Site Rengi

HABER ÖZETİ
Süresiz Nafaka savsatası nihayet son buluyor!.
Kahpe İsrail yine ateşkes ihlali yapıp Lübnan’ı bombaladı!.
New York Times’tan Türkiye analizi: Erdoğan vazgeçilmez bir aktör..
Yeni zam ile beraber motorin 60 liraya dayandı!.
Hakkında soruşturma açılınca anında kıvırdı!.
Üst üste kazık gibi zamlar kesmedi şimdi de sayaç kilit parası çıkardılar!.
Özgür Özel’in “Kaçtı” palavrasına Aziz İhsan Aktaş’tan “Konum Atayım mı” cevabı!.
CHP Lideri Özel’e Cumhurbaşkanına Hakaretten jet soruşturma!.
Trump’tan sonra Putin’de nükleer silah çalışması talimatı verdi!.
Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi!.
200 sanığın yargılanacağı Aziz İhsan Aktaş iddianamesi kabul edildi..
Adalet Bakanı Tunç’tan flaş Selahattin Demirtaş açıklaması!.
Davutoğlu ile Özdağ arasında faşist tartışması yeniden alevlendi!.
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Murat Kurum’dan Ekrem İmamoğlu’na Riva Deresi cevabı…

Bakan Murat Kurum’dan Ekrem İmamoğlu’na Riva Deresi cevabı…
06.06.2020
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riva Deresi ıslah projesine ilişkin CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na cevap verdi. Bakan Kurum, “Oradaki kirliliğin sebebi iki arıtma tesisidir, iki arıtma tesisinin baypas ederek doğaya bıraktığı sulardı. Sayın Başkanımıza tavsiyemiz, arıtma tesislerini işler hale getirsin, çevrenin kirlenmesine müsaade etmesin” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Halkalı Millet Bahçesi’nde Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gazetecilerin, İmamoğlu’nun Riva Deresine ilişkin açıklamalarını sorması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Beykoz’da Riva Deresi kirlilik nedeniyle özellikle son 1 aydır siyaha dönmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yanıt geldi.

Halkalı Millet Bahçesi’nde Dünya Çevre Günü Etkinlikleri’nde basın mensuplarına konuşan Bakan Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Sayın başkana tavsiyem artık projelere baksın”

“Boş laf üretmiyoruz. Boş laf konuşmuyoruz. Sayın başkana da tavsiyem, artık projelerine baksın. 11 aydır belediye başkanı. 11 ay geriye dönüp baktığında İstanbul’u aldığı noktadan bugüne geldiğinde ne yaptığını kendi çerçevesinde bir incelesin.

“Cezai ve hukuki işlem başlattık”

Gittik yerince incelemeler yaptı. İki tane atık su arıtma tesisi, oradaki işletmelere ilişkin incelememiz neticesinde cezai ve hukuki işlem başlattık. Bunu bugün de dün de yaptık, yarın da yapacağız. Milletimizin sağlığı, huzuru, güvenliği bize emanettir. Başkanımızın hoşuna gitse de gitmese de biz bu emaneti korumak durumundayız. Biz denetimlerimizi yaptık. Sayın Başkanımızı işini yapmaya davet ediyoruz. Oradaki kirliliğin nedeni iki arıtma tesisinin by-pass ederek doğaya bıraktığı sulardır. Sonuçta arıtma tesisi yapılmış, sana teslim edilmiş. Sen o arıtma tesisini çalıştırmakla mükellefsin. Sayın başkanımıza tavsiyemiz arıtma tesisini işler haline getirsin, çevrenin kirlenmesine müsaade etmesin. Biz bizim üzerimize düşen görevleri 18 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaptık, yapmaya devam edeceğiz.”

İmamoğlu ne demişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Twitter’dan yaptığı açıklamada “Riva Deresi’nin ıslahı 11 yıldır DSİ’ye, kirliliğe yol açan tesislerin denetimi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ait. İSKİ’ye ait tesis de Türkiye’nin en verimli çalışan arıtma tesisi. İBB, yıllardır kangren olmuş bu sorunun kalıcı çözümü için işbirliğine hazır durumda” ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.