Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mahkeme kayyumun CHP İstanbul İl Başkanlığı’na devam kararı verdi..
Trump’un tehditlerine rağmen Müslüman Başkan kazandı!.
1.8 milyon Hacı adayı için bugün kura çekiliyor..
ABD’de hava sahası krizi!.
İmamoğlu’nun babasına ve oğluna yurt dışı çıkış yasağı..
Venezuela’nın yeraltı kaynaklarına çökmeye kalkan ABD Çin’e tosladı!.
Bahçeli’nin gördüğü lüzum üzerine Demirtaş tahliye ediliyor!.
Selahattin Demirtaş’tan Devlet Bahçeli’ye teşekkür mektubu..
Motosikletler için koruyucu ekipman zorunluluğu getirildi..
CHP’nin şaibeli kurultay davası yine ertelendi..
Bahçeli kurmaylarını İmralı’ya gönderiyor..
MHP Lideri Bahçeli’den Adalet Bakanlığı’na Selahattin Demirtaş talimatı!.
Deprem yardımlarına çöken AK Partili vekile Merkez Bankası’ndan kıyak ihale!.
Trump Veneuzela’nın yeraltı kaynaklarının peşinde!.
Ekrem’in sahte diplomasının detayları belli oldu…
2026 yılı trafik cezaları tarifesi belli oldu..
ChatGPT’ye sağlık ve hukuk konularında danışmanlık dönemi sona erdi!.
Alman Başbakan Erdoğan’dan fırçayı yiyince çantasını açamamış!.
Kahpe İsrail ateşkes anlaşmasını 194 defa ihlal etti!.
Venezuellalı muhalif kahpe darbe yapması için ABD’ye adeta yalvarıyor!.
Yeni hafta soğuk ve yağışlı hava ile başlıyor..
CHP’nin yere göğe sığdıramadığı İngiliz Kemâl’in gerçek yüzü ortaya çıktı!.
Sağlık raporu alamayan Hacı olamayacak..
Reha Muhtar THY’nin kara listesine alındı!.
60 il de kesintisiz afet iletişim sistemi devreye giriyor!.
Peygamberler şehri Şanlıurfa Cadılar Bayramı kepazeliği!.
Torex vurguncusu Faruk Fatih Özer cezaevinde ölü bulundu!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Cumhur İttifakı mesajı…
Ayasofyayı yakmaya çalışan alçak pişman değilmiş!.
Bahis skandalı ile ilgili 3 bin 700 kişi incelemeye alındı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

BAE’de “Küçük İsrail” kuruldu!.

BAE’de “Küçük İsrail” kuruldu!.
07.06.2020
A+
A-

BAE ve İsrail arasındaki kirli işbirliğinin bir sonucu olarak farklı ülkelerden gelen 3 bine yakın Yahudi “BAE Yahudi Topluluğu”nu kurdu ve sosyal medya hesabı açtı. Grubun paylaştığı bir videoda BAE yetkilileri ve ordusu için İbranice dualar okunuyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve İsrail arasında son yıllardaki yakınlaşmanın bir sonucu olarak farklı ülkelerden gelen 3 bine yakın Yahudi “BAE Yahudi Topluluğu”nu kurdu ve resmi olarak Twitter hesabı açtı. Twitter üzerinde “Jewish Community of the UAE-BAE’deki Yahudi Topluluğu” adında mayısta resmi bir hesap açıldı.

Kısa bir süre içinde binin üzerinde takipçiye ulaşan hesap, 1 Haziran’da bir klip paylaştı. BAE yetkililerine ve ordusu için İbranice duaların okunduğu klipte, topluluğa ait bireylerin ellerindeki BAE bayrağı ile çöldeki yürüyüşleri, BAE Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum’un porteleri yer aldı. Klibin bir başka bölümünde de BAE’yi meydana getiren 7 federasyonun kurucularının temsili fotoğrafı da bulunuyor.

Abu Dabi ve Dubai’ye yerleştiler

Yeshiva World News’in aktardığı bilgilere göre köken olarak BAE ile hiçbir bağı bulunmayan ABD, Avrupa ve Güney Afrika’dan farklı gerekçelerle gelen 2 bin ila 3 bin arasında kişi, toplamda 150 aile Abu Dabi ve Dubai’de ikamet ediyor. ABD merkezli Bloomberg de BAE’deki Yahudi Topluluğu’nu konu edindiği haberinde, Tel Aviv ve BAE arasında gelişen sıcak ilişkiler sayesinde Yahudi topluluğun ülkede yer edinmeye başladığı yorumunda bulundu. Dubai merkezli Gulf News’in geçen yıl geçtiği bir habere göre de “Abrahamic Family House” adında Abu Dabi’de cami, kilise ve sinagogun aynı lokasyonda olduğu proje 2022’de hizmete girecek. İnşasına geçen yıl başlanan projenin 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Bölgedeki birçok Arap ülkesi gibi BAE ile İsrail arasında direkt bir diplomatik bağ bulunmuyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.