Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul 4,3 ile yine sallandı!.
Vatandaşların yeni yatırım gözdesi vergisiz altın sertifikaları oldu..
Yenidoğan Çetesi’ni çökerten savcıdan kendisini tehdit eden ite olay cevap!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk görüşmelerini ortaya çıkaran görüntüler!.
Elektrik faturalarındaki indirim detayı vatandaşı isyan ettirdi!.
Deprem fırsatçılığı yapan şerefsizlere ceza yağdı!.
Deprem uzmanları kavgaya tutuşmaya başladılar bile!.
Şimdi de Karadeniz fayları hareketlenmeye başladı!.
Prof. Dr. Ahmet Ercan Büyük İstanbul Depremi için tarih verdi!.
İstanbul’da son deprem bu sabah 3,6 olarak kaydedildi!.
İstanbul için yürekleri ağızlara getiren risk raporu!.
İmamoğlu’na bir darbede sığındığı İngilizlerden geldi!.
6,2’lik deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi!.
Telefonlara deprem uyarısı nasıl geliyor?.
Bakan Yerlikaya: Artçı depremler azalma eğiliminde..
Yılın fıkrası Özgür Özel’den!. Deprem için gecesini gündüzüne katan başkanlarını içeri almışlar!.
Ekrem’in reklamına harcadığı para depreme harcadığı paranın 3 katı!.
Art arda gelen depremlerle İstanbul beşik gibi sallanıyor!.
Deprem nedeni ile okullara 2 gün ara verildi!.
İstanbul’da korkutan deprem!.
Trump kıvırdı altın fiyatları düşmeye başladı!.
Kimliklerini doğrulamayan kripto para kullanıcılarının hesapları donduruluyor!.
3 çeyrek altın 1 asgari ücret oldu!.
MHP’li isimden Erken Seçim açıklaması..
New Balance ayakkabılarında domuz derisi skandalı!.
Altın haftaya yeni rekor ile başladı..
ABD Sömürdüğü Afrika’dan çekiliyor!.
MHP af için ilk adımı attı!.
İndirim Dolandırıcılığı yapan Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko’ya para cezası!.
Ehliyetlerini kaptıran trafik magandalarına kötü haber!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Formulaz heyecanı bu yıl 11’inci kez yaşanacak

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, bu sene de 17 Ağustos Cumartesi günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilecek.

Formulaz heyecanı bu yıl 11’inci kez yaşanacak
28.07.2019
A+
A-

Karadeniz’de gelenekselleşen tahta arabaların mücadelesi Red Bull Formulaz, bu sene de 17 Ağustos Cumartesi günü Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleştirilecek. Red Bull ve Formulaz Derneği’nin birlikte düzenlediği yarışa 18 yaş üstü herkes katılabilecek.

Red Bull ve Formulaz Derneği'nin birlikte düzenlediği Red Bull Formulaz 11. kez yapılacak. 1900'lü yılların başlarında yüksek noktalardan aşağı daha hızlı inmek için üretilen, daha sonra halkın yoğun kullanımıyla popülerliği artan tahta arabalar, bu yıl da 17 Ağustos'ta Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde en hızlı olabilmek için mücadele edecek. Formulaz Derneği Başkanı Murat Gül, ''Formulaz ile beraber tahta araba geleneğini canlı tutuğumuz için çok mutluyuz. Formulaz'ı uluslararası platforma taşımak istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Marangozlarda günlerce süren hummalı çalışmanın sonunda ortaya çıkan tahta araçların en büyük yarışı olarak nitelendirilen Red Bull Formulaz, kendine özgü kuralları ve eğlenceli parkuru ile dikkat çekiyor. Türkiye'nin dört bir yanından yarışmacılar, kendi tasarımları olan birbirinden ilginç tahta arabalarla 1.6 kilometrelik parkuru yer yer saatte 60-70 kilometre hıza erişerek en kısa sürede tamamlamaya çalışacak.

Yarışa katılan araçların tamamen tahtadan ve el yapımı olması gerekiyor. Araçların boyutları maksimum 170 x 70 santimetre ile sınırlı olacak. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken araçta dört tekerlek şart. Tekerlek yükseklikleri de 25 santimetreyi aşamıyor. Araçlar yerçekimi ile yokuş aşağı hareket ediyor ve içlerinde motor bulunmuyor. Red Bull Formulaz'ın Karadeniz kültürünü yaşatan bir başka özelliği ise tüm yarışmacıların giymesinin zorunlu olduğu kıl çorap ve kara lastik ayakkabılar. 

40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz, 18 yaşını tamamlamış herkesin katılımına açık.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.