Site Rengi

HABER ÖZETİ
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP’li İlhan Kesici’den İBB’ye “Fatih portresi” eleştirisi: “Kime ait olduğu belli değil! Böyle reklam yapılmaz!.” (video haber)

CHP’li İlhan Kesici’den İBB’ye “Fatih portresi” eleştirisi: “Kime ait olduğu belli değil! Böyle reklam yapılmaz!.” (video haber)
04.07.2020
A+
A-

Özel bir tv kanalında konuşan CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin satın aldığı Fatih’in portresinin kime ait olduğunun belli olmadığını, tablodaki diğer kişinin de bilinmediğini ve bu durumun ciddiyetsizlik olduğunu belirterek “Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış” dedi. Ünlü gazeteci ve tarihçi Murat Bardakçı da Bellini’ye ait gerçek eserin birkaç yüz milyon pound değere sahip olduğunu belirterek, ‘nin aldığı tablonun orijinal olmama ihtimaline dikkat çekmişti.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Londra’daki müzayede satışa çıkarılan Fatih Sultan Mehmet portresini satın almasına yönelik eleştirilerde bulundu.

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bir Fatih tablosu getirdi, Bellini diye bu çok ayıp…. ‘Yaşa varol böyle Belediye Başkanı görülmüş değil, Bellini’nin tablosunu getirdi’ diye… Bellini diye birisinin tablosu olacak veya Bellini ayarında bir ressam Fatih tablosu yapacak, müzayede organizasyonu bunun ne olduğunu söylemeyecek, böyle bir şey olabilir mi” diyen Kesici, tablonun kimin olduğunun belli olmadığını belirterek “Böyle reklam yapılmaz. Kendi belediyemiz, çok yanlış” dedi.

“İN Mİ CİN Mİ BELLİ DEĞİL”
Ressamının kim olduğuna yönelik sorulara “Bellini’nin atölyesinde resmedildiği zannedilen” şeklindeki yanıtın ciddiyetsizlik olduğunu kaydeden Kesici, şöyle devam etti: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi böyle bir tabloyu alır ama bir hafta in mi, cin mi ne olduğu belli olmayan bir şey için, ‘Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’ diye yeri göğü yırtıyoruz. Fatih’in yanında birisi var in mi cin mi belli değil. Tarihçilerin bilmesi gerekmez mi? Buradan ne çıkıyor hamaset tarihçiliği…”

BARDAKÇI: ESERİN SAHİBİ MEÇHUL
Ünlü tarihçi Murat Bardakçı da konuya ilişkin “Şimdi, Londa’daki müzayededen satın alınan tablo konusunda elde mevcut olan ‘doğru’ bilgileri nakledeyim: Tablonun kimin eseri olduğu meçhuldür, Gentile Bellini’nin atölyesinde yapılıp yapılmadığı konusunda bile bilgi yoktur, kurulan bağlantılar sadece söylentilerden ibarettir.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.