Site Rengi

HABER ÖZETİ
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Pentagon’un açıklaması dünya gündeminde! “Tehdit altındayız!.”

Pentagon’un açıklaması dünya gündeminde! “Tehdit altındayız!.”
04.05.2020
A+
A-

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, koronavirüsün ardından ülkelerine yönelik Çin ve Rusya tarafından tehditlerin arttığını söyledi. Esper, “Irak’ta milis grupların hareketlendiğini ve Afrika’dan Orta Doğu’ya terör örgütlerinde hareketlilik gözlemliyoruz” dedi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ordunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ederken başta Çin ve Rusya’dan olmak üzere ABD’ye yönelik tehditlerin tırmandığını söyledi.

Esper, Brooking Enstitüsündeki programa video konferansla bağlanarak değerlendirmelerde bulundu.

“Terör örgütlerinde bir hareket söz konusu”

Çin’in bu süreçte Güney Çin Denizi’ndeki faaliyetlerini artırdığını gördüklerini belirten Esper, “Rusların Alaska dışında kuzey cephemizde hava sahamızı sınamaya devam ettiğini görüyoruz. Irak’ta milis grupların hareketlendiğini ve Afrika’dan Orta Doğu’ya terör örgütlerinde hareketlilik gözlemliyoruz.” diye konuştu.

Esper, Kovid-19 salgınının ABD ordusu üzerindeki etkisine ilişkin de “Bugün büyük bir etkisi yok ancak virüsün gidişatı değişmezse ordunun harbe hazırlığına büyük etkisi olabilir.” dedi.

Guam’daki bombardıman uçaklarının çekilmesi

ABD’nin artık daimi olarak Guam Adası’nda bombardıman uçakları bulundurmama kararını da değerlendiren Esper, bu kararın Ulusal Savunma Strateji Belgesi’ne uygun olduğunu ve ABD ordusunu operasyonel olarak bölgede tahmin edilemez hale getireceğini söyledi.

Esper, “Şimdi daha büyük bir esnekliğimiz söz konusu. Daha üst seviyelerde harbe hazırlık yapabileceğiz ve bunu da sadece bir fonksiyon ya da bir görev için değil, bombardıman uçaklarının icra edebileceği birçok görev konusunda yapacağız.” ifadelerini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı, uzun zamandır Guam Adası’nda daimi olarak bombardıman uçağı bulunduruyordu ancak kısa süre önce Bakanlık, bombardıman uçaklarının artık adada daimi olarak konuşlandırılmayacağını açıklamıştı.

“Afganistan Hükümeti, kendini organize edip anlaşmaya varmalı”

Afganistan konusunda Taliban’la yaptıkları görüşmelere de değinen Esper, Taliban’ın şiddet içerikli faaliyetlerini azaltmasa da ABD kuvvetlerine ve büyük şehirlere yönelik saldırı düzenlemediğine dikkati çekti.

Esper, ülkedeki barışın ancak siyasi çözümle olabileceğininin altını çizerek, şunları söyledi:

“Afgan hükümeti de kendini organize edip anlaşmaya varmalıdır. (Abdullah) Abdullah ile (Cumhurbaşkanı Eşref) Gani arasında muhtemel bir iktidar paylaşımı söz konusu olacak. Bu, başarılı olursa bir Afgan müzakere heyeti kurabilir ve Taliban ile masaya oturabiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.