Site Rengi

HABER ÖZETİ
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı mesajı…
Ayasofyayı yakmaya çalışan alçak pişman değilmiş!.
Bahis skandalı ile ilgili 3 bin 700 kişi incelemeye alındı..
TOGG Avrupa’da ilk müşterilerine teslim edilmeye başladı..
Telefon dolandırıcılığı mağduru vatandaş parasını bankadan faiziyle geri aldı..
Kartalkaya davasında verilen cezalar belli oldu..
Elektrik faturalarında devlet desteği uygulaması kalkıyor!.
Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapılacak düzenleme Resmi Gazete’de!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ekrem “Askıda Fatura” yöntemi ile milletten tokatladığı paralarla muhtarlara 2 milyon 400 bin lira harcayıp telefon dağıttı!.

Ekrem “Askıda Fatura” yöntemi ile milletten tokatladığı paralarla muhtarlara 2 milyon 400 bin lira harcayıp telefon dağıttı!.
18.05.2020
A+
A-

CHP’nin İBB seçimlerini kazanmasının ardından yaşanan skandalların arkası kesilmek bilmiyor!. Son olarak 961 mahalle muhtarına cep telefonu hediye etmesiyle gündeme gelen İmamoğlu’nun büyük tepki toplayan uygulamanın kaynağın askıda fatura gelirleriyle sağladığı iddia edildi!. Olayı duyan vatandaşlar isyan etti!.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz sene Muhtarlar Günü dolayısıyla Muhtarlar Çalıştayı düzenlenmişti.

Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada muhtarlarla daha etkin iletişim kuracaklarını söylemişti. İmanoğlu, muhtarlara cep telefonu verilmesini, ”Muhtarlara yeni teknolojiye uyum sağlamaları için cep telefonu dağıtılacak.” şeklinde sözleriyle duyurmuştu.

“KIYMETLİ MUHTARIM” MEKTUBU DA YOLLADI!

İmamoğlu’nun harf sırasına göre, yaklaşık 2 milyon 600 bin liraya mal olan Huawei marka cep telefonlarının muhtarlara göndermeye başladığı ortaya çıktı. İmamoğlu gönderilen telefonlarla muhtarlara, “Kıymetli Muhtarım” sözü ile başlayan bir de mektup yazdığı görüldü.

İGDAŞ, TELE-1 VE KRT TV’YE SPONSOR OLDU!

İstanbul’daki muhtarlara, lüks cep telefonu hediye eden Ekrem İmamoğlu’nun diğer taraftan, Tele 1 ve KRT televizyonlarına, İGDAŞ üzerinden, milyonluk reklamlar verdiği de ortaya çıktı.

ASKIDA FATURA GELİRLERİ İLE KAYNAK YARATTI!

SuperHaber’in yaptığı araştırmada, İBB Meclisi’ni sürekli borç para yetkisi almak için toplantıya çağıran İmamoğlu’nun, İGDAŞ reklamlarının neredeyse tamamının TELE-1 ve KRT TV’ye aktardığı iddia edildi.

Yine iddialara göre, İmamoğlu, askıda fatura uygulamasından gelen gelirlerle muhtarlara pahalı cep telefonları yolladı.

TELEFON DAĞITMAYA KOMİK GEREKÇE!

Muhtarlara 2 milyon 600 bin liralık telefon verilmesine tepkilere, İBB’nin @buyuksehir adı ile açılan sosyal medya hesabı üzerinden, bir açıklama geldi.

Açıklamada “Bazı ilçe belediyelerinin Büyükşehir’in yardım faaliyetlerine katkı vermemesi üzerine İBB, tüm kentteki yardım faaliyetlerini muhtarlar üzerinden koordine etmeye başladı.” denilerek, “Bu kapsamda içinde İBB uygulamaları ve iletişim programları bulunan akıllı telefonlar muhtarlara dağıtıldı.” ibaresi yazıldığı görüldü.

İBB DOĞRUDAN İLETİŞİM KURABİLİYOR SAVUNMASI!.

Yine aynı hesap üzerinden yapılan açıklamada, ”Muhtarlar dağıtılan telefonlarla kendilerine gelen yardım başvurularını İBB’ye iletebiliyor, İBB ile doğrudan iletişim kurabiliyor, İBB’nin mahalleye uzanan bir kolu gibi işlev görebiliyor. Böylelikle ilçe belediyelerinin olumsuz davrandığı bölgelerde İBB hizmetleri aksamıyor.” gibi ilginç ve inandırıcı olmayan bir açıklama geldi.

BİRİNCİ: NASIL BİR PERHİZ BU!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mücahit Birinci, sosyal medya hesabından söz konusu olaya ilişkin yazdığı mesajda, İBB’nin muhtara cep telefonu yollamasını eleştirerek,

“Muhtarlara bu zat tarafından gönderlen akıllı lüks telefonların toplam bedeli 2.5 milyon TL!

