Site Rengi

HABER ÖZETİ
FED beklenen faiz kararını açıkladı..
Kıçını başını açıp keriz silkeleyen hesaplar kapatılmaya devam ediyor..
Serbest bırakılan avukat yine torbacılık yaparken yakalandı!.
Bu gece gelecek zam ile birlikte motorin 100 TL’yi geçecek!.
Husiler ABD ve İsrail’e köpeklik yapan Arapları vurmaya devam ediyor..
Silivri Bülbülü Özgür bugün de Fransızlara sürtündü!.
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sürekli tasarruf edebiyatı yapan İmamoğlu İBB’yi borç batağına sürükledi!.

Sürekli tasarruf edebiyatı yapan İmamoğlu İBB’yi borç batağına sürükledi!.
30.05.2020
A+
A-

Seçim sürecinde tasarruftan dem vurup, ‘İstanbul’un kaynakları sınırsız’ sözleriyle propaganda yapan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hiçbir icraata imza atmadan İstanbul’u borç batağına sürüklemeyi başardı.

İBB Meclisi’nden toplam 10 milyar liralık borçlanma yetkisi alan İmamoğlu’nun daha koltukta 1 seneyi bile doldurmadan, 5 yıllık borçlanma bütçesinin yüzde 40’lık kısmını kullandığı ortaya çıktı.

Son olarak İBB Meclisi’nden 648 milyonluk borçlanma yetkisi alan İmamoğlu’nun aldığı ‘borç icazetinin’ 34 ilçe belediyesinin 1 yıllık toplam bütçesinden daha fazla olduğu öğrenildi.

Hiçbir şey yapmayıp da her şeyi yapıyormuş gibi görünen CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 yıla yaklaşan görev süresine rağmen gözle görülür tek bir icraata imza atamadı. HDP’nin oylarıyla İBB koltuğuna oturan İmamoğlu, kadim şehri projesizliğe mahkum ederken, kurumu da borç batağına sürükledi. Göreve geldiği günden bu yana skandallarla gündemden düşmeyen İmamoğlu, 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde borçlanma bütçesinin yüzde 40’ını har vurup harman savurmuş. AK Parti ve MHP ittifakının hiçbir proje için borçlanma yetkisi vermediğini iddia eden ve bu yönde algı yürüten İmamoğlu’nun daha bir sene bile dolmadan borçlanma hakkının neredeyse yarıya yakınını kullanması, yalanını gözler önüne seriyor.

CHP’li İmamoğlu’nun mazbatayı aldıktan bugüne kadar geçen süre içerisinde, İBB meclisinde toplamda 10 milyar liralık borçlanma yetkisi aldı. AK Parti döneminde başlatılan bütün projeleri ‘kaynak oluşturma’ adı altında iptal etmesine rağmen büyük bir borçlanma talep etmesi ise merak konusu oldu. İmamoğlu’na son olarak 648 milyonluk borçlanma yetkisi veren Meclis üyeleri, yatırım ve borçların ödenmesi şartıyla onay verdi.

CHP’li İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde aldığı 648 milyonluk borçlanma yetkisi, İstanbul’un 34 ilçe belediyesinin 1 yıllık toplam bütçesine denk geliyor. Cumhur İttifakı, sırf İstanbullu mağdur olmasın diye İmamoğlu’nun, metro yapım işlerinde de borçlanma yetkisi verdi. Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro hattının tamamlanabilmesi için ayrıca 73 milyonluk borçlanma yetkisi de bizzat İBB meclisi tarafından İmamoğlu’na verildi.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.