Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yine İbrahim Tatlıses‘in kızı, yine görgüsüzlük, yine polise hakaret!.
CHP Lideri Özel’den Hakan Fidan’a haddi aşan küstah sözler!.
Devletin yanlış uygulaması yine piyasaları allak bullak etti!.
MHRS’de yeni dönem resmen başladı..
İki askerin susuzluktan şehit olmasına tepkiler çığ gibi büyüyor!.
Endonezya’ya 48 adet Kaan Savaş uçağı satışı için imzalar atıldı..
Covid-19 aşısı ile insanları kandırdıklarını itiraf ettiler!.
PKK’lıların tahliyeleri kısmen başladı!.
Şehit olan 2 askerle ilgili MSB’den açıklama!.
Adam öldüren Kerem Kınık’ın kızı davacıları birer birer satın almaya devam ediyor!.
Her fırsatta Türkiye’yi karıştıran kahpe İngilizler sonunda pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ahmet Minguzzi talimatı!.
Kahpe İsrail’den Fransa’ya küstah tehdit!. Filistin’i Devlet Olarak Tanırsan Sokaklarını Karıştırırız!.
Fransa Filistin’i resmen devlet olarak tanıyacağını açıkladı..
10 soruda “Gayrimenkul Sertifikası” ile borsadan ev alma süreci…
Merkez Bankası aylar sonra faiz indirimine gitti..
Teröristlerden boşalan mağaralar beton dökülerek kapatılacak!.
Kaşıkla verdiğini kepçeyle alan devletten ilginç zam açıklaması!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Eskişehir’deki orman yangınında 10 işçi şehit oldu!.
Türkiye’nin Eurofighter anlaşması İsrail ve Yunanistan’a soğuk duş aldırdı!.
40 derece ile İstanbul en sıcak günü yaşıyor!.
Başkan Trump’dan eski Başkan Obama’ya “Vatan Haini” göndermesi!.
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan aşı anketinin sonuçları açıklandı!.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan aşı anketinin sonuçları açıklandı!.
20.06.2020
A+
A-

AK Parti’nin koronavirüs aşısına yönelik yaptığı kamuoyu araştırmasının sonucu belli oldu. Ankete katılanların yüzde 90’ı ‘Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarıyla üreteceği aşıyı yaptırırım’ derken yüzde 10’luk kısım ise ‘Bill Gates’in aşısını tercih ederim’ dedi.

AK Parti’nin koronavirüse karşı kullanılacak aşıya yönelik yaptığı anketten ‘Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarıyla üreteceği aşıyı yaptırırım’ diyenlerin oranı yüzde 90 çıktı. Ankette ABD’li iş insanı Bill Gates’in üreteceği aşıyı tercih edeceklerin oranı ise yüzde 10’da kaldı.

Türkiye, koronavirüse karşı bir yandan aşı projesini yürütürken bir yandan da vatandaşın aşıya bakışını araştırdı. AK Parti, koronavirüse karşı üretilecek aşı konusunda vatandaşın kime ne kadar güvendiğini sordu. Geçtiğimiz pazartesi günü yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında ankete ilişkin sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Ankete göre, ‘koronavirüse karşı ‘Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarıyla üreteceği aşıyı yaptırırım’ diyenlerin oranı yüzde 90 çıktı. “ABD’li iş adamı Bill Gates’in üreteceği aşıyı yaptırırım” diyenlerin oranı ise yüzde 10’da kaldı. Ankete katılanların yüzde 70’i bu yöndeki soruya ‘olmam’ ve yüzde 20’si ise ‘kararsızım’ cevabını verdi.

Yerli kit ve milli solunuma vize

Toplantıda ayrıca, yapılan ankette vatandaşın Türkiye’nin ürettiği yerli kit ve solunum cihazını olumlu bulduğu ve bu konuda gelen desteğin yüksek olduğu ifade edildi.

Çalışmalara devam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hem TÜBİTAK’ın hem de TÜSEP’in destek olduğu aşı çalışmalarının başladığını ifade ederek, şu bilgiyi vermişti: “Bununla ilgili 3 hayvan çalışması da devam ediyor. Klinik çalışma safhasına gelmediğimizi de biliyorsunuz. Dünyada birkaç ülke dışında bu safhaya gelen yok. Önümüzdeki aylarda klinik çalışmalarının, insan çalışmasına geleceğini söylemem zor. 2 çalışmanın birinin eylül, diğerinin ekim ayında klinik safhasına gelebileceğini söyleyebilirim.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.