Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
İmamoğlu’nun sahte diploma davası yaza ertelendi..
Kıbrıslı deyyusun laiklik üzerinden yaptığı alçak propaganda..
PKK’nın alçak işbirliklerinin itirafları dökülmeye başladı..
İran anlaşmaya varmazsa İsrail’in saldırılarına destek olacak..
DEM Parti heyeti yarın İmralı’ya gidiyor..
Özgür Özel çevrecilik nutukları atarken CHP’li Başkan zeytin ağacı katliamı yaptı!.
3 polisimizi şehit eden DEAŞ’lılar 2 ay önce terör örgütü üyeliğinden beraat etmişler!.
Suriye’den çekilen ABD’nin üs sayısı 8’den 2’ye düştü..
Sarı sayfa üzerinden sahte ilan ve fiyat şişirme dönemi sona eriyor..
Nefes kesen karşılaşmanın galibi Fenerbahçe oldu..
NATO’da PKK-SDG’yi sattı..
İBB davası canlı yayınlanacak mı..
Ev hanımlarına emeklilik teklifi TBMM’ye sunuldu..
Sosyal medyada asıp kesen troll çetesi devri kapanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rejime yıllarca hizmet eden eski ajanlar, Esad’ın işkencelerini anlattı!.

Rejime yıllarca hizmet eden eski ajanlar, Esad’ın işkencelerini anlattı!.
26.04.2020
A+
A-

Suriye’de rejime yıllarca hizmet eden eski ajan Enver Raslan ve Eyad el Garib’in ikinci duruşmasında, rejimin acımasız işkence yöntemleri anlatıldı.

Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesinde görülen davada, Suriye’de rejime ait bir hapishanede yönetici olarak çalışan ve 4 bin kişiye işkence yapmakla suçlanan Raslan ve Garib haklarındaki suçlamaları mahkeme salonunda tercüman aracılığıyla dinledi.Duruşma salonuna izleyici olarak katılanlar ve gazeteciler çok sıkı güvenlik taramasından geçirilerek salona alındı.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde sanık ve avukatlar cam bölmelerde otururken, yargılanan Eyad el Garib’in maske ile yüzünün büyük kısmını kapattığı gözlendi.

İNSANLIK DIŞI İŞKENCE YÖNTEMLERİ

Tarihi duruşmanın ikinci gününde emniyet yetkilileri şahitlere dayanarak hazırlanan iddianamede yer alan ağır işkence yöntemlerini detaylı olarak mahkeme heyetine anlattı.Suriye’deki ayaklanmada barışçıl şekilde dahi olsa gösterilere katılan ya da rejime karşı çıkanların çok ağır ve büyük acı veren işkencelere maruz kaldıkları ifade edildi.Esed rejiminin işkence yapmakla görevli özel bir biriminin olduğu iddia edilerek, söz konusu iki sanığın da içinde bulunduğu bir birimin muhaliflere kabloyla elektrik verdikleri, falaka olarak tabir edilen ağır işkence yöntemlerinin uygulandığı, insanlık dışı işkence yöntemlerinin birçoğunun bu insanlar üzerinde uygulandığı ve birçok muhalifin bu işkencelere dayanamayarak yaşamını yitirdiği belirtildi.

“ADALET İÇİN YARIŞIYORUZ”

Anayasa ve İnsan Hakları Avrupa Merkezinin avukatlarından Patrick Kroker, duruşma sonrası gazetecilere açıklamada bulundu.Duruşmanın ikinci gününde söz alan emniyet yetkilileri mahkemeye Esed rejimi için çalışan iki eski istihbaratçı hakkında yaptıkları soruşturmaya yönelik bilgiler verdiğini belirten Kroker, “Yetkililer soruşturmanın nasıl başladığı, yürütüldüğü ve uygulanan prosedür hakkında bilgi verdi. Suriye’de işkence görmüş tanıkların anlatmış olduklarının geniş bir özeti sunuldu. Rejimin korkunç işkence metodları, tutukluları nasıl dövdükleri ve elektrikle işkence etmeleri anlatıldı.” dedi.Kroker, mahkeme salonunda hazır bulunan iki sanığın, haklarındaki suçlamaları tercüman aracılığıyla dinlediklerini aktararak, adaletin yerini bulması için çalıştıklarını söyledi.

İDDİANAMEDE NELER VAR?

İddianamede, 57 yaşındaki Raslan, 2011 ve 2012’de insanlığa karşı suç işlemenin yanı sıra tecavüz, ağırlaştırılmış cinsel saldırı ve 58 cinayetle de suçlanıyor.Diğer sanık Garib de en az 30 kişiyi hapse atmak ve insanlığa karışı suç işlenmesine yardımcı olmakla itham ediliyor.Raslan’ın 2014’de, Garib’in de 2018’de Almanya’ya geldikleri ve Şubat 2018’de yakalandıkları biliniyor.Federal Başsavcılık, davayı insanlığa karşı suçlar için Esed rejimi üyelerine karşı dünyadaki ilk cezai takibat olarak nitelendiriyor. Kaynak: Alman Mahkemesinde Esed Rejiminin İşkence Yöntemleri Anlatıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.