Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kurban Bayramı için resmi tatil gün sayısı açıklandı..
Savcılıktan İmamoğlu’nun afiş ve pankartlarını kaldırma talimatı!.
İBB’ye 4. dalga operasyon!. Özel Kalem ve Koruma Müdürü paketlendi!.
Kahpe İsrail kana doymuyor!. 1 günde 107 Gazzeliyi katletti!.
Sözcü gazetesinin “İsrail ile Ticaret” iftirasına bakanlıktan jet yalanlama!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim tartışmalarına son noktayı koydu..
İstanbul’da ulaşım kaosu!. Özel Halk Otobüsleri kontak kapattı!.
ABD’de iki İsrail konsolosluk çalışanı öldürüldü!.
Bitcoin 110 bin dolara dayandı…
İBB’nin gölge başkanının hesabından 1,5 milyar TL çıktı!.
Bakanlık koltuğundayken dev ihaleler verdikleri holdinglere yönetici oldular!.
İmamoğlu’nun saklattığı cep telefonu ele geçirildi!.
Ahmet Minguzzi’yi öldüren katilin kullandığı bıçak suç aleti sayılmadı!.
DEM Parti’den Cumhur İttifakı’na “Süreci Hızlandırın” çağrısı..
Suriye’ye uygulanan tüm yaptırımlar kaldırılıyor..
İBB’ye 3. dalga hırsızlık operasyonu..
Ayarları bozulan Özgür Özel hırsızlarını Hz. Yusuf’a benzetmeye başladı!.
CHP’nin İzmir mitingi fos çıktı!.
İmamoğlu’nu zora sokacak bir itiraf daha: Bavullarla Para Alıp Naylon Fatura Kesiyorduk!.
Sokak köpekleri ile kanser hastalarını ziyaret eden AK Partili vekile tepkiler çığ gibi!.
Joe Biden’in prostat kanseri olduğu açıklandı!.
Şampiyon Galatasaray…
PKK’nın fesih kararı sonrası DEM Parti’den ilk İmralı ziyareti..
Bahçeli’den Terörsüz Türkiye hedefinde 7 maddelik çağrı..
Fenerbahçe Eylül’de olağanüstü kongreye gitme kararı aldı..
Kongre için imza toplayan derneği bastı!.
Eurovision’da Azerbaycan’dan İsrail’e 12 tam puan!.
Kartalkaya’daki otel yangınında istenen cezalar belli oldu..
İsrailli kahpeden kan donduran sözler: Gazze’deki bütün çocuklar öldürülmeli!.
Fenerbahçe olağanüstü kongreye gidiyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hafter para vaadiyle kandırdığı çocukları savaşmaya zorluyor!.

Hafter para vaadiyle kandırdığı çocukları savaşmaya zorluyor!.
26.06.2020
A+
A-

Darbeci general Hafter, para vaadiyle kandırdığı çocukları da savaşmaya zorluyor. Libya ordusu tarafından yakalanan çocuklar, yaşadıklarını tutuldukları cezaevinde anlattılar.

Libya hükümetinin kontrolündeki cezaevindeki çocuklar, darbeci Hafter milisleri ile yaşanan çatışmalar sırasında yakalandı.

Hafter saflarına katıldıklarında 15-16 yaşlarında olan çocuklar, 18 yaşına cezaevinde girdi.

“HAFTER BİZE AYDA 1200 DİNAR VERİYORDU”

Cezaevinde bulunan 18 yaşındaki Abdulkadir Yasim, Hafter milislerine katılma sebebinin işsizlik olduğunu belirterek, “Hafter bize ayda 1200 dinar veriyordu. 4 ay aralarında kaldım. Sivilleri katlettiğini bilmiyordum. Hafter’i bize koruyucu olarak tanıttılar.” dedi.

“HAFTER BİZİ MAHVETTİ”

Cezaevindekilerin anlattıkları Hafter’in çocukları kandırmak için kendisini farklı tanıttığını ortaya koyuyor.

TRT Haber’in haberine göre, hedefinde ise genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları var.

Sabrata’da eğitim verildiğini ilan ettiklerini ifade eden bir diğer çocuk ise bunu duyunca onlara katıldığını söyledi. Eğitim vereni tanımadığını, korktuğunu ve pişman olduğunu dile getiren çocuk, “Hafter için savaşmaya zorlanan tüm çocuklara okullarına dönmelerini söylüyorum, Hafter bizi mahvetti.” dedi.

“HAFTER’İN ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ BİLMİYORDUM”

19 yaşındaki Hüseyin ise darbeci Hafter saflarına katıldığında 18 yaşın altındaydı. Ne için savaştığını bile bilmiyordu.

Hüseyin, “İşe ihtiyacım vardı, paraya ihtiyacım vardı. Sabrata’da 107. eğitim kampı diye bir kamp var orada eğitim gördüm. Hafter’in çocukları öldürdüğünü bilmiyordum. Savaşa katıldığım için okulumu tamamlayamadım. Girdiğim ilk çatışmada esir düştüm.” ifadelerini kullandı.

“HAYALİM HERKES GİBİ NORMAL BİR HAYATTI”

Hayallerinde düzenli bir iş ve oturabileceği bir ev olan Tarık’ın anlattıkları da benzer. Ancak Hafter güçleri, hayallerini de, geleceğini de çaldı.

Hayalinin herkes gibi normal bir hayat olduğunu belirten Tarık, düzenli bir maaşı ve evi olsun istediğini, önce ayda 1200 dinar vereceklerini söylediklerini, sonra tek bir kuruş vermediklerini anlattı.

Cezaevindeki tablo ve çocukların anlattıkları, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Hafter’in “çocuk savaşçı” kullandığına dair iddiaları doğruluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.