-Bu zatın bir yılda, İBB meclisinden talep ettiği borçlanma yetkisi 16 katrilyon!

-İBB’nin mevcut borcu 20 katrilyon civarında!

Nasıl bir perhiz bu?” ifadelerini kullandı.

MUHTARLARA TELEFONLARI İADE EDİN ÇAĞRISI GELDİ!.

Birinci, yine sosyal medya hesabından yazdığı mesajla, cep telefonu verilen muhtarlara şu çağrıda bulundu: “Muhtarlarımızın kendi helal paralarıyla aldıkları akıllı telefonları vardır zaten. İhtiyaç olursa İçişleri Bakanlığı bu işi halleder. Kanaatimce, kamu yararı ve tasarrufu da dikkate alarak, muhtarlarımızın bu akıllı telefonları geri göndermesinin yerinde olacağını düşünüyorum.”

“İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BUNA GÖZ YUMMAZ!”

Birinci mesajının devamında da, bir iddiada bulundu.

Birinci, “Muhtarlar üzerinden demografiyi, nüfus değişikliklerini vs kontrol edecek.“ yazarak, ”Beylikdüzü’nün kopyası işler. Muhtarın yanına, İBB’den gelen sözde memur, özde partizan oturtacak. Propagandaya oralardan başlayacak. İçişleri Bakanlığımız bu uygulamalara göz yummaz.” dedi.

ALÇAYIR: TELEFON İŞİ SAKAT BİR KONTROL ETTİRİN!.

Öte yandan gazeteci Cengiz Alaçayır da sosyal medya hesabından, Ekrem İmamoğlu’nun, muhtarlara cep telefonu dağıtmasını eleştirerek, “telefon işi sakat iş, bir kontrol ettirin” derim!” yazarak, “İstanbul’daki 961 muhtara,
“Gelirlerimiz dramatik bir şekilde düşüyor” diyerek ağladığı bir dönemde, ortalama 2 bin TL. değerinde cep telefonu hediye etmiş!
İstanbullunun parasıyla kabadayılığı herkes yapar.
Muhtarlara önerim;
“telefon işi sakat iş, bir kontrol ettirin” derim!” dedi.

“YENİ BİR SİSTEM İCAT ETMİŞ GİBİ TELEFONLA KAMUFLE EDİYOR!”

Alçayır, yaptığı araştırmada, muhtarlara cep telefonu verilmesinin perde arkasını şöyle açıkladı:

“İstanbul’daki 961 mahalle muhtarına İmamoğlu’nun telefon alma mevzusu şu;
Kadir Topbaş döneminde tüm muhtarlara, ilçelerindeki ve bölgelerdeki eksikliklerin iBB’ye iletilmesi için birer IPAD verilir, internet ödemesi bile İBB tarafından karşılanır. Geçen yıl Ekim ayında.. İmamoğlu, Muhtarlar Günü dolayısıyla 961 muhtarla bir araya gelir ve
“Hepinize cep telefonu vereceğiz, içine de uygulama indireceğiz” diyerek Topbaş döneminde işleyen sistemi sanki yeniden icat ediyormuş gibi lüks cep telefonuyla kamufle etmek ister…“

“İŞLEYEN SİSTEME ALGI OPERASYONU ÇEKİYOR!”

Şuana kadar; Beylikdüzü, Beykoz’a dağıtılmış olmasının nedeni ise alfabetik sıraya göre dağıtılmasından kaynaklıdır.
Bahsedilen uygulamalar halen yüklenmemiş olup zamanla yüklenecektir
Asıl amaç;
Var olan ve işleyen bir sistemin sahibini (AK Parti) unutturarak bir algı operasyonu çekmektir!”

“İHALELERİ İPTAL ETTİRDİ!”

Alaçayır, ”İstanbul’u patates, soğan icraatıyla yönetmeye çalışan, Beylikdüzü Belediyesi’ni 5 yılda batıran İmamoğlu, gözünü bu kez İBB’ye dikti!

İstanbullu’nun parasını muhtarlara cep telefonu almak için harcayınca
“Para yok” diyerek ihaleleri de
İPTAL etmek zorunda kaldı.” ifadeleriyle sözlerini devam ettirdi.

TEPKİLER GİDEREK BÜYÜYOR!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,meclis toplantılarında, gelirlerinin fazlasıyla düştüğünü belirterek “Hizmetlerimizi aksatmadan, büyük bir tasarruf seferberliği başlattık” demişti.

Ancak muhtarlara dağıtılan son cep telefonları ile bunun aksine hareket etmesi, her kesimden büyük tepki topladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.