Site Rengi

HABER ÖZETİ
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
İzmir’de çöp ve susuzluk salgın hastalıkları beraberinde getirdi!.
Kumar borcunu rüşvetle ödeyen CHP’li başkan yardımcısı tutuklandı!.
Sırtımızda kambur olan KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu..
İstanbullular Dikkat!. Fırtına 90 KM hızla geliyor!.
İmamoğlu Suç Örgütü davasında karar açıklandı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan MİT’e Suriye talimatı..
CHP belediye başkanlarına yurt dışı tatil yasağı getirdi..
En düşük emekli maaşı 20 bin TL oldu..
Sinan Ateş’in annesi isyan etti: Oğlumu Öldürenler Belli!.
ABD Başkanı Trump: Uluslararası hukuka ihtiyacım yok!.
ABD’deki polis cinayeti protestoları büyümeye devam ediyor..
CIA İran’da tüm kahpeliklerini sergiliyor!.
SDG’ye verilen süre doldu, Suriye ordusu vurmaya başladı!.
Gazze’de görev alacak Barış Gücü Askerleri eğitime başladı..
MSB’den Suriye’ye destek açıklaması..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Düğün ve sinema salonlarının açılış tarihi belli oldu!.

Düğün ve sinema salonlarının açılış tarihi belli oldu!.
13.05.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan taslak normalleşme takvimine göre, çay bahçesi ve lokallerin 1 Haziran’da açılması düşünülüyor, düğün, sinema, tiyatrolar için 1 Temmuz olarak planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hazırlanan taslak normalleşme takvimi masaya yatırıldı. Buna göre, umuma açık çay bahçelerinin, dernek lokallerinin ve spor merkezlerinin haziran başında açılması; düğün salonu, sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinde kısıtlamaların ise 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılması planlanıyor. Mesire yerleri ve piknik alanları da haziran ortasında faaliyete geçecek.

Yine salgının seyrine göre pandeminin kontrol altına alındığı ülkelerle olan sınır kapılarının 15 Haziran’da açılması öngörülüyor.

Nikâh salonlarında azami yüzde 25 kapasitenin aşılmaması şartlarına uyulduğu taktirde kademeli olarak 1 Haziran itibarıyla salonlar açılacak. Huzurevlerine yeni kabullerin ve nakillerin yapılmasında öngörülen tarih ise temmuz başı.

İş veya hizmet sözleşmesinin feshedilmesine dair sınırlamalar 17 Temmuz itibarıyla kaldırılacak. Yine aynı tarihlerde yetki tespiti, toplu iş sözleşmesi süreci, toplu iş uyuşmazlıklarının çözümü ile grev ve lokavtla alakalı süreler pandemi sürecindeki gibi uygulanacak. Sağlık çalışanlarının durdurulan izinlerinin kademeli olarak başlaması için planlanan tarih ise 1 Temmuz. Personelin tayin ve yer değişikliği uygulamalarının normale dönmesi için de aynı tarih öngörülüyor.

Toplantıda vatandaşlara verilecek psikososyal destek programları da görüşüldü. Edinilen bilgiye göre, okula uyum süreçlerinde öğretmenlere ve velilere yönelik salgın sonrası okula uyum kılavuzu hazırlanacak. Normal hayata uyum sağlayamayan çocuklara ise psikososyal destek verilecek. Kısa, orta ve uzun vadede vatandaşların pandemi psikolojisi ile baş etme becerilerini kazanabilmeleri için yüz yüze, telefonla ve online sistem üzerinden psikososyal destek hizmetlerinin sürdürülmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.