Site Rengi

HABER ÖZETİ
Dilek İmamoğlu’ndan Emine Erdoğan’a açık mektup..
Ege’de 5,2’lik korkutan deprem!.
DHMİ Başkanının 165 milyonluk vurgunu tek tek ifşa edildi!.
Rusya’dan Ukrayna’ya intikam saldırısı!.
“Canlıları Keserek Bayram Olmaz” diyen abimiz barbekü partisinde!.
Arife gününde 23 bin 275 araca radar cezası!.
Donald Trump ile Elon Mask arasındaki gerilim devam ediyor!.
İşçiye asgari ücretliye çakma enflasyon ile sadaka, ihaleciye otomatik zam!.
Rüşvetçilikten tutuklanan 5 CHP’li Başkan görevden uzaklaştırıldı!.
İmamoğlu’nun haraca bağladığı iki iş insanı daha itirafçı oldu!.
İnfaz Yasası ile 20 bin mahkûma tahliye yolu açıldı..
Gazeteci Yazar Nihat Genç entübe edildi..
AK Parti’nin yaptığı elektrik zammı T.H.H. tarafından iptal edildi!.
Yolsuzluk operasyonunda CHP’li başkanlar mantar gibi toplanıyor!.
İnfaz Yasası Meclis’ten geçerek yasalaştı…
CHP’li Aykut Erdoğdu’da yolsuzluktan tutuklandı!.
Türkiye yine beşik gibi sallanmaya başladı!.
İzmir’i b*k götürürken Özgür Özel Ekrem’i kurtarmanın derdinde!.
Biontech sahtekârları şimdi de kanser ilacı için milyar dolarları cebe indirdi!.
Beyaz Saray’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teklifine jet yanıt..
“İşçi Dostu” CHP’den grev yapan işçilere “Kovarız” tehdidi!.
CHP’ye bomba kayyum iddiası!. Bay Kemâl geri mi dönüyor!.
Rusya-Ukrayna Barış Masası yeniden kuruluyor!.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Kira zam oranları belli oldu!.

Kira zam oranları belli oldu!.
03.07.2020
A+
A-

Kira artış oranı Temmuz 2020 için nihayet belli oldu. Vatandaşların uzun süredir merak ettiği Temmuz kira artış oranı açıklandı. Peki ev sahiplerinin ve kiracıların merakla beklendiği Temmuz kira zammı ne kadar?.

TÜİK tarafından açıklanan Haziran enflasyon verilerinin ardından kira artış oranı 2020 yılı için belli oldu. Şimdi vatandaşlar “Temmuz ayı kira artışı ne kadar?” sorusunun cevabını arıyor. TÜİK tarafından kira artış hesaplamasında kullanılan enflasyon oranlarının duyurulmasının ardından ev sahipleri kiracılarına yapacakları zamları, kiracılar da ev sahiplerine ödeyecekleri zamlı kira bedelini hesaplamaya başladı.

2020 Temmuz kira artış oranı

Temmuz ayı kira artış oranı TEFE TÜFE verileri TÜİK tarafından yapılan açıklamayla duyuruldu. Haziran ayında tüketici fiyatları 1.13 artarken yıllık enflasyon ise %12.62 olarak belirlendi. TÜİK verilerine göre tüketici fiyatlarında gerçekleşen 6 aylık artış %5.75 olurken 12 aylık ortalamaya göre ise artış %11.88 olarak bildirildi.

Temmuz ayı kira zammı

Açıklanan TÜİK verilerine göre kira artışı Temmuz 2020 için oran olarak %11.88 şeklinde belirlendi. Bu durumda ev sahipleri tarafından kiracılara yapılacak TÜFE üzerinden tavan artış oranı yani Temmuz ayı kira artışı 2020 yılında %11.88 olarak gerçekleştirilecek.

Temmuz ayı kira artışı 2020 hesaplama

Temmuz ayı kira artışı %11.88’lik oran üzerinden her kiracı ve ev sahibi tarafından hesaplanabiliyor. Örneğin 1.000 TL’lik kira bedeli %11.88 zam oranına göre 118.80 TL artış ile 1.118,80 TL olacak. Buna göre kirası 1.100 TL olanlar 1.230 TL, 1.200 TL olanlar 1.342 TL, 1.300 TL olanlar 1.454 TL, 1.400 TL olanlar 1.566 TL, 1600 TL olanlar 1.790 TL, 1.700 TL olanlar 1.901 TL, 1.800 TL olanlar 2.013 TL, 1.900 TL olanlar 2.125 TL, 2.000 TL olanlar 2.237 TL, 2.500 TL olanlar 2.797 TL ve 3.000 TL olanlar 3.356 TL olarak yeni kiralarını ödeyecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.