Site Rengi

HABER ÖZETİ
İmamoğlu’nun avukatının şov yapmak için attığı palavra elinde fena patladı..
İran Avrupa’yı Körfez ülkelerini diplomatik krize soktu..
İran’dan Kahpe ABD’ye ve Kahpe İsrail’e ateşkes şartı!.
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Eşcinselliğe sapıklık diyen psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler’in kitabının içine skandal broşür…

Eşcinselliğe sapıklık diyen psikoloji ekolünün kurucusu Alfred Adler’in kitabının içine skandal broşür…
02.05.2020
A+
A-

Eşcinselliğin sapıklık olduğunu belirten bireysel psikoloji ekolünün kurucusu, Avusturyalı psikiyatrist Alfred Adler’in kitabının içine yayınevi tarafından skandal bir broşür konuldu.

Dünyaya ve son zamanlarda Türkiye’ye ağırlıklı olarak empoze edilmeye çalışılan eşcinselliğin sapıklık olduğunu bildiren bireysel psikoloji ekolünün kurucusu, Avusturyalı psikiyatrist Alfred Adler’in kitabının içine yayınevi tarafından skandal bir broşür yerleştirildi.

Say Yayınları tarafından sipariş verilen Alfred Adler’in Eşcinsellik Üzerine adlı kitabının içine yerleştirilen broşürde, Adler’in görüşlerinin bugün geçerli olamayacağı ileri sürüldü.

Broşürde, “Değerli okurumuz, Alfred Adler’in 1930 yılında yayımladığı ve orjinal ismi Das Problem der Homo sexualitat olan elinizdeki bu kitabı Eşcinsellik Üzerine Türkçe başlığıyla yayımladık. Bu kitabı Alfred Adler’in psikoloji tarihindeki yeri sebebiyle yayımladığımızı ancak buradaki görüşlerinin günümüz bilimsel gerçeklerini yansıtmadığını, bu nedenle de eşcinsel bireyler ve ebeveynleri için rehber nitelikte olamayacağını belirtmek isteriz.” şeklinde skandal iddialarda bulunuldu.

“Komik bir fikir korkusu”

Say Yayınları’nın broşür skandalı, ‘bir yayınevinin eser içeriği hakkında yorum yapması komik bir fikir korkusu’ şeklinde tepki çekti.

Alfred Adler’in başka eserlerini tanıtırken kendisinden ‘Çağdaş psikolojinin üç büyük devinden biri’ olarak bahseden yayınevinin algı çalışması, pek çok vaka inceleyerek teorisini ortaya koyan Adler’in ilmi emeklerine hakaret olarak nitelendirildi.

İşte Alfred Adler’e göre eşcinsel sapıkların özellikleri

Alfred Adler, ‘Eşcinsellik Üzerine’ adlı kitapta, eşcinsellik dahil sapıklıkların ortak özelliklerini şöyle sıraladı:

– Her sapıklık, erkekle kadın arasındaki büyümüş ruhsal uzaklığın dışavurumudur.

– Her sapıklık, normal cinsellik rolünün benimsenmesine karşı açığa vurulan az ya da çok güçlü bir başkaldırı, sapık kişinin zayıflamış kişilik duygusunu güçlendirmeye yönelik planlı ama bilinçdışı bir çabadır.

– Sapıklarda normal partneri değersizleştirme eğilimi hiçbir zaman eksik değildir; dolayısıyla, dikkatle bakıldı mı, partnere duyulan bir kin ve ona karşı savaş sapıkların davranışında öne çıkan özelliklerdir.

– Erkeklerdeki sapıklık eğilimi, kadının aşırı değerlendirme konusu yapılmış gücü karşısındaki aşağılık duygusunu gidermek için başvurulan kompenzasyon (dengeleme) çabasıdır. Kadındaki sapıklıklar da yine onun kendisinden güçlü gözüyle baktığı erkek karşısındaki aşağılık duygusunu gidermek amacına yönelik bir çabadır.

– Sapıklık, her zaman aşırı duyarlılığın, ileri derece bir hırs ve inatçılığın yer aldığı ruhsal yaşamdan doğup çıkar.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.