Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
CHP’li çocuk tacizcisi başkana ödül gibi ceza!.
Efsane Başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman ile geri dönüyor..
İmamoğlu Suç Örgütü davasında 15 kişi tahliye edildi..
Kira fiyatlarını aşan aidat soygunu TBMM’nin gündeminde!.
ABD’li şerefsiz Türkiye’yi Ayasofya üzerinden yaptırım uygulamakla tehdit etti!.
Gazze’ye giden Sumud filosu kahpe İsrail tarafından rehin alındı!.
İngiliz medyası Gazze’de yapılan soykırımı meşrulaştırmaya çalışıyor!.
Putin-Trump İran savaşını konuşmak için bir araya geldi..
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttuğunu açıkladı..
İBB davasında taraflar birbirlerine girdi!.
Konyaspor-Fenerbahçe maçında F-16 uçuran general görevden alındı!.
Bakan Bey’e saatler sonra tükürdüğünü yalatan maden patronu!.
Emlak satışlarında güvenli ödeme dönemi resmen başlıyor..
İran-ABD savaşına Rusya’da mı dahil oluyor..
CHP’li İBB’nin Yenikapı şovunun arkasındaki sahtekârlık!.
Katil oğlunu ülke ülke dolaştıran Bülent Cihantimur’u 16 milyon tokatladılar!.
CHP şimdi de “Kiralık Sosyal Konut” projesine çökmeye kalktı!.
Kılıçdaroğlu’na hakaret eden Mine Kırıkkanat Cumhuriyet Gazetesi’nden kovuldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

HDP’nin yürüyüşünde detaylar belli oldu!. Edirne ve Hakkari’den yola çıkıp, Ankara’da buluşacaklarmış!.

HDP’nin yürüyüşünde detaylar belli oldu!. Edirne ve Hakkari’den yola çıkıp, Ankara’da buluşacaklarmış!.
09.06.2020
A+
A-

Pervin Buldan Edirne’den, Mithat Sancar ise Hakkari’den yola çıkacak. HDP’liler şehirler arası geçişleri araçlarıyla yapacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı Adalet Yürüyüşü’nün bir benzerini, HDP yapmaya hazırlanıyor.

Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP, Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya doğru yola çıkacak.

Edirne’den yola çıkan HDP’lilerin yanında Pervin Buldan olacak. Hakkari’den yola çıkanlara ise Mithat Sancar eşlik edecek.

Ankara’da noktalanması planlanan yürüyüşle ilgili açıklama yapan Mithat Sancar, şehirler arası geçişleri yürüyerek değil araçlarla yapacaklarını söyledi.

YÜRÜYÜŞÜN DETAYLARI

Sancar, “Yürüyüş meselesini yeniden açayım. Bizim planladığımız yürüyüş, uzun mesafe güzergahları yürüme şeklinde değildir. İlk günde bunu netleştirdik. Şehirler arası yollarda yaya yürüme gibi bir tercihimiz yoktur. Esas olarak seçilmişlerimiz, bu yürüyüşe katılacaklardır. İki koldan başlanacak. Milletvekilleri, belediye eş başkanları, meclis üyeleri ve il yöneticilerimiz. Elbette bu ekiplerimiz bu şehirlerde halkla buluşacak. İki noktadan başlatacağız. Biri Edirne biri Hakkari. Ülkenin iki ucu. Ankara’da buluşacağız. Edirne’de önceki dönem eş başkanımız Selahattin Demirtaş tutuklu biliyorsunuz. Hakkari de milletvekilimiz DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in seçildiği yer. Ben Hakkari’de başlangıçta bulunacağım. Pervin Buldan eş başkanımız da Edirne’den başlayacak.

“HDP HİÇBİR PROVOKASYONA İZİN VERMEZ”

Daha sonra araçlarla bir sonraki güzergaha gidilecek. Bir sonraki şehirde halk buluşmaları yapılacak. Kurumlarda buluşacaklar. Hem tutum belgemizi anlatacak hem tutum belgemizdeki çağrılarımızı iletecekler hem de ortak demokratik mücadele zeminini güçlendirmek için çalışmalar yürütülecek. Şehirden şehire bu şekilde gelindikten sonra Ankara’da bir buluşma gerçekleşecek. Ankara’daki buluşma salon ya da açık hava toplantısı şeklinde olacak. Orada da seçilmişler ve 7 bölgenin temsilcileri olacak. Ankara’daki toplantıda da bütün süreçle ilgili değerlendirmemizi eş başkanlar olarak paylaşacağız. Yürüyüş diye günlerdir televizyonlarda tartışılan programımız ayrıca da paylaşılacak. HDP üzerinden provakasyon yapanları uyarıyoruz. HDP hiçbir provakasyona zemin vermez, hiçbir provakasyona gelmez. Güçlü demokratik mücadele birikimini en etkili şekilde değerlendirmesini bilecektir. Demokrasi onuruna sahip çıkacaktır.” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.