Site Rengi

HABER ÖZETİ
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
İran 42 gün de ABD yalakası Arap ülkelerine 6 bin 657 füze fırlattı!.
6 saat devam eden İRAN-ABD müzakereleri sona erdi..
Iraktaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları belli oldu..
“Aleviler PKK’lıdır” diyen CHP Kayseri İl Başkanı istifa etti..
Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti..
Çok şükür devletimiz yıllar sonra zahmet edip milletin cebine dadananlara operasyon başlatıyor!.
ABD ve İran heyetleri müzakere için Pakistan’da..
İran Hürmüz Boğazı geçiş ücretini resmileştirdi!.
İran ateşkes konusunda iyi niyetli olduklarını ancak ABD’ye güvenmediklerini açıkladı!.
Bolu Belediyesi’nde kurban vurgunu yapan Başkan Yardımcısı da tutuklandı!.
Kahpe İsrail’in Lübnan’daki katliamlarında ölü sayısı 1900’ü geçti!.
Trump yine kuduz köpek gibi havlayıp tehditler savurmaya başladı!.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Akşener’in peşine takılan Cihangir İslam’dan güldüren Ayasofya iddiası…

Akşener’in peşine takılan Cihangir İslam’dan güldüren Ayasofya iddiası…
11.06.2020
A+
A-

Muhalefet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin Ayasofya ile ilgili açıklamalarını çarpıtmaya devam ediyor. Meral Akşener’in genel başkanlığını yürüttüğü İYİ Parti araştırma önergesi verdi, AK Parti’den “Neyi araştıracaksınız, İstanbul’u kimin fethettiğini mi? Konu belli, atılacak adım belli” açıklaması geldi. Cihangir İslam da süreci siyasi malzemeye çevirdi. İslam, “AK Parti Ayasofya’nın ibadete açılmasını engelledi” şeklinde komik bir iddiada bulundu.

İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde Fetih Suresi okunan Ayasofya’nın ibadete açılması yeniden gündemde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararı milletin vereceğini söylemiş ayrıca Ayasofya’yı müze statüsüne geçiren 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararnamesinin iptal yolunun incelenmesi için talimat vermişti. Öte yandan, Danıştay’ın 2 Temmuz’da vereceği karar bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, Ayasofya’nın camiye çevrilmesine açıkça destek veremeyen muhalefet partileri, süreci siyasi malzemeye çeviriyor.

Geçtiğimiz gün İYİ Parti araştırma önergesi verdi, AK Parti’den ret oyu geldi. Bunun üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti’nin çelişki içinde olduğunu iddia etti.

Ancak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Temmuz’da atılacak adımlara vurgu yaparak ret oyu verdiklerini duyurmuştu.

Cihangir İslam da çarpıttı

TBMM çatısı altına Saadet Partisi’nden giren fakat daha sonra istifa eden İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da Akşener’in peşine takıldı. TBMM’de ciddi bir sınav olduğunu söyleyen İslam, AK Parti’nin Ayasofya’nın ibadete açılmasını engellediğini iddia etti.

Cihangir İslam’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AK Parti’nin açıklamalarına rağmen Meclis’teki oturumu çarpıtması tepki çekti.

Bülent Turan: Ne ayıp bir üslup

Halbuki gerçek farklı. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dün Meral Akşener’e tepki göstermiş, verdikleri önerge teklifini eleştirmişti.

Turan şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ne kadar ayıp bir üslup! AK Parti ‘Ayasofya’nın açılmasına’ değil, İyi Parti’nin dün Ayasofya açılamaz iddialarına rağmen bugün ‘araştırma komisyonu kurulması’ önergesine ret oyu verdi. Neyi araştıracaksınız, İstanbul’u kimin fethettiğini mi? Konu belli, atılacak adım belli…”

Mehmet Muş: Gerekli adımlar atılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ayasofya’nın İbadete açılması önerisine şimdi ret veriyoruz. Danıştay’da bir dava yürümektedir, temmuz ayı içerisinde bununla alakalı bir karar verilecektir. Mesele araştırmanın ötesine geçmiştir. Karardan sonra gerekli adımlar atılacaktır.” mesajını vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.