Site Rengi

HABER ÖZETİ
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DEM Partili Sırrı Sakık’tan emekli vekil maaşlarına isyan!.
Çok çocuklu ailelere askerlik müjdesi..
Sadettin Saran Türkiye’ye döndü..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Uyuşturucu şüphelisi olarak ifadeye çağrıldı!.
Kılıçdaroğlu aktif siyaseti bırakmadığını açıkladı..
Rüşvet ve Yolsuzluktan Tutuklu Böcek’in gelini hakkında tahliye kararı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye raporu Meclis’te..
Gazeteci Levent Gültekin İmam Hatip yorumu için gözaltına alınıp serbest bırakıldı!.
6 defa kırmızı ışık ihlâli yapanın ehliyeti iptal edilecek!.
Rusya AB’yi açıkça uyardı: Vururuz!.
Netenyahu Filistinliler için tasarlanan idam yasasını onayladı!.
Yalı Sapkını!.
Kılıçlı teğmenler hakkında mahkeme son sözü söyledi!.
3,2 milyarlık GSS prim borçlarını siliniyor..
Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Kim var kim yok mantar gibi toplanıyor!.
Ünlülerin torbacısı itirafçı olup herkesi gammazladı!.
Trump’an Venezule’ya açık tehdit: Petrol Haklarımızı Geri Vereceksiniz!.
Rusya’nın korkusuyla Almanlar savunmaya 50 milyar euro ayırdı!.
Ela Rümeysa Cebeci uyuşturucudan tutuklandı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Marketlerin çalışma saatleri değişti!.

Marketlerin çalışma saatleri değişti!.
01.07.2020
A+
A-

Covid-19 salgınına yönelik tedbirler kapsamında çalışma saatleri kısalan perakende mağazaları ve marketlerin çalışma saatlerine düzenleme getirildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (TPF) tavsiyesi ve taleplerini değerlendiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı marketlerin çalışma saatlerine yeni düzenleme getirdi. Alınan karar ile süpermarket, market ve bakkalların  çalışma saatleri pandemi öncesinedeki çalışma saatlerine göre düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine duyurduğu düzenlemede süpermarket, market, ulusal ve yerel zincirlere ait perakende mağazaları ile bakkalların çalışma saatleri pandemi öncesi çalışma saatlerine uygun hale getirildi.

Market saatleri  normalleşti

Vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşıladığı bakkal ve marketler de çalışma saatleri değişen işletmelerden oldu. Türkiye’de corona virüsü sebebiyle birçok işletmenin açılış ve kapanış saatlerinde değişiklik yaşandı. Vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşıladığı marketler de çalışma saatleri değişen işletmelerden oldu. Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun tavsiyesi ve girişimleri sonrası gündeme gelen marketlerin çalışma saatlerine yönelik düzenleme, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı tarafından uygun görülerek 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği düzenleme ile birlikte marketlerin pandemi süreci öncesii çalışma saatlerine kavuştuğu öğrenildi.

Yoğunluk tedbirlerine devam

Yeni düzenlemeyle çalışma saatleri değişen marketlerin içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar olmaya devam edecek. Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecek. İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınacak. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içeriden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.