Site Rengi

HABER ÖZETİ
Okul katliamında ölen öğrenci sayısı 10’a yükseldi!.
81 ildeki okul önlerinde güvenlik uygulamaları başladı..
İran’ın saldırıları sonucu Burj Al Arab kapanıyor!.
Her felaketi siyasete alet eden CHP yine boş durmadı!.
Okul saldırılarından sonra polis 591 hesap ve bağlantı kurdukları yöneticilerin peşine düştü!.
Okul katliamcısının babası tutuklandı!.
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den saldırı ile ilgili açıklama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan okul katliamları ile ilgili açıklama..
Kahramanmaraş’taki okul saldırısında can kaybı 9’a yükseldi!.
Okulda katliam yapan saldırganın babasının polis annesinin öğretmen olduğunu ortaya çıktı!.
14 yaşındaki saldırgan 5 silah ve şarjör ile okulu basmış!.
Kahramanmaraş Valisi acı haberi duyurdu!. 4 kayıp 20 yaralı!.
Efendisinden aldığı icazet ile Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etme turuna çıkıyor!.
Şanlıurfa’dan sonra bir okul katliamı da Kahramanmaraş’ta meydana geldi..
Avrupa’dan “ABD’siz NATO” senaryosu!. Türkiye Lider konumunda..
Tehditler savuran dengesiz Trump yine umut vaad etmeye başladı!.
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
MHP Lideri Bahçeli muhalefetin ara seçim çağrısına kapıyı kapattı: Seçimler Zamanında Olacak..
İtalyan derginin İsrail şerefsizliklerini deşifre ettiği kapak dünyayı ayağa kaldırdı!.
İsrail ABD’den destek alıp Türkiye’ye saldırmak için lobi yapıyor..
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verildi..
ABD 15 savaş gemisi ile Hürmüz Boğazı ablukasına başladı!.
İran ABD’den 270 milyar dolar savaş tazminatı istedi!.
Hürmüz Boğazı’ndaki ABD ablukası başladı!.
Yabancı turist rezervasyonları iptal oldu ama yerli turiste kuruş indirim yok!.
İran hezimeti ile kuduran Trump tüm tuşlara aynı anda basıyor..
Fenerbahçe 5’de 5 yaparsa şampiyonluğu ilan edecek..
İran darbesi ile kafayı yiyen Trump şimdi de kendisini Hz. İsa’nın yerine koydu!.
ABD’nin Hürmüz Boğazı’na Abluka açıklaması petrol fiyatlarını yeniden tırmandırdı!.
İngiltere Trump’ın Hürmüz Boğazı Abluka planına katılmayacağını açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vaka sayısı artan 4 il için karar alındı!.

Vaka sayısı artan 4 il için karar alındı!.
12.06.2020
A+
A-

Koronavirüs vaka sayısında artış görülen bazı noktalarda tekrar karantina kararı alındı. Zonguldak, Şanlıurfa, Kırklareli ve Kilis’te bulunan bazı yerleşim yerlerine giriş çıkışlar kapatıldı.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor.

Ülkemizde de ölümcül virüse karşı alınan tedbirler kapsamında karantina kararları devam ediyor.

Zonguldak, Şanlıurfa, Kırklareli ve Kilis

– Zonguldak‘ın Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı köyünde, yedi hane daha karantina altına alındı. Dün köyde yaşayan iki kişinin koronavirüs testi pozitif çıkması üzerine bu kişilerin aileleri ve temasta oldukları belirlenen 14 hane de karantina altına alınmıştı.

Kararın ardından 60 kişinin yaşadığı 14 haneye giriş ve çıkışlar yasaklanarak bölgeye uyarı yazısı asıldı. Sağlık taramasında pozitif vaka sayısındaki artış nedeniyle köydeki yedi hane daha karantina altına alındı. Köy muhtarı Ercan Yıldırım, köyde yaşayan bir kişinin yüksek ateş şikayetiyle başvurduğu Ereğli Devlet Hastanesinde Kovid-19 test sonucunun pozitif çıkmasıyla başlayan süreçte köyde 21 hanede 100 kişinin karantinaya alındığını söyledi.

– Şanlıurfa‘da ise dünkü karantina kararlarına yenileri eklendi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçelerinde yaşayan bazı kişilerde koronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Bu kapsamda Hilvan ilçesinin Akçaören Mahallesi Geçitağzı Sokağı’nın tamamı ile Eyyübiye’de 4, Haliliye’de 7, Karaköprü’de 6, Viranşehir’de 3 ve Siverek ilçesinde 1 binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

– Kırklareli‘nin Vize ilçesindeyse Namık Kemal Mahallesi’nde yapılan testlerde korona vakaları tespit edildi. Mahalle 14 gün süreyle karantinaya alındı.

– Karantina kararlarının uygulandığı bir diğer il ise Kilis oldu. Korona vakaları nedeniyle merkeze bağlı Gümüşsuyu köyü, Oruçlu mezrası ile Helvacıoğlu Mahallesi Miskinler Sokağı karantinaya alındı.

Ayrıca kent merkezindeki bir işyerinin de faaliyetleri bir süreliğine durduruldu. Söz konusu adreslerde filyasyon çalışmalarının devam ettiği aktarılan açıklamada, adreslere 24 Hazirana kadar giriş çıkışların yasaklandığı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.