Site Rengi

HABER ÖZETİ
Zelensky Rusya ile Türkiye’de barış masası kurmaya hazır olduklarını açıkladı..
Mekke İttifakı’nın ilk Genel Sekreteri belli oldu..
Çin devlet başkanı Şi 11 yıl aradan sonra ABD’de..
Fon soruşturmasında 14 kişi daha tutklandı!.
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan BM kürsüsünden İsrail’i sert sözlerle eleştirdi!.
Yavaş’tan sonra 7 belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
Mansur Yavaş’tan sonra iki belediye başkanı daha CHP’den istifa etti!.
CHP’den istifa eden Mansur Yavaş bağımsız kalacağını açıkladı..
Mansur Yavaş CHP’den istifa etti..
Adalar Belediyesi’de CHP’den AK Parti’ye geçti..
Meteoroloji’den 14 il için sarı kodlu uyarı!.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron BM kürsüsünden İsrail’i yerden yere vurdu!.
Karşı mahalle Yeni Parti’yi beğenmedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkınca kancık İsrailliler apar topar kaçtı!.
Kaşif Kozinoğlu cinayetinin azmettiricisi Enver Altaylı tutuklandı!.
Son anket seçimlerinde AK Parti farkı açtı..
Manisa’da okula silahlı saldırı!. Yaralı öğrenciler var!.
Milletin soyan çalan Fon hırsızları milyon dolarları İsviçre’ye kaçırmış!.
Fon vurguncuları 2025 yılında da savcılık tarafından incelemeye alınmış!.
Yunan iti haddini aştı: TEK ÇÖZÜM TÜRKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ!.
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sakarya’da ki patlamayla ilgili Başkan Erdoğan’dan talimat! Bakanlar bölgeye gidiyor!.

Sakarya’da ki patlamayla ilgili Başkan Erdoğan’dan talimat! Bakanlar bölgeye gidiyor!.
03.07.2020
A+
A-

Sakarya’da bir havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bölgeye gidiyor.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Gökyüzüne doğru çıkan havai fişekler ardı ardına patladı. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından deprem olduğunu sanan birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi yönlendirildi.

Erdoğan’dan talimat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin KocaAile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gidiyor.

Sakarya Valisi’nden açıklama

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “(Havai fişek fabrikasındaki patlama) Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisi Kaldırım patlama sonrası yaptığı açıklamada “Fabrika sahibinden aldığımız bilgiye göre içeride yaklaşık 150-200 insan var.” dedi.

Hendek Belediye Başkanı: Tam yetkili kimseye ulaşamadık

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu ise yaptığı son dakika açıklamasında şu bilgileri aktardı:

Tabi burası sevindirici bir yanı var. Şehrin çok uzağında, yerleşim yerlerine uzak bir yerde. Halkımıza zarar verebilecek bir durumda değil. Burada tam yetkili kimseye ulaşamadık. İtfaiye ve ambulansların dışında kimsenin içeriye girmesine izin verilmiyor. 150’ye yakın çalışanın olduğu, içerideki insanların durumuyla ilgili net bir bilgimiz yok. Can kaybı olmadığı bilgisini aldık, ama net bilgiyi yetkililer verebilirler.

Buraya yaklaşık 30 kilometre ilerden de duyuldu bu patlamalar. Yakın çevredeki evlerin camlarına varıncaya kadar patlama oldu. Yüksek basınçlı bir patlamaydı. Ben 15 kilometre öteden net bir şekilde, şiddetli bir şekilde duyduk.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.