Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
Donald Trump’tan Hürmüz açıklaması: Donanmaya “Vur” emri verdim!.
Mehter Marşı çalmaya başlayınca ecdad düşmanı CHP’liler sırtlarını döndü!.
Azerbaycan’dan İsrail’e Resmi Bağımsızlık Günü kutlaması!.
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı..
15 yaş altı için sosyal medya yasağı Meclis’ten geçti..
İran’dan net mesaj: Abluka Devam Ederken Hürmüz’ün Açılması İmkânsız!.
CHP’li A.M. Başarır’dan gazeteci Zihni Çakıra alçakça hakaret!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Her ile özel normalleşme! İllerdeki vaka sayıları baz alınacak!.

Her ile özel normalleşme! İllerdeki vaka sayıları baz alınacak!.
23.04.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan AK Parti MYK’da koronavirüs tedbirleri de masaya yatırıldı. Buna göre normalleşme, iller bazında ve meslek gruplarına göre kademeli hayata geçirilecek. Normalleşmede illerdeki vaka sayılarının seyri dikkate alınacak. İlk olarak dokuma, tarım, sanayi ve turizm alanlarında üretim başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurallara uyulması durumunda ramazan bayramından sonra normalleşmenin başlayacağına ilişkin açıklamasının ardından bunun nasıl gerçekleşeceğine ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında video konferansla gerçekleştirilen AK Parti MYK’da koronavirüs tedbirleri de masaya yatırıldı.

VAKA SAYILARI BAZ ALINACAK

Edinilen bilgiye göre normalleşme, iller bazında ve meslek gruplarına göre kademeli olarak hayata geçirilecek. Normalleşmede illerdeki vaka sayılarının seyri normalleşme dikkate alınacak. Bu nedenle normalleşme her ildeki duruma göre farklılık gösterebilecek.

İLK BU SEKTÖRLER

Normalleşmede illerde nasıl bir yol izleneceği bu şekilde ortaya çıkarken, sektörlere yönelik atılacak adımlara ilişkin de ilk sinyaller geldi. İlk olarak dokuma, tarım, sanayi ve turizm alanlarında üretim, hizmet dolayısıyla hayat normale döndürelecek.

SOSYAL MESAFEYE DEVAM

Normalleşme sürecinde vatandaşın sıklıkla kullandığı restoranlarda, bankalarda, pazar yerlerinde, marketlerde sosyal mesafe kuralına uyulmaya ve maske takılmaya devam edilecek. Restoranlarda masalar belli aralıklarla koyulacak. Bu işletmelere belli sayıda müşteri alınacak. Yine marketlere belli sayıda müşteri alınmaya devam edilecek, alışveriş esnasında maske takma zorunluluğu sürecek.

OKULLAR ZAMANA BAĞLI

Bankalarda ise belli sayıda müşteri içeri alınacak. Yine müşterilerin oturma düzeni sosyal medya düzenine uygun olarak yeniden düzenlenecek. Bankalara girişlerde maske takma zorunluluğu devam edecek. Oteller asgari düzeyde müşteri ile hizmet verecek. Okulların ne zaman açılacağına son verilere dayanarak karar verilecek.

İSTANBUL YATAY SEYRE GEÇTİ

Öte yandan illere göre vaka sayılarının da ele alındığı toplantıda, İstanbul’da yayılma hızının yatay seyre geçtiği belirtildi. Bursa’da da aynı durumun söz konusu olduğu, Ankara’da ise hastalığın yayılma hızında pik noktasına ulaşılmadığı ancak vaka sayısındaki artışın diğer illere göre yavaş gittiği kaydedildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.