Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Alerji coronavirüsle benzer belirtiler gösteriyor!.

Alerji coronavirüsle benzer belirtiler gösteriyor!.
23.04.2020
A+
A-

Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony “Alerjik çocukların iştahı ve uykusu her zamanki gibi normal seyreder. Hepsinden önemlisi, mevsimsel alerjilerde ateş olmaz” diyerek coronavirüs ve alerjinin ayırt edici belirtileri hakkında bilgiler verdi.

Uzmanlar yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının, alerjik çocuklar için özel bir risk taşımadığını, herkes için alınan önlemlerin onlar için de geçerli olduğunu belirtti. ABD’deki Ulusal Sağlık Enstitüsünde 12 yıl Alerji ve İmmünoloji alanında çalışan Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, Kovid-19’un alerjik çocuklara etkisini AA’ya değerlendirdi.

Akpınarlı, alerjik rahatsızlıkları olan çocukların, corona virüs ile benzer belirtiler göstermesinin aileleri paniğe sürüklediğini vurgulayarak, bahar mevsiminde olunması nedeniyle alerjik belirtilerin çok sık görülmeye başlandığını ifade etti.

Kovid-19 salgını ile ilgili bütün dünyada yapılan yayınların ne alerjik çocukların ne de alerjik erişkinlerin Kovid-19 enfeksiyonu için özel bir risk taşımadığını gösterdiğini aktaran Akpınarlı, “Fakat herkes gibi alerjik çocuklar ve ailelerinin de Kovid-19’dan korunması, mecbur olmadıkça evde kalmaları, dışarıda mutlaka maske ve eldiven takmaları, el temizliğine çok ama çok dikkat etmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.

“Alerjik belirtiler arasında ateş bulunmuyor”

Alerjik bulgular ile Kovid-19 enfeksiyonu arasındaki farklara dikkati çeken Akpınarlı, “Alerjik bulgular Kovid-19 belirtilerine nazaran çok daha hafiftir. Alerjik hastalarda progresif bir şekilde kötüye gidiş yoktur. Genel durumları iyidir. Alerjik çocukların iştahı ve uykusu her zamanki gibi normal seyreder. Hepsinden önemlisi, mevsimsel alerjilerde ateş olmaz.” değerlendirmesini yaptı.

Çocukların erişkinlere oranla hastalığa yakalanma olasılıklarının daha az olduğunu belirten Akpınarlı, hasta çocuklar arasında birkaç vaka haricinde hemen hemen hepsinin iyileştiğini, hayatını kaybeden çocukların büyük bir kısmının başka bir hastalığı bulunduğuna işaret etti.

Akpınarlı, çocukların corona virüse karşı nasıl korunacağının altını çizerek, “Aslında çocukların korunmasının erişkinlerden hiçbir farkı yok. Erişkinlerin uyguladığı kurallar çocuklar için de geçerli. Sık ve kuralına göre eller yıkanmalı, yüzle temas en aza indirgenmeli. Salgın boyunca aileniz ile kalabalık ortamlara girmekten kaçının.” dedi.

12 belirtiye dikkat

Kovid-19 konusunda insanları yanılgıya düşüren 12 semptomu açıklayan Akpınarlı, “Baş ağrısı, baş dönmesi, ani tat ve koku kaybı, burun tıkanıklığı, göğüs ve kas ağrıları, karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kusma ve ishal nadir de olsa karşılaştığımız belirtiler arasında yer alıyor. Corona virüs şüphesi taşıyan bireyler, ateş ve öksürük gibi semptomların yanı sıra bu nadir belirtilere de dikkat etmeliler.” uyarısını yaptı.

Akpınarlı, sözlerini, “Eğer herkes izolasyon kurallarına uyarsa, vaka sayısının önümüzdeki 2-3 haftada pik yapıp daha sona plato (yatay) seviyeye ulaşarak hayatı tehdit etmeyen bir seviyede seyretmesini bekliyoruz.” diye tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.