Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Terör örgütü PKK’ya gizli sevkiyat…

Terör örgütü PKK’ya gizli sevkiyat…
01.05.2020
A+
A-

Kuzey Irak’ta Talabani ailesiyle PKK arasındaki yakınlaşma, silah sevkiyatına kadar uzandı. MAM Vakfı’nca PKK üssü Mahmur’a gönderilen 5 kamyondan 2’sinin tali yolu kullanarak Kerkük’ün güneyindeki Havice’ye silah boşalttığı belirtiliyor. Türkmen şehri Kerkük yine tehdit altında..

Irak’ın kuzeyi geçtiğimiz hafta dikkat çekici bir sevkiyata sahne oldu. ‘MAM Celal’ lakaplı KYB lideri müteveffa Celal Talabani tarafından kurulmuş MAM Vakfı, Süleymaniye’den terör örgütü PKK’nın kontrolündeki Mahmur Kampı’na 5 kamyon gönderdi. Kapalı kasa kamyonlar özellikle Türkmenlerin olduğu bölgelerden uzak tali yolları takip ederek Mahmur’a ulaştı. Sır kamyonlardan haberdar olan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi konuyu gündeme taşıyınca, içerisinde un olan 3 kamyonun resmi paylaşıldı. Ancak silahlı güçler tarafından korunan diğer 2 kamyonla ilgili bilgi paylaşılmadı.

GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE

Yeni Şafak’a konuşan Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi gizlenen kamyonlarda silah olabileceğini belirterek, “Bu kamyonlarda silah varsa ve Kerkük’ten geçerken boşaltıldıysa bizim güvenliğimiz tehlike altında” dedi. Süleymaniye’den Mahmur’a giden en kısa yolun Erbil’den geçtiğini belirten Salihi, “Bu kamyonlar Türkmenlerin görmemesi için Kerkük merkezi yerine güneyinde bulunan Havice’den geçti. İki kamyon sır gibi saklanıyor. Kamyonlarda silah varsa ve Kerkük’ten geçerken boşaltıldıysa bizim güvenliğimiz tehlikede. Bu kamyonlar özel kuvvetlerin koruması altındaydı ve geçişleri de resmi izinle oldu. Hükümete sordum, herkes cevap vermekten kaçındı” diye konuştu. Kamyonlarda ne olduğunu bilmediklerini aktaran Salihi, “Mahmur’a ulaşmadan önce KDP’nin peşmerge kontrol noktası var. Önceden geçişe izin verilmemiş, sonrasında talimat gelince kapıları açmışlar. PKK, Irak Türkmen Cephesi’ne saldırı hazırlığında, bu yüzden endişeliyiz. Bu çatışmalar sırasında terör örgütü ciddi şekilde organize oldu. Etrafımızda DEAŞ da var. Emniyetimizi bozmak istiyorlar” ifadelerini kullandı.

BU NE YARDIMI?

Terör örgütü PKK’nın adeta askeri üssüne dönüşen Mahmur Kampı, Birlemiş Milletler tarafından 1998’de kuruldu. Zaman içinde terör örgütünün lojistik üslerinden biri haline gelen kamp, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin merkez kenti olarak bilinen Erbil’e 65 kilometre mesafede yer alıyor. 12 bin sığınmacının bulunduğu kampa ilişkin bilgi veren yerel kaynaklar, terör örgütü PKK’nın Mahmur’a hiçbir insani yardım kuruluşunun girmesine izin vermediğine dikkat çekerek, bugün ‘insani yardım’ adıyla yapılan bu girişimlerin başka faaliyetlerin perdelemesi olduğunu söylüyor. Mahmur’u bir askeri kamp olarak kabul eden BM, 2014 yılından bu yana kamp sakinlerine herhangi bir insani yardımda bulunmadı. PKK son 30 yıldır buradaki sığınmacıları kullanarak terör saldırıları gerçekleştiriyor.

ÇEMÇE PERT

Komando birlikleri, PKK’nın Kağızman kırsalındaki 7 kişilik sözde Çemçe Grubu’nu imha etti. Önceki gün bölgede operasyona çıkarak 2 teröristi etkisiz hale getiren güvenlik güçleri dün de 5 teröristi daha sıkı bir takip sonrası öldürdü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kahraman jandarmamız iki günde, Kars Kağızman’da yaptığı operasyonda PKK’lı 7 teröristi etkisiz hale getirerek Çemçe Grubunu tamamen yok etmiştir” diyerek Mehmetçiği kutladı. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 4’ünün 500 bin lira ödülle gri listede aranan “Munzur Gımgım” kod adlı Mehmet Yalçın, “Erdal” kod adlı Adnan Avşar, “Harun İslam” kod adlı Ercan Tutar ve “Sipan Mardin” kod adlı Hamit Ecer olduğu belirlendi. Ayrıca Suriye’deki Barış Pınarı bölgesine sızmak isteyen 4 PKK/YPG’li terörist de başarılı bir operasyonla öldürüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.