Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
Fenerbahçe’de seçim tarihi belli oldu..
Kayyum atanan Halfeti Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Fenerbahçe’de Todesco sonrası İsmail Kartal ve Aykut Kocaman isimleri öne çıktı..
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Derbinin faturası Todesco’ya kesildi..
Adnan Oktar’ın avukatları gece yarısı cezaevinde CHP’li Özkan Yalım’ı ziyaret etti..
Ateşkes kararına rağmen Kahpe İsrail Lübnan’ı bombalamaya devam ediyor..
Asgari ücrete mecbur olan yoksulun aklı ile alay ediyorlar..
İran-ABD savaşının Körfez ülkelerine zararı milyarlarca doları buldu!.
Trump’ın Epstein pislikleri ortalığa saçılınca kendini savunmaya başladı!.
Düzmece suikast girişimi sonrası Trump’tan yeni talimat..
Kahpe İsrail ateşkesi bozup yine Lübnan’a saldırmaya başladı!.
Galatasaray şampiyonluğu garantiledi..
Cep telefonlarına çıkarılabilir batarya zorunluluğu geliyor..
Haydutluk taslayan Trump silah sesi korkusuyla yere kapaklandı!.
Trump’un katıldığı yemeğe silahlı saldırı girişimi!.
Trump kendi çalıp kendi oynamaya devam ediyor!.
Bay Kemâl’i satan satana!.
İran ve Libya’da kuyruğu sıkışan Kahpe İsrail yine Gazze’yi hedef almaya hazırlanıyor..
Mehter Marşı çalınca sırt dönen CHP’liler Yunan sirtakisi çalınca alkış tuttu!.
Esed’in Tedamun Kasabı yakalandı!.
Ela Rümeysa Cebeci ev hapsi şartı ile tahliye edildi!.
Yurt dışından parasını getirene 20 yol vergi muafiyeti!.
Kahpe ABD Orta Doğu’ya 3 savaş gemisi konuşlandırdı!.
Mehter Marşı’na sırt dönen CHP’lilerden trajikomik savunma!.
CHP’deki rüşvet çarkı tüm detayları ile ortaya çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye müdahale etti, KKTC’de felaketin eşiğinden dönüldü!.

Türkiye müdahale etti, KKTC’de felaketin eşiğinden dönüldü!.
18.05.2020
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) dün meydana gelen orman yangınında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kalkanlı Kampüsü (ODTÜ Kuzey Kıbrıs) Türkiye’den yangına müdahale için giden helikopterlerin zamanında müdahalesiyle felaketin eşiğinden döndü. KKTC Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, ‘ODTÜ’de bir felaket yaşanabilirdi ama helikopterlerin anında müdahalesi bunu önledi’ ifadelerini kullandı.

KKTC’de dün dört ayrı yerde ard arda yangınlar çıktı. Yangınlardan biri de Kalkanlı bölgesinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre sigara izmaritinden çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yangın bölgede bulunan ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünü tehdit etmeye başladı. Yangın üniversitenin rektörlük binasının yanından okulun içerisindeki ağaçlara sıçradı. ODTÜ Kuzey Kıbrıs yönetimi acil yardım çağrısı yaptı. Bunun üzerine ülkenin diğer bölgelerinde yangına müdahale eden helikopterlerden biri acil olarak üniversiteye yönlendirildi.

OKULDA BULUNAN 700 ÖĞRENCİ TAHLİYE DİLDİ

Türkiye’den gelen helikopter, üniversitenin içerisine sıçrayan yangına havadan müdahale etti. Müdahale sonrasında bölgeye itfaiye araçları da sevk edildi. Havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucunda yangın okulun binalarına sıçramadan engellendi. Okulda bulunan yaklaşık 700 öğrenci acil olarak tahliye edildi. Rektörlük binasında, önlemler alındı.

KKTC ORMAN BAKANI OĞUZ: FELAKET ÖNLENDİ

DHA’ya konuşan KKTC Tarım ve Orman Bakanı Dursun Oğuz, ODTÜ Kuzey Kıbrıs kampüsünde zamanında alınan önlemlerle büyük bir olayın yaşanmasının engellendiğini söyledi.  “ODTÜ’de bir felaket yaşanabilirdi ama helikopterlerin anında müdahalesi bunu önledi” ifadelerini kullanan Oğuz, “Üniversitede okuyan çocuklarımızın sağlıkları yerinde. Kimsenin burnu dahi kanamış değil” dedi.

“TÜRKİYE’DEN HELİKOPTER GELMESEYDİ OKUL KÜL OLACAKTI”

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Genel Sekreter ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Cumali Sabah da, “Türkiye’den gelen helikopterler olmasaydı, okulda felaketi yaşayabilirdik. Yangına zamanında müdahale edildi ve yangının okulu sarması önlendi. Sabaha kadar yangınla mücadele edildi, şu anda soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

‘AİLELER RAHAT OLSUN, GENÇLERİMİZ GÜVENDE’

Okul olarak gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Sabah, “700’e yakın öğrencimizi hemen okuldan tahliye etti. Allah’tan yaralımız ve can kaybımız olmadı. Üniversitemizde çocukları okuyan ailelerimiz rahat olsunlar. Çocukları güven içerisinde” ifadelerini kullandı. KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Dış ilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler de, “Bakanlık olarak okulda okuyan çocuklarımızın rahat etmesi için gerekli adımları attık. Kimse merak etmesin, burada okuyan tüm gençlerimiz bizlerin de evladı” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.