Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
Zirai don Türkiye’deki tüm tarım alanlarını yerle bir etti!.
Havalimanlarında yeni dönem!. Check-in yerine yüz tanıma devri başlıyor..
Konya’daki sapık doktorlar için gözaltı kararı!.
Trump cep telefonlarına ve bilgisayarlara vergi muafiyeti getirdi!.
CHP’li Üsküdar Belediyesi 1 yılın sonunda maaş ödeyememeye başladı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan muhalefete ders gibi sözler!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında!.
Down sendromlu çocuğu oyun alanına almayan işletmeye ibretlik ceza!.
Devlet hastanesindeki doktorların kan donduran sapıklığı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?. İbrahim Kalın açıkladı!.

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?. İbrahim Kalın açıkladı!.
18.05.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın “Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Bayramda sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, alınacak kararla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, GZT’nin YouTube sayfasından canlı yayınlanan programda, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“BİRÇOK ÖNLEM ALINMASI KUVVETLE MUHTEMEL”

Kalın bayramda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili “Korona sonrası dönemin yeni normal olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Tedbirlerle yaşamaya dikkat edeceğiz. Maskesiz çıkmamaya, sosyal mesafeyi korumaya özen göstermeliyiz. Ramazan Bayramı’na kadar önümüzde bir haftalık bir süreç var. Bu bir haftalık süreçte önümüze gelen tablo alacağımız kararlar bakımından önemli olacak. Ramazan Bayramı’nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel.

“BU SALGIN HER ÜLKENİN MİLLİ KAPASİTESİNİ TEST ETMESİNİ SAĞLADI”

Türkiye koronavirüs sürecinde birçok ülkeye yardım etti. Biz bu yardımları hiçbir karşılık beklemeden yaptık. Türkiye olarak dünyaya insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik.

Korona sonrası küresel düzenin bağışıklık sisteminin ne kadar bozuk olduğunu gördük. Sonraki panik hali de bunu doğruladı. Bu salgın her ülkenin milli kapasitesini test etmesini sağladı. Bizim yerli ve milli hamlemizin önemi ortaya çıktı.”

‘BU BİRLİK NEDEN VAR?’

Kalın, Kovid-19 salgını döneminde Avrupa Birliği’nde virüsle mücadelede yaşananlar, ülkelerin birbirini desteklememesi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Avrupa’da salgının izlediği seyrin AB fikrini ve dayanışma ruhunu zayıflattığını dile getiren Kalın, “Zaten İngiltere’nin ayrılmasından sonra AB içerisinde devam eden tartışmalarla beraber AB fikri konusunda şüphecilikle atbaşı gidiyordu. Bu salgına hazırlıksız yakalanan Avrupa ülkeleri özellikle İspanya, İtalya, Fransa ardından İngiltere… İngiltere AB üyesi değil ama Avrupa kıtasında olması nedeniyle… Bu tartışmalar hızlandı. Bu dönemin en önemli özelliklerinen biri belki her şey çok radikal bir şekilde değişmeyecek ama tarihin hızı arttı. Bizim günlük hayatımızın hızı yavaşladı ama tarihin hızı ve kırılgan noktaları daha belirgin hale geldi, hızlandı. O küresel düzenin bağışıklığının ne kadar zayıf olduğu ortaya çıktı. Bunun en akut yaşandığı yerleden biri de AB oldu. İster istemez böyle bir dönemde dayanışma gösterilmediği zaman üye ülkeler ‘Bu birlik neden var?’ diye sorgulamaya başladı.” diye konuştu.

‘KAÇINILMAZ OLARAK BU SORGULAMALAR DEVAM EDECEK’

Kalın, AB’nin salgınla mücadelede yaşadıklarının krizin küresel yansımlarından biri olduğunu anlatarak, AB etrafında yaşanan tartışmanın bütün uluslararası kuruluşlarla da alakalı olduğunu söyledi.

Bugün sadece AB’nin tartışılmadığını ifade eden Kalın, şunları aktardı:

“BM’nin etkinliği ve meşruiyeti de sorgulanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu süreçte ne kadar etkin oldu? Bunlar sorgulanıyor. İslam İşbirliği Teşkilatı, İslam ülkelerinin en üst çatı kuruluşu olarak ne kadar etkili oldu? G20 sorgulanıyor. Kaçınılmaz olarak bu sorgulama bundan sonra da devam edecek. Eğer uluslararası kurumlar kendilerine çekidüzen verirlerse bu dayanışma ruhunu, iş birliği ortamını güçlendirirlerse, paylaşmayı yaygınlaştırırlasa, adil paylaşmayı çoğaltabilirlerse bu krizi fırsata dönüştürebilirler. Eğer gerekli tedbirler alınmazsa bu kurumlarla ilgili meşruiyet tartışmaları bundan sonra daha fazla hız kazanacak.”

Kalın, konuşmasının devamında dünyada salgınlar ve Osmanlı döneminde alınan önlemlere dair değerlendirmeler yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.