahlı suikastın kimliği belirsiz milisler ve mekanizmalar tarafından yapıldığı belirtildi.

Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi akşamı, Dera’nın doğu kırsalındaki el-Hirak ve Batı Meliyha yolu üzerinde, rejim kuvvetlerinden 52. Tugay’a ait askeri bir araca kimliği belirsiz kişilerce makineli tüfeklerle saldırıldığı, saldırıda rejim güçlerinden 3 askerin öldüğü, araçta bulunan diğer askerlerin ise çeşit yerlerinden yaralandığı ifade edildi.

Dera’da her gün yeni bir olay

Suriye rejim güçleri ve ona bağlı milislerin kontrolü altındaki Dera vilayetindeki güvenlik zafiyetinin geçtiğimiz Haziran ayından bu yana devam etmesi dikkat çekiyor.

Suriye rejim güçleri, rejime bağlı istihbaratçılar ve rejimin sadık silahlı militanlarını hedef alan bir suikast girişiminin yaşanmadığı bir gün neredeyse geçmiyor.

Suriye rejim kuvvetleri Dera’daki kaosu kontrol altına almayı ve güvenlik zafiyetini ortadan kaldırmayı başaramadı.

Silahlı hücre yapılanmalar tarafından patlayıcı düzenekler, mayınlar, bubi tuzakları mekanizmaları ve silahlı saldırılar şeklindeki birçok şekil ve yöntemle gerçekleştirilen saldırılar ve suikast girişimlerinin sayısı artış gösterdi.

Tespit edilebilen 409’den fazla saldırı oldu. Bu süre zarfında söz konusu yöntemler ve girişimler sonucunda öldürülenlerin sayısı 250’ye ulaştı.

Gözlemevine göre, aralarında 5’i kadın, 4’ü çocuk olmak üzere yaklaşık 50 sivilin yanı sıra güvenlik güçleriyle işbirliği yapan 133 rejim askeri ve rejime sadık militanla “arabuluculuk ve uzlaşma” faaliyetleri yürüten 44 savaşçı öldürüldü.

Eski komutanlardan bazıları, Lübnan’daki Hizbullah yapılanması ve İran kuvvetleriyle bağlantılı Suriye milislerinden 17’si, ayrıca Rusya tarafından kurulan sözde ‘Beşinci Lejyon’dakilerden 6’sı, rejim güvenlik güçlerinin saflarında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.