Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
Trump İran’da savaş’ın biteceğini ve petrol fiyatlarının düşeceğini açıkladı..
Erdoğan ile görüşen Mansur Yavaş’tan eleştirilere cevap!.
İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararına ilk tepki Ali Babacan’dan geldi!.
Fenomen gelin 44 milyonluk altın ile sırra kadem bastı!.
Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirildi..
Trump İran-ABD savaşının biteceği tarihi açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vladimir Putin’e 2036’ya kadar iktidarda kalma yolu açıldı!.

Vladimir Putin’e 2036’ya kadar iktidarda kalma yolu açıldı!.
02.07.2020
A+
A-

Rusya’da anayasa referandumunda oyların yüzde 70’i sayıldı. Rusların yüzde 77.53’ü Putin’in 2036’ya kadar iktidarda kalmasının yolunu açacak değişikliğe “evet” dedi.

Rusya’da ülke genelinde 25 Haziran’da başlayan seçim süreci sona erdi. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 2036 yılına kadar iktidarda kalmasının yolunu açacak anayasa referandumundan ilk sonuçlar gelmeye başladı. İlk veriler, Rusların Putin’in 2024’ten 2036’ya kadar devlet başkanlığı koltuğunda kalmasını sağlayacak değişikliğine onay verdiği yönünde. Rusya Merkez Seçim Komisyonu Rusların yüzde 65’inin anayasa değişikliği referandumunda oy kullandığını açıkladı. Verilere göre oyların yüzde 70’inin sayıldığı, Rusların yaklaşık yüzde 77.53’ünün anayasa değişikliğine destek verdiği görüldü. Seçmenlerin yaklaşık yüzde 21.66’sının da anayasa değişikliğine “hayır” oyu kullandığı aktarıldı.

Rusya’da şu ana kadar 654 bin 405 yeni tip coronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, anayasa referandumu da salgının gölgesinde gerçekleşti. Nisan’da yapılması planlanan referandum Covid-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

Seçmenin internet üzerinden de oy kullanabildiği seçim ile ülke tarihinde ilk kez bir seçim 1 hafta sürmüş oldu. Devlet Başkanı Putin, seçim sürecinin son günü olan bugün sandık başına giderek oyunu kullandı. Rus lider başkent Moskova’nın güneybatısında bulunan Rusya Bilimler Akademisi’nde sandık başına gitti.

Anayasa değişikliği neleri kapsıyor?

Anayasa değişikliği Devlet Başkanı Putin’in 2024 yılında görev süresinin dolmasıyla iki dönem daha başkanlığa aday olabilmesini sağlıyor. Değişiklikler arasında geleneksel aile yapısının korunması ve emekli maaşlarının düzenli olarak artırılmasını öngören bir düzenleme bulunuyor. Anayasa değişikliğinin kabulü halinde Rusya Anayasası’nda “Tanrı” kelimesi de ilk defa geçiyor olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.