Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başını ADD’nin çektiği 22 kurum, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a karşı bildiri yayınladı!.

Başını ADD’nin çektiği 22 kurum, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a karşı bildiri yayınladı!.
30.04.2020
A+
A-

Başını ADD Çankaya Şubesi’nin çektiği 22 kurum, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sapkın eşcinseller hakkındaki açıklamasına tepki gösteren bir bildiri yayınladı. Bildiride, Diyanet’in her konuda şer’an fetva vermesi eleştirildi. İslami bir kurumun şer’i delillere dayanarak fetva vermesini eleştiren 22 kurum ağızları açık bıraktı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın sapkın eşcinsellere ilişkin İslami hükümleri açıklamasının ardından 22 kurum skandal bir bildiri yayınladı.

Hazımsızlar tarafından yayınlanan bildiride, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Cumhuriyet kurumu olmaktan uzaklaştığı ve Anayasal görevlerinin dışına çıktığı iddia edilerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı adına özellikle son dönemde yapılan açıklamalar, din ve inanç özgürlüğü sömürüsünü ön plana alan sınır tanımaz bir niteliğe dönüşmüş ve bir hukuk kurumu olan Ankara Barosu’nu da hedef almıştır. Bu Anayasa’nın değiştirilemez nitelikteki maddesinde de güvence altına alınan bir ‘hukuk devleti’nde kabul edilemez niteliktedir” ifadelerine yer verildi.

Şer’an fetva verilmesini eleştirdiler

Aynı zamanda bildiride, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hukuksal konular dahil olmak üzere her konuda “şer’an” fetva veren bir kurum niteliğine dönüştüğüne dikkat çekildi. Güldüren bildiride, “Diyanet İşleri Başkanlığı, bir devrimle kurulduğunu göz ardı etmeden, sorumlulukları ve Anayasal sınırları içinde hareket etmek zorundadır” ifadelerine yer verildi.

İmzacı 22 kurum şu şekilde:

ADD Çankaya Şubesi, Alevi Bektaşi Federasyonu, Anadolu Güç Birliği Konfederasyonu, Ankara CUMOK, Ankara Dayanışma Derneği, Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Ankara Varto-Der, Avrupa Türk Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği, Demokratik Alevi Dernekleri Ankara Şubesi, Devrimci 78’liler Federasyonu, Hacıbektaş Eğitim Kültür Derneği, Hünkar Hacıbektaş Veli Kültür, Eğitim, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Hukukçu Dayanışması, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Ankara Şubesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sosyal Demokrasi Derneği, Sosyal Demokrat Avukatlar Derneği, Tüm Emekli-Sen, Türk Hukuk Kurumu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.