Site Rengi

HABER ÖZETİ
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
Süresiz Nafaka zulmünün iptali Anayasa Mahkemesi’ne taşındı!.
Belâsını arayan Kahpe İsrail şimdi de Şam’a saldırıyor!.
CHP arka fonlarda kullandığı Atatürk fotoğraflarını kaldırmaya başladı!.
Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonunda son durum!.
Silah bırakan PKK’dan ilk pazarlık şartı: ÖCALAN SERBEST KALACAK!.
15 Temmuz şehitleri için 90 bin Camii de Selâlar okunuyor..
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibini FETÖ’ye sadakat sözleri ele verdi!.
CHP 3 rüşvetçi ismi partiden ihrqç ediyor..
Rüşvet ve yolsuzluktan tutuklanan CHP’li başkan sayısı 17’ye yükseldi!.
Mahmut Abbas şerefsizi yine siyonistlerle ağız birliği yaptı!.
Bitcoin 122 bin doları aşarak rekor tazeledi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

PKK nefes alamıyor! Akrep’ten sonra Kasroki Tepesi’de TSK’nın kontrolüne geçti!.

PKK nefes alamıyor! Akrep’ten sonra Kasroki Tepesi’de TSK’nın kontrolüne geçti!.
29.06.2020
A+
A-

Pençe-Kaplan operasyonunda kahraman Mehmetçik destan yazmaya devam ediyor. Haftanin’de köşeye sıkışan teröristlerin kaçtığı tünel vuruldu. 9 terörist etkisiz hale getirilirken Akrep’ten sonra Kasroki tepesi de alındı. 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Kuzey Irak’tan Türkiye’ye yönelik terör tehdidini ortadan kaldırmak için Haftanin bölgesinde yürütülen hava destekli Pençe Kaplan Harekatı kesintisiz sürüyor. Teröristlere ait Haftanin vadisi içindeki bazı kamp ve barınma alanlarının Mehmetçiğin eline geçmesinden sonra iyice köşeye sıkışan teröristler 2 kamp arasındaki bağlantıyı sağlayan yeraltı tünelinden kaçmaya çalışırken uçaklar tarafından tespit edilerek vuruldu. 9 teröristin öldürüldüğü tünelin 80 metre uzunluğunda olduğu bildirildi. Sabah’ın haberine göre, Haftanin bölgesinde Akrep tepesinin TSK’nın kontrolüne geçmesinden sonra Kasroki tepesi de güvenlik güçlerinin kontrolüne geçti ve burada yaşanan çatışmada ise 5 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi. 1 asker şehit oldu.

Kasroki’de kıstırıldılar

Teröristlerin Türkiye’ye sızmada en yoğun kullandıkları Şırnak Uludere’nin karşısındaki Haftanin’de başlatılan Pençe Kaplan kara harekâtında Mehmetçik teröristlere adeta kan kusturuyor. Akrep tepesinin TSK’nın kontrolüne geçmesinden sonra Vadiden kaçmaya çalışan teröristler Kasroki tepesinde kıstırıldı. Keşan ve Perak arasındaki bağlantıyı da sağlayan Kasroki bölgesinde teröristlerce yeraltına kazılmış 80 metrelik bir tünel tespit edildi. 2 uçak tarafından gerçekleşen harekâtta tünel yerle bir edildi. Helikopterle Kasroki tepesine indirilen Mehmetçik arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında 4’ü kadın 9 teröristin cesetlerini buldu.

24 saatte 14 terörist

Teröristlerden birinin Mehmetçiğin bulunduğu bir tepeye intihar saldırısı düzenlemek isterken son anda fark edilerek öldürüldüğü öğrenildi. 14 teröristin öldürüldüğü harekâtta bir asker de şehit oldu. Son 24 saatte 14 teröristin öldürüldüğü bölgede 80 hedef Atak taarruz helikopterleri, SİHA ve uçaklarca vurularak imha edildi.

Mehmetçik Haftanin içindeki Pusağa Vadisi, Şeşdara, Pirbela ve Şeraniş, Akrep Tepesinden sonra bu bölgedeki önemli barınma alanlarından biri olan Kasroki tepesini de teröristlerden temizleyerek kontrolü sağladı. Harekâtın Haftanin Vadisi içinde yer alan Keşan, Kaşuran, Perak, Banike, Mergasor, Hantur Dağı ve Sipan bölgelerinde yoğunlaştırıldı. Teröristlerin lojistik ihtiyaçlarının karşılandığı köy ve mezralara açılan tüm ikmal yolları Mehmetçik ve Irak bölgesel yönetimine bağlı peşmergelerce kapatıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.