Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump açıkça İran’ı vurmakla tehdit etti!.
Kokain testi pozitif çıkınca Kızılcık Şerbeti dizisinden kovuldu..
Meclis’i sahte yoklama pusulası ile kandıran “Ahlâksız”ın AK Partili vekil olduğu ortaya çıktı!.
İmamoğlu’nun diploma davası iptal talebi reddedildi!.
PKK-SDG’li eşeklerin ABD’yi 65 milyar dolar dolandırdığı ortaya çıktı!.
Borsa İstanbul 1.3000 bin puanı aşarak rekor kırdı..
Saadet Partisi Lideri çakarlı araç konvoyu ile ciğerciye gitti!.
İki Vatan Haini Şerefsiz bir arada!.
ABD Başkanı Trump İran işgâli için kolları sıvadı!.
PKK her zaman olduğu gibi yine kahpelik peşinde!.
ABD Suriye’den tamamen çekiliyor..
CHP’nin karşı çıktığı Kadıköy Camii projesine mahkemeden onay çıktı..
Ahmet Minguzzi’nin katillerine 24’er yıl indirimsiz hapis cezası verildi!.
Acun Ilıcalı’nın sağ kolu uyuşturucudan gözaltına alındı..
DEM Parti süreci bozmak her türlü pisliği deniyor..
MHP’den DEM Parti’ye “Haddini Bil” çıkışı!.
Merkez Bankası yılın ilk faiz indirimini gerçekleştirdi..
Trump NATO ile Grönland konusunda anlaştıklarını açıkladı..
Besledikleri PKK AB’nin başın belâ oldu!.
Yıldız Tilbe Gazze için 300 bin dolar bağışladı..
Süleyman Şah Türbesi’ni kurtaran askerlerden MİT’e selam..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk bayrağına yapılan alçakça saldırı için açıklama..
Dev holdinglerin veliahtları uyuşturucudan gözaltında!.
Altın ve gümüş kendi rekorlarını kırarak yükselmeye devam ediyor..
ABD’den sonra Barzani’de Kürtleri satışa getirdi..
Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk operasyonu..
Trump: Çok sevdiğim Erdoğan ile önemli bir telefon görüşmesi yapacağım..
ABD beslediği iti SDG’yi satıp Şara yönetimine açık destek verdi..
Naylon faturacılara karşı yapay zekâ taraması devrede!.
Trump Grönlandlılara “Kişi Başı 100 Bin Dolar Verelim” teklifinde bulundu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

BM Kaşıkçı Raportörü Callamard: “Türkiye üzerine düşeni yapıyor!.”

BM Kaşıkçı Raportörü Callamard: “Türkiye üzerine düşeni yapıyor!.”
03.07.2020
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard, Kaşıkçı davasında Türkiye’nin üstüne düşeni yaptığını, Türkiye’deki davanın Suudi Arabistan’daki davadan çok daha şeffaf ve adil olduğunu belirtti.

Callamard, Orta Doğu’nun etkin gazetecilerinden Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın, 2 Ekim 2018’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilmesine ilişkin İstanbul Adliyesi’nde görülen ilk duruşmanın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Medyaya Kaşıkçı cinayetine olan ilgisi için teşekkür eden Callamard, “Bugün buradan sizin sayenizde diktatörlere mesaj gönderiyoruz, gazetecileri öldürüp kurtulamazlar. 2 senedir yaptıklarınız için teşekkürler.” dedi.

Bugün ilk kez resmi bir adli aşamaya geçmenin önemini vurgulayan Callamard, “Suudi Arabistan’daki yargılama bir adalet komedisiydi, gizlice yapıldı, gerçek failler yargılanmadı, bu nedenle meşruiyeti yok. Ancak burada tamamı olmasa da tetikçi ve faillerin çoğu suçlanıyor, kurbanlar ile şahitler konuşuyor, bu da davaya meşruiyet veriyor. Bu dava hem Türkiye için hem de doğrunun söylenmesi için önemli. Eminim ki daha fazla bilgi ortaya çıkacak. Bu dava adaletin yerini bulması, kurbanlar ve Cemal Kaşıkçı için çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Callamard, davanın gıyabi yargılama şeklinde olması sebebiyle sınırlamaları olduğunu hatırlatarak, “Ancak şu anda elimizdeki en iyisi bu. Ayrıca, yabancı ülkelerin temsilci göndermemesine üzüldüm, umarım kasım ayında yapılacak davaya UNESCO, İngiltere ve Kanada başta olmak üzere uluslararası toplum temsilci gönderecektir. Buradan onlara çağrıda bulunuyorum. Böylece Suudi Arabistan’a gazetecileri öldürmenin yanına kalmayacağı mesajını verebiliriz. Bu bir devlet yargılaması, bu nedenle uluslararası ülkelerin varlığı önemli.” değerlendirmelerinde bulundu.

– TÜRKİYE’DEKİ DAVA SÜRECİ DAHA ŞEFFAF VE ADİL

Türkiye’nin üstüne düşeni yaptığını vurgulayan Callamard, Türkiye’deki davanın Suudi Arabistan’daki dava sürecinden çok daha şeffaf ve adil olduğunu belirtti.

Cinayetten beri ilk kez bir adli sistemin Cemal Kaşıkçı için işini yaptığını dile getiren Callamard, ancak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın da mahkemede isminin geçmesi gerektiğini aktardı.

Callamard, Selman’ın bir şekilde bu işin içinde olduğunu vurgulayarak, “Selman’ın bu işin içinde olduğuna dair delil olduğu iddiasına sahip tek ülke ABD, ancak orada da inceleme Beyaz Saray tarafından veto edildi. ABD seçimleri geliyor, belki bu tutum orada da değişebilir. ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.