Yozdil’in kaçak villasına yıkım için tebligat gönderildi!.
Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum Bitez’de eşi Hülya Özdil üzerine kayıtlı kaçak villasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı!. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, villanın kaçak eklentilerinin 13 Mayıs’a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi!.
MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil’in satın aldığı, imara aykırı yapılaşmayla 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarılan villa için belediye, kaçak bölümlerin 13 Mayıs’a kadar yıkılması için tebligat gönderdi. Yılmaz Özdil villasıyla ilgili iddialar için ne demişti?.
Bodrum’un Bitez Mahallesi’nde yazar Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil, 2 Mayıs 2017’de bir firmadan 4,6 milyon liraya villa satın aldı. Yapı, yürürlükteki imar planında, ‘ticaret alanı’ sınırları içinde kalıyordu..
Bodrum Belediyesi yapıya, ilk olarak Hülya Özdil adına ‘ofis ve iş yeri- iki bağımsız bölüm-142,5 metrekare’ olmak üzere yapı ruhsatı tanzim ederek, bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. İmar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi..
Yapı ruhsatının tek katlı iki adet bitişik ofis ünitesi için düzenlendiği, ancak 142,5 metrekare iskanlı yapıya; depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığı anlaşıldı. 310 metrekare haline gelen villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017 tarihine kadar olan yapıları kapsayan İmar Barışı’na başvurdu..
Ancak İmar Barışı sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlendi..
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, teras ve müştemilatın İmar Barışı sonrasında yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit etti..
Dosya bakanlığa gönderildi
Bu gelişmenin ardından, villadaki imara aykırı alanlar belirlenip, inceleme başlatıldı. İncelemenin tamamlanmasının ardından dosya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi..
13 Mayıs’a kadar yıkılması için tebligat gönderildi
Ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından villadaki kaçak eklentilerin yıkılması için yazılan talimat, Bodrum Belediyesi’ne tebliğ edildi. Belediye de söz konusu kaçak eklentilerin 13 Mayıs’a kadar yıkılması için Özdil ailesine tebligat gönderdi..
Bu tarihe kadar yıkım işlemleri yapılmazsa, yıkımı belediye ekipleri yapacak. Belediyenin de yapmaması halinde yıkımın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştireceği ifade edildi..
Savcılığa suç duyurusunda bulunulacak
Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İmar Barışı’ndan sonra da kaçak inşaat yapılmasını gizlediği, yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı iddia edilen Özdil’in eşi hakkında ‘yalan beyanda bulunduğu’ gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacak..
Yılmaz Özdil ne demişti?
Bodrum Belediyesi, yaptığı inceleme sonucunda iddiaların asılsız olduğunu belirten raporunu kamuoyuna paylaşırken konuyu köşesine taşıyan Yılmaz Özdil, yazlık ev ile ilgili dikkat çeken tüm detayları paylaştı. Özdil, yazısında şunları kaydetti:
Linç korosu karalama kampanyası başlattı. ‘Parsel kaydırma yöntemiyle denize sıfır kaçak saray yaptı’ dediler. ‘Bir dönüm büyüklüğünde, 50 milyon lira değerinde’ dediler. ‘Bodrum Belediyesi yıkacak’ dediler. Ertesi gün plağı değiştirdiler. ‘Terası kaçak’ dediler! Bir, benim saray sadece iki odalı. İki, denize sıfır değil, hukuken mümkün değil. Üç, bir dönüm olsa iyi olurdu ama, 142 metrekare..
50 milyon liraya almak isteyen varsa, hemen satayım, aracı olana beş milyon lira komisyon vereyim, on milyon lira vereyim.
Beş, evi ben yaptırmadım, o ev orada zaten vardı, ruhsatı izni iskanı tapusu zaten sitenin şirketine çoktan verilmişti, biz satın aldık. Bodrum Belediyesi inceleme yaptı, resmi açıklama yaptı..
Bir, evin parseli taa 1970 yılında tescil edildi, 1970’den beri herhangi parsel işlemi yapılmadı, parsel kaydırması diye bir şey yok. İki, o evin ruhsatı 2008 yılında düzenlendi. Üç, ev 142.5 metrekaredir. Dört, o ev orada vardı. Beş, sonradan depo, jeneratör odası, pergola ilave edildi, bu değişikliklerin Yapı Kayıt Belgesi var. Altı, Yapı Kayıt Belgesi’ne ilişkin değerlendirme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. Yedi, Bodrum Belediyesi açısından herhangi bir sorun yok. Özeti bu..