Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muharrem İnce’nin Memleket Partisi resmen kapatıldı..
Bakan Fidan’dan Kahpe İsrail’e açık uyarı!. Suriye’den Uzak Dur, Müdahale Ederiz!.
İBB’ye yapılan 8. dalga yolsuzluk operasyonunun perde arkası!.
Öcalan’ın emriyle DEM Parti’nin ismi yeniden değişiyor..
İstanbul’da yapılacak Rusya Ukrayna Zirvesi’nin tarihi belli oldu..
Dev santrali 4 katı borçla böyle batırdılar!.
Tutuklu bulunan 200 PKK’lı serbest bırakıldı!.
Netenyahu iti zehirlenip hastaneye kaldırıldı!.
Rusya’da 7,3 şiddetinde deprem!.
ATM’lerde 6 aylık periyotlarla şifre değiştirme zorunluluğu geliyor..
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıldönümü kutlu olsun..
ÖTV oranlarına kazık gibi zam!.
Silah bırakan PKK’lıların ev dönüş haritası belli oldu…
Aliyev’den Putin’i kızdıracak açıklama!.
Süveyda’daki çatışmalar durduruldu!.
CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen hayatını kaybetti..
DEM Partili Bakırhan’dan flaş ittifak açıklaması..
Yunus Emre Vakfı Başkanı naylon fatura ile 400 milyon vurgun yapmış!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebi reddedildi!.
CHP’li Tunç Soyer’in 10 bin kişiden ev yapma vaadiyle topladığı paralar buhar oldu!.
Schengen vize sorunu çözüldü…
Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığı adaylığı için flaş açıklama..
İBB’ye yönelik yeni dalga yolsuzluk operasyonu!.
Belediye Başkanını fenomenliğe soyunduğu Güngören’in içler acısı hali!.
Türkiye’nin tavrı ile köşeye sıkışan Kahpe ABD anında çark etti!.
HAKMAR ve TATBAK’ın sahibi vasiyetinde tüm malvarlığını FETÖ’ye bağışlamış!.
Türkiye’nin ekonomisi sigara ve alkol zamları ile ayakta duruyor!.
Milli Savunma Bakanlığı talep edilmesi halinde Suriye’ye destek verebileceklerini açıkladı!.
78 kişinin yanarak can verdiği Kartalkaya Otel’in müdürü tahliyesini istemedi!.
Emeklilik sisteminde flaş değişiklik.. Maaşlar prim gün sayısına göre hesaplanacak…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sosyal medya düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında 2 formül var!.

Sosyal medya düzenlemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında 2 formül var!.
06.07.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği sosyal medya düzenlemesiyle ilgili 2 formül üzerine çalışmalar yürütülüyor. Fransa modelinde İçişleri Bakanlığı’nın her türlü tedbiri alma yetkisi bulunuyor. ABD modelinde ise sosyal medya platformları, üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan hukuken sorumlu tutuluyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan sosyal medya düzenlemesi için iki model üzerinde çalıştığı öne sürüldü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu sosyal medya düzenlemesiyle ilgili olarak ABD ve Fransa modeli üzerinde durulduğu iddia edildi. Buna göre, Fransa modelinde İçişleri Bakanlığı’nın her türlü tedbiri alma yetkisi bulunuyor. ABD modelinde ise sosyal medya platformları, üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan hukuken sorumlu tutuluyor.

2 model üzerinde duruluyor

Milliyet’in haberine göre sosyal medya düzenlemesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı ve AK Parti’de çalışmalar sürüyor.İletişim Başkanlığı da geçtiğimiz günlerde Fransa’daki sosyal medya kullanımı ile ilgili bir çalışma yaptı. Habere göre, “İnternet ve sosyal medya kullanımına ilişkin hukuki düzenlemelere dair Fransa’daki uygulama örnekleri” başlıklı çalışmada, bu ayın başında yürürlüğe giren yasa ele alındı.

Çalışmada, şu değerlendirmeler yapıldı:

Erişim engelleme

Kasım 2015’te Fransa İçişleri Bakanlığı’na “terör eylemlerin yücelten web sitelerinin çevrimiçi olarak kesintiye uğramasını sağlamak amacıyla her türlü tedbiri alarak sosyal medya ve web sitelerine erişimi engelleme” yetkisi verilmiştir.

Fransa Ulusal Meclisi, “İnternette Nefreti Önleme Yasası”nı 13 Mayıs 2020’de kabul etmiş ve yasa 1 Temmuz’da yürürlüğe girmiştir. Yasa zararlı içeriklerin kullanıcılar tarafından tespit edilmesinin ardından 24 saat içerisinde silinmesini; terör ve çocuk istismarı gibi içeriklerin ise tespit edildikten sonra 1 saat içerisinde kaldırılmasını; yasalara uymayan bireylere 250 bin, tüzel kişilere ise 1.2 milyon avroya kadar para cezası verilmesini öngörmektedir.

Yeni yasa dijital platformlarda küfür, ırkçılık, nefret suçu, terör ve çocuk istismarı, din, dil ve cinsiyet odaklı hakaretleri zararlı içerik olarak belirledi.

Cezalar

Fransa Rekabet Kurumu, Google’a arama motorlarında reklamcılara, rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle 150 milyon avro para cezası vermiştir. Fransa terörle mücadele yasasına göre terörü öven kişilere 7 yıla kadar hapis ve 100 bin avroya kadar para cezası verilmektedir.İletişim Başkanlığı’nın ABD modelini incelediği çalışmasında şu ifadelere ve örneklere yer verdiği belirtildi:

“ABD, 1996 yılında internet içeriklerinin düzenlenmesine ilişkin ‘İletişime Uygunluk Yasası’ çıkarmıştır. Amaç 18 yaşından küçükleri uygunsuz ve müstehcen içeriklerden korumaktır. 28 Mayıs 2020 tarihinde “Çevrimiçi Sansürü Önlemeye İlişkin Kararname” adlı ABD Başkanlık kararnamesi imzalanmıştır. Düzenleme ile sosyal medya platformlarının üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan hukuken sorumlu tutulması hedeflenmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